Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проект будівництва лазні з піноблоку з кресленнями і ескізами

  1. Проект лазні: основні пункти Щоб побудувати лазню якісно, ​​бажано вивчити приблизний план її будівництва....
  2. Будівництво бань з піноблоків: фундамент, стіни, дах
  3. Оздоблення лазні з піноблоку

Проект лазні: основні пункти

Щоб побудувати лазню якісно, ​​бажано вивчити приблизний план її будівництва. Отже, будівництво лазні з піноблоку здійснюється за наступними пунктами:

  1. Розроблення та затвердження проекту.
  2. Зведення фундаменту, стін і даху.
  3. Внутрішня і зовнішня обробка лазні з піноблоків.

Внутрішня і зовнішня обробка лазні з піноблоків

Розробка проекту лазень

Ескіз будівництва не повинен нагадувати примітивний гараж. На даний момент в інтернеті на спеціалізованих сайтах можна знайти оригінальні фото проектів бань з піноблоку. На фото можуть бути зображені навіть самі незвичайні плани, наприклад, приміщення нестандартної форми, з вбудованим гаражем, більярдної або альтанкою, приєднаної до парильні. Існують проекти будинку-лазні, в яких лише частина житлового будинку. Найбільш популярними є проекти:

  • - лазні 6х6;
  • - лазні 6х4;
  • - двоповерхової лазні.

Особливість бань з піноблоків полягає в тому, що працювати з таким матеріалом можна самостійно, розробивши власний проект. На сторінках інтернету розміщено досить безкоштовних проектів бань. У разі, коли безкоштовні проекти вас не влаштовують, можна звернутися до фахівців, які нададуть вже готові проекти, де будуть передбачені такі аспекти, як водовідведення, електропостачання та вентиляція. Однак при використанні пінобетону безкоштовні проекти не поступаються розробленим на замовлення.

Будівництво бань з піноблоків: фундамент, стіни, дах

Фундамент не повинен бути надто потужним, адже пінобетон є досить легким матеріалом. На нього рекомендується укладати гідроізолірующій матеріал, необхідний для запобігання попадання вологи в приміщення.

Коли перший етап буде закінчений, потрібно починати зведення стін. Для першого ряду краще використовувати дуже щільний матеріал і закріплювати його цементною сумішшю. Для закріплення піноблоків вже наступних рядів можна використовувати клейові суміші. Під час укладання потрібно обов'язково стежити за чергуванням горизонтального і вертикального рівня кладки.

Далі потрібно встановити крокви для даху, шар пінопласту. Важливо, щоб в даху лазні було не менше двох вентиляційних отворів. Зовні дах покривають профнастилом, а фронтон, як правило, обшивають руберойдом. Для того щоб вивчити всі деталі, рекомендується подивитися відео лазні з піноблоків. Ці відео можна знайти на спеціалізованих сайтах.

Ці відео можна знайти на спеціалізованих сайтах

Оздоблення лазні з піноблоку

Облицювання (зовнішня чи внутрішня) - необхідна умова гарного результату. По-перше, потрібно здійснити гідроізоляцію поверхні. Для зовнішньої обробки підходять навісні фасади з вентиляцією, які перешкоджають накопиченню вологи.

Всередині приміщення для забезпечення пароізоляції повинні використовуватися паронепроникні мембрани. Для внутрішнього оздоблення переважно використовувати хвойні породи деревини (ялина або сосну), полімерні фарби або керамічна плитка. Найбільш популярним облицювальним матеріалом для парної вважається осика або липа, що не мають властивості загострюватися. Вони також відмінно утримують температуру.

Найпростішим способом будівництва є баня з піноблоку під ключ. Будівництво бань з піноблоків під ключ має одну велику перевагу: немає необхідності в трати часу на вирішення безлічі питань, однак ціна буде вищою. Вона буде залежати від розмірів споруди, рівня складності ескізів, а також термінів, за які будівельники повинні виконати роботу.

Вона буде залежати від розмірів споруди, рівня складності ескізів, а також термінів, за які будівельники повинні виконати роботу

Замовляючи будівництво лазні у фахівців, необхідно заздалегідь знати ціну. Середня ціна за 1 м2 лазні розміром 6х6 знаходиться в діапазоні 18-25 тисяч рублів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама