Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Устаткування для виробництва газоблоків своїми руками: міні лінії і установки, нюанси технології, ціни

Виготовлення популярного будівельного каменю (газобетону) раніше було можливо тільки на великих спеціалізованих заводах. Тепер вдосконалена технологія дозволяє виробляти газобетонні блоки на виробничих площах або в домашніх умовах з урахуванням планованого випуску продукції, технологічних особливостей, фінансових можливостей підприємця. Залежно від того, як організовується виробництво, можна купити стаціонарне обладнання, міні-завод або невелику мобільну установку, отримуючи з їх допомогою газоблок різної щільності.

Залежно від того, як організовується виробництво, можна купити стаціонарне обладнання, міні-завод або невелику мобільну установку, отримуючи з їх допомогою газоблок різної щільності

Зміст:

  1. Технологічний процес
  2. Типи ліній і установок
  3. Іннтех-100
  4. Автоматична лінія (Китай)
  5. АСМ-15мс
  6. Газобетон-500 Б плюс

Особливості технології виробництва газобетону

Ніздрюватий блок отримують з суміші, до складу якої включають кілька основних компонентів в певних пропорціях:

  • пісок - від 20 до 40% (максимальний розмір фракції 2,1 мм, вміст глини не більше 7%);
  • вапно - від 1 до 5%;
  • цемент - 50-70% (марка М400-М500);
  • вода - 0,25-0,8%;
  • газообразователь (алюмінієва пудра) - 0,04-0,09%.

пісок - від 20 до 40% (максимальний розмір фракції 2,1 мм, вміст глини не більше 7%);   вапно - від 1 до 5%;   цемент - 50-70% (марка М400-М500);   вода - 0,25-0,8%;   газообразователь (алюмінієва пудра) - 0,04-0,09%

Технологія допускає застосування додаткових складових: пластифікаторів (для поліпшення якісних показників газобетону) і прискорювачів твердіння, що скорочують тривалість виробничого циклу. Щоб отримати газоблок з додатковими властивостями, як наповнювачі використовують шлак, деревну стружку, гіпс. Рецептура підбирається в залежності від бажаної щільності: блок для фундаменту роблять міцнішим, ніж перегородковий або теплоізоляційний. Слід зауважити, що газоблок для теплоізоляції повинен бути найбільш пористим і легким, для чого з рецепта повністю виключається пісок.

Розрізняють два види готової продукції: неавтоклавний і автоклавний газобетон. Перший варіант виготовити своїми руками набагато простіше і дешевше, але одержуваний блок має низьку щільність і недостатню точність розмірів. Другий варіант міцніше, має більш однорідну структуру і низьку теплоємність (0,09-0,018 Вт). Автоклавний блок в умовах російського клімату (крім північних регіонів) можна використовувати для зведення однорядних стін товщиною близько 400 мм.

Виробництво газобетонних виробів не відрізняється особливою складністю, але вимагає чіткого виконання технологічних прийомів.

  • Виготовлення суміші. Попередньо відміряють потрібну кількість компонентів, завантажують їх у змішувач і перемішують.
  • Введення газообразователя. Операція проводиться через 10-15 хвилин після початку перемішування. Алюмінієва пудра або паста вступає в реакцію з вапном, завдяки чому активно виділяється газ.
  • Надходження напівфабрикату в форми або на лоток. Після витримки газобетон на лотку розрізають на блоки.
  • Дозрівання - з цією метою газобетонні блоки витримують від 10 до 18 годин.
  • Автоклавирование - важливий етап виробництва якісних газоблоків. Сформований і розрізаний на окремі елементи газобетон перевантажують в спеціальну автоклавную піч. У герметичній камері при температурі 190 ° C кожен блок проходить обробку насиченою водяною парою під надлишковим тиском 12 кг / см2.
  • Сушка. Лінія газоблок сушать природним чином протягом 3-6 діб.
  • Дозрівання. Газобетон переміщують на склад, де блок набирає міцність близько 30 днів.
  • Транспортування до споживача. Попередньо газоблок пакують в термоусадочну плівку і укладають на дерев'яні піддони.

Попередньо газоблок пакують в термоусадочну плівку і укладають на дерев'яні піддони

Щоб виготовити газоблок, комплектують технологічну лінію, в яку входять:

  • змішувач для приготування робочого розчину-суспензії;
  • активатор або компресор;
  • дозатори для води і сипучих компонентів;
  • пристосування для різання газобетону;
  • піч-автоклав - тільки для виробництва автоклавних газоблоків.

Крім того, необхідно купити форми для заливання спіненої маси (можна б / у) і візки, щоб переміщати готовий блок на склад.

Устаткування вибирають по продуктивності: вона варіюється від 10 до 150 кубометрів на добу. Саме від цього параметра, а також від рівня механізації і автоматизації процесу залежить ціна виробничого комплексу. Виробництво блоків автоклавним способом вимагає значних капітальних вкладень, тому в домашніх умовах воно буде нерентабельним.

Все обладнання, яке виробляє газобетон, ділиться на 5 видів:

  • Стаціонарні лінії.

Їх добова продуктивність становить від 60 м3 готової продукції. Виробничі та складські приміщення займають в середньому 500 м2. Технологія має такі особливості: форми під'їжджають до стаціонарного змішувача і заповнюються розчином, після чого продовжується подальше виготовлення виробів. Завдяки високому рівню автоматизації, обладнання можна обслуговувати самостійно, залучаючи для допомоги другого працівника.

  • Конвеєрні лінії.

На них виробництво здійснюється більш швидкими темпами: добовий вихід продукту становить 75-150 кубометрів. Устаткування розміщується на площі понад 600 м2, кількість обслуговуючого персоналу - більше 8 чоловік. Більшість процесів протікають в автоматичному режимі.

Вона виробляє в середньому 15 кубометрів газобетонних блоків в добу. На відміну від перших двох типів, цей комплекс поєднує рухливий змішувач і стаціонарні форми. Щоб організувати виробництво, потрібна площа 140-160 м2 і два працівника (міні-лінія має невисокий рівень автоматизації).

Його продуктивність трохи вище, ніж у попереднього варіанту (від 25 м3), а технологія мало чим відрізняється Його продуктивність трохи вище, ніж у попереднього варіанту (від 25 м3), а технологія мало чим відрізняється. Міні-завод зазвичай включає в себе таке обладнання: самохідний змішувач-активатор, піддони, водяний бак, комплекс для різання, рейки для пересувних форм.

  • Мобільні установки.

Їх купують при спорудженні приватного котеджу або заміського будинку. Виробництво пористого газобетону своїми руками дозволяє скоротити витрати на будівництво майже на третину. Щоб отримати якісний блок, слід купувати комплект з компресором. Зазвичай установка підключається до мережі напругою 220 В, тоді як всі типи ліній вимагають трифазної мережі в 360 В.

Технічні характеристики обладнання для виробництва газобетону

1. Конвеєрна лінія Іннтех-100 Профі.

Змішувач в ній нерухомий, а форми переміщаються від поста заливки на ділянку різання (блок ріжеться на механізованої установці), потім - в прогрівають камери і далі на фінальний ділянку, де газобетонні блоки вивантажуються на піддони. Управління дозуванням і завантаженням здійснюється автоматично. Компоненти суміші надходять в проміжний бункер з конвеєрів, які відключаються керуючим терміналом при досягненні потрібної ваги матеріалу. Форми є колісний візок, що пересувається по рейках за допомогою автоматичних штовхачів.

Продуктивність лінії - 100 м3 на добу, середня ціна - 3 000 000. Б / у обладнання цієї марки коштує близько 400 000 рублей.

2. Автоматична лінія для виготовлення газобетону автоклавного тверднення (від китайського виробника Dongyue Building Machine, офіційний дилер - Компанія Преміум Цегла Плюс).

Продуктивність лінії - до 300 000 кубометрів газобетону в рік. Займана площа - до 4000 м2. Споживана потужність - 250 кВт. Вартість комплексу становить близько 54 000 000, є також пропозиції купити б / у лінію для автоклавного виробництва за 6 000 000 рублів. У базову комплектацію входить таке обладнання:

  • бункери і ємності;
  • пристроями, що перемішують транспортер;
  • розчинозмішувальний вузол продуктивністю 25 м3 / год;
  • система для транспортування сировини;
  • дробарка;
  • система аспірації;
  • автомат для різання;
  • автоклавні камери;
  • форми;
  • кабіна з електронним вузлом управління;
  • навантажувач;
  • візки;
  • вузли вивантаження і упаковки.

бункери і ємності;   пристроями, що перемішують транспортер;   розчинозмішувальний вузол продуктивністю 25 м3 / год;   система для транспортування сировини;   дробарка;   система аспірації;   автомат для різання;   автоклавні камери;   форми;   кабіна з електронним вузлом управління;   навантажувач;   візки;   вузли вивантаження і упаковки

3. Міні-лінія АСМ-15мс.

Вона забезпечує продуктивність 15 м3 газобетону на добу, займаючи площу 120 м2. Споживання енергії становить всього 3 кВт, необхідна чисельність робітників - 1-2 в зміну. Лінія включає мобільний змішувач ємністю 250 л, стаціонарні форми і шаблон з комплектом пив (щоб різати газоблок). Вартість АСМ-15мс - 190 400 рублів.

4. Установка Газобетон-500 Б плюс.

З її допомогою здійснюється виготовлення неавтоклавного газобетону марки Д400-Д1200 (таку щільність має готовий газоблок). Компактна установка розроблена для виробництва в домашніх умовах, а також для дрібного бізнесу. Мобільне обладнання можна розмістити будинку або прямо на будівельному майданчику (воно займає не більше 2 м2).

У комплект Газобетон-500Б плюс входить наступне обладнання:

  • змішувач Газобетон 500Б - він безпосередньо здійснює виготовлення суміші, з якої потім формують газоблок;
  • компресор - якісно замішує розчин, подаючи повітря по спеціальним форсунок в нижню частину завантажувального резервуара;
  • з'єднувальні рукава - служать для приєднання компресора до установки.

Технічні характеристики обладнання Газобетон-500 Б плюс:

  • ємність змішувача - 500 л;
  • продуктивність - 3 м3 пористого бетону в годину;
  • габарити - 1,85х1,23х1,33 м;
  • довжина рукава для вивантаження - 2 м;
  • вага - 155 кг;
  • джерело живлення - двофазна електрична мережа напругою 220 В;
  • споживана потужність - 1,5 кВт.

Середня ціна комплексу - 60 000. Щоб здешевити газоблок, є сенс придбати б / в обладнання

Працювати на комплексі Газобетон-500 Б плюс можна самому, але безперервне виробництво блоків краще організувати за участю 2-х чоловік. Технологія виготовлення блоків на установці здійснюється в 3 етапи.

1. Дозування компонентів, їх завантаження і перемішування. Щоб спінити газобетон і прискорити його застигання, використовують комплексну хімічну присадку. Зважені мінеральні компоненти вручну засипають в змішувач, після чого включають його. Перемішування відбувається протягом 11 хвилин.

2. Вивантаження продукту. Сметанообразная спінена маса надходить по розвантажувального шлангу в форми. Їх заповнюють на ½ висоти, після чого протягом 2-4 годин газобетон вдвічі збільшується в об'ємі. Через 6 годин газоблок підрівнюють металевої струною. Після цього блок дозріває в формі ще 8-16 годин.

3. Витяг і сушка. Газобетонні блоки виймають і укладають на піддони для природного випаровування вологи при температурі +20 ° C. Через 48 годин вироби відправляються на склад, де протягом 4 тижнів досягають 100% -ної міцності.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама