Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти бань з піноблоків: 6х6, 4 на 5, 6х4, з мансардою або кімнатою відпочинку + фото

Власники дачних ділянок із задоволенням відпочивають в своїх «володіннях» як спекотними літніми днями, так і взимку, якщо передбачена і реалізована система опалення. Для більшості з нас дачний відпочинок як річний, так і зимовий просто неможливий без лазні, яка дозволяє розслабитися і відновити здоров'я. Найбільш підходящим для невеликих ділянок буде проект лазні з піноблоків, яка займе небагато місця, та й не потребують значних грошових витрат.

Проект невеликої лазні з пінобетону

Для ділянок, які не вирізняються великим розміром, оптимальним варіантом буде проект лазні, розмір якої 4,2х3,6 метра. У цьому проекті передбачено кілька приміщень: парилка, вона ж МИЙНА, роздягальня-кімната відпочинку і відкрита веранда.

У цьому проекті передбачено кілька приміщень: парилка, вона ж МИЙНА, роздягальня-кімната відпочинку і відкрита веранда

У помивочной-парильні запроектована установка печі з димарем, що передбачає створення надійного фундаменту під неї.

З відкритої веранди, передбаченої в проекті, можна пройти в кімнату відпочинку, яка одночасно є і роздягальнею, звідки можна потрапити вже безпосередньо в парилку-помивочной.

Загальна площа всіх приміщень складає 13,9 м2, з яких 5,5 м2 припадає на парилку, а всю іншу площу ділять між собою веранда і роздягальня.

Якщо задумано проектування і будівництво лазні з пінобетонних блоків, потрібно врахувати ряд особливостей цього матеріалу Якщо задумано проектування і будівництво лазні з пінобетонних блоків, потрібно врахувати ряд особливостей цього матеріалу. Нагадаємо, що він відноситься до легких ніздрюватих бетонів з пористою структурою. Завдяки легкості подібних піноблоків, при будівництві можна обійтися створенням неглибокого стрічкового фундаменту, що значно заощадить час і гроші.

Слід враховувати, розробляючи або замовляючи проект двоповерхової лазні з пінобетону, що структура і особливості блоків можуть значно обмежувати висоту зводяться стін, а також позначитися на виборі типу покрівлі, так як він може витримати далеко не всяку навантаження (також як і гараж ).

Ще однією особливістю пінобетону, яку необхідно враховувати в процесі проектування і будівництва, є висока гідрофобність, тобто наскільки сильно матеріал вбирає вологу. Через це, якщо плануєте будувати баню з басейном з піноблоків, доведеться витратити час і гроші на створення парогидроизоляции або обробку стін гидрофобной ґрунтовкою і обробку обробленим деревом, керамічною або кахельною плиткою, або спеціальними фарбами. Також важливо передбачити ще на стадії проектування систему вентиляції і розрахувати розміри вікон, тому завчасно слід придбати дюбеля, докладніше тут .

Переваги бань з піноблоків

  • Хороша стійкість споруди до впливу як низьких, так і високих температур.
  • Стіни з піноблоків, при правильних розрахунках і проектуванні, здатні тривалий час утримувати тепло і зберігати високі температури в парильні і помивочной навіть при згаслої печі.
  • Складаються лише з неорганічних компонентів, піноблоки мають високий ступінь пожежної безпеки.
  • Пінобетон - це штучний камінь, не схильний до гниття і корозії, що робить конструкції з нього довговічними і надійними.
  • Завдяки легкості обробки, можна вибудувати баню будь-якої форми.
  • Значна економія коштів, так як зведення навіть лазні з кімнатою відпочинку або мансардою з піноблоків, буде коштувати менше, ніж з використанням дерева і інших матеріалів.
  • Простота і легкість проведення оздоблювальних робіт в приміщенні.
  • Екологічність, по якій будови з пінобетонних матеріалів поступаються тільки будівлям з дерева і значно перевершують аналогічні споруди з бетону і цегли.

Як не помилитися при виборі пінобетону

Ось кілька простих рекомендацій, які можуть допомогти зробити правильний вибір при покупці блоків з пінобетону: Ось кілька простих рекомендацій, які можуть допомогти зробити правильний вибір при покупці блоків з пінобетону:

1. Блок повинен мати сірий колір. Відтінок сірого, може бути будь-який - від світлого до темного. Якщо при огляді колір білий, то, можливо, в процесі виготовлення замість цементу була покладена вапно. Така заміна надасть негативний вплив як на твердість, так і на міцність.

2. На внутрішній частині і зовнішніх сторонах блоків не повинно бути ніяких масляних розлучень, і вони повинні мати однаковий колір. Якщо це не так, і є розлучення, то це сліди неякісної мастила, які в подальшому будуть заважати обштукатурюванню.

Обов'язково виміряйте пропоновані вам піноблоки, і звірте відповідність заявлених розмірів вашим результатами. Також важлива рівність блоків, яку можна перевірити, поклавши один блок на інший. Якщо відхилення в межах допустимого (± 2 мм), блоків не будуть гойдатися і «завалюватися».

3. Найважливішою характеристикою блоків є міцність. Потрібно уважно подивитися на скол або зріз - у якісного пінобетону структура однорідна, а видимі бульбашки мають круглу форму. Крім цього, можна спробувати розламати шматочок блоку руками. У тому випадку, якщо при невеликому впливі він ламається і кришиться, то в його складі занадто багато води і явно недостатньо цементу.

4. Оглядаючи блоки з пінобетону, слід переглянути їх на наявність тріщин, які утворюються, якщо був порушений режим сушки. Якщо на це не звертати уваги, то вони стануть причинами багатьох проблем з будівлею.

5. Вибираючи блоки з пористого бетону, поцікавтеся щільністю пропонованого вам матеріалу, і, якщо є така можливість, зважте його. Стандартні розміри піноблоків 200х300х600, вага його становить 21,6 кг, а щільність становить 600 кг / м3.

У скільки встане будівництво лазні?

Вартість будівлі лазні з цього виду легких пористих бетонів значно нижче, ніж із цегли, а вже тим більше дерева Вартість будівлі лазні з цього виду легких пористих бетонів значно нижче, ніж із цегли, а вже тим більше дерева. Значний вплив на кінцеву ціну закінченою лазні надасть те, який обсяг робіт буде виконано самостійно. Звичайно, зведення всієї споруди своїми руками сильно зменшить витрати, тільки важливо реально дивитися на речі і розуміти, чи вистачить вашої кваліфікації для отримання бажаної якості і точності робіт.

Якщо є сумніви, то краще не «випробовувати долю», адже від якості буде залежати як надійність, так і довговічність споруди, і звернутися до професійних будівельникам, які мають досвід роботи з цим матеріалом і позитивні відгуки про свою роботу.

У тому випадку, якщо на руках вже є готовий проект лазні під ключ, всі роботи, починаючи від закладки фундаменту до оздоблювальних робіт як зовні, так і всередині, з матеріалів компанії-підрядника, обійдуться в суму від 600 000 до 800 000 рублей. Представлену суму можна зменшити, виконавши частину робіт, наприклад, внутрішню обробку, самостійно, а також купивши і використавши власні будматеріали.

Отже, ми розглянули всі важливі питання, які зазвичай виникають від проекту до будівництва своїми руками лазні 6х4 з піноблоків. Вам залишилося прийняти рішення і почати будівництво!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама