Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення будинку з газосилікатних блоків плитами

  1. Особливості утеплення газосилікатних блоків
  2. пароізоляція
  3. Стандартна технологія утеплення
  4. Професійний підхід до утеплення будинку
  5. Утеплення будинку з газосилікатних блоків плитами
  6. Причини руйнування блоку
  7. Зовнішня кладка для утеплення стін
  8. Товщина стін з газосилікатних блок
  9. види бетонів
  10. Кращі матеріали для утеплення газосилікатних блоків
  11. Особливості утеплення блоків термопанелями
  12. Особливості утеплення лазні з газосилікатних блоків
  13. Технологія утеплення лазні з газосилікату своїми руками
  14. Захист газосиликата с помощью вологих штукатурок
  15. Спосіб вентильованих фасадів
  16. Облицювання фасаду цеглою
  17. Універсальний утеплювач газосиликата

Популярність газосилікатних блоків серед будівельних матеріалів для зведення приватних будинків пояснюється їх високими експлуатаційними характеристиками. Переваги газосилікатного матеріалу для житлового будівництва:

  • Низька ціна газосилікатних блоків і будівництва з них
  • Відмінна тепловіддача, блоки не утримують тепло
  • Великий обсяг блоку і швидке зведення поверхні
  • Екологічна чистота будівельного матеріалу

Відмінна тепловіддача газосилікатних блоків має на увазі обов'язкове утеплення і гідроізоляцію газосилікатних блоків. Також необхідним заходом при використанні газосилікатного блоку в якості будівельного матеріалу є обробка блоків. В якості оздоблювального матеріалу можна використовувати цеглу. Така технологія передбачає попереднє армування будівлі і установку між газосилікатних блоків і обробною цеглиною теплоізоляційного шару.

Зміст статті

Особливості утеплення газосилікатних блоків

Тришарова технологія утеплення

Подібний підхід до будівництва з газосилікатних блоків має на увазі монтаж наступної тришарової конструкції: 1 шар: дротяний анкер для виготовлення арматури (армування фіксують дюбелями і шайбами) 2 шар: теплоізоляційний шар, виконаний з сучасним утеплювачем з гідроізоляцією 3 шар: облицювальний шар з цегли Анкери в армировочной конструкції слід встановлювати на відстані 15-20 см одна від одної. Саме арматура - важливий крок у технології утеплення газосилікатних блоків. Вона дозволяє утримувати утеплювач. Сам по собі цегла облицювальна покликаний створити презентабельний зовнішній вигляд і захистити газосилікатний блок від вітру і опадів. Але роль теплоізоляції грає тільки утеплювач, який розташований між цеглою і газосилікатних блоків.

пароізоляція

Газосилікатний блок володіє не тільки гарною тепловіддачею, а й високою паропроникністю. Блоки відмінно вбирають воду, тому їх потрібно захищати не тільки від прямого попадання опадів, але і від осідання конденсату. Якщо мова про класичний утепленні газосилікатних блоків мінеральною ватою або пінопластом, то обов'язковою умовою якісного будівництва є зазор між газосилікатних блоків і шаром утеплювача. Зазор дає можливість організувати правильне провітрювання поверхонь. Це хороший спосіб своєчасно позбутися зайвої вологи.

Це хороший спосіб своєчасно позбутися зайвої вологи

Газосилікатний блок володіє не тільки гарною тепловіддачею, а й високою паропроникністю.

Стандартна технологія утеплення

Класичним способом утеплення газосилікатних блоків є теплоізоляція з мінеральної вати. Мінеральна вата не тільки найдешевший утеплювач для газосилікатних блоків, вона відноситься до категорії дихаючих утеплювачів для будинку. Виходячи з системи циркуляції повітря між газосилікатних блоків, теплоізоляційним шаром і цеглою, мінеральна вата добре доповнить трехслойную технологію домобудівництва.

ВАЖЛИВО: варто приділити особливу увагу щільності вентиляційних отворів в стіні з газосилікатного блоку; отвори для вентиляції передбачаються безпосередньо над поверхнею фундаменту і під конструкцією карниза будинку

Професійний підхід до утеплення будинку

Якщо вибір будівельного матеріалу випав на газосилікатний блок, слід врахувати, що технологія утеплення газосилікатного будинку залежить від наступних важливих факторів:

  • Поверховості майбутнього будинку з газосилікатного матеріалу
  • Кількості віконних прорізів і методика скління будинку
  • Загальної конструкції та інженерних комунікацій будівлі

За інших рівних умов погано або неправильно утеплений будинок втрачає понад 50% тепла. Все це обертається значним відтоком грошових коштів з бюджету на додаткове опалення будинку. Щоб не витрачати зайві гроші на непродумане опалення, потрібно відразу вирішити, яку технологію професійного утеплення вибрати для будинку з газосилікатних блоків з урахуванням параметрів обробки та інженерних особливостей конструкції.

Утеплення будинку з газосилікатних блоків плитами

На ринку будівельних матеріалів широко поширені спеціальні теплоізоляційні плити. Такі плити виконані з мінеральної вати або пінополістиролу. Це більш практичний і зручний матеріал для утеплення газосилікатних блоків, ніж рулонний мінеральна вата або пінопласт.

Це більш практичний і зручний матеріал для утеплення газосилікатних блоків, ніж рулонний мінеральна вата або пінопласт

На ринку будівельних матеріалів широко поширені спеціальні теплоізоляційні плити. Такі плити виконані з мінеральної вати або пінополістиролу.

Перевагами мінераловатних та пінополістирольних теплоізоляційних плит є їх негорючість, низька ціна і доступність. Але вони мають і ряд істотних недоліків. Недоліки теплоізоляційних плит:

  • Такі плити вимагає кріплення з використанням дюбелів
  • Теплоізоляційні плити добре вбирають вологу
  • Плити з мінеральної вати потрібно захищати спеціальними покриттями
  • Роботи по установці плит трудомісткі
  • Плити з мінеральної вати недовговічні

Для захисту плит з мінеральної вати і пінополістиролу від вологи, можна скористатися полімерцементними покриттями або спеціальними захисними полімерними складами. Вимоги до утеплення блоків:

  • Утеплювач для газосилікатних блоків повинен мати хорошу адгезію
  • Теплоізоляційний шар повинен виконувати і захисну функцію блоків
  • Матеріали для утеплення блоків повинні мати низьку теплопровідність
  • Теплоізоляція повинна допомагати стін з газосилікатного блоку зберігати тепло
  • Утеплювач для стін повинен зміцнювати несучу конструкцію
  • Теплоізоляція повинна продовжувати термін служби газосилікатного блоку

Причини руйнування блоку

За своїми якостями газосилікатний блок - відмінний будівельний матеріал. Але в той же час він не може виконувати свої функції без захисту. Газосилікатний блок потрібно захищати від проникнення вологи і механічного руйнування. Крім того, сам по собі газосилікатний блок не може утримати тепла, він його швидко віддає, тому якщо не утеплити будинок з газосилікатного цегли, то він буде холодним. Основними причинами руйнування будинку з газосилікатного блоку служать наступні фактори:

  • Висока вологість в приміщенні
  • Неправильно сформована теплоізоляція
  • відсутність утеплювача
  • Монтаж утеплювача з мінеральної вати безпосередньо на блок без зазору
  • Неправильно організована вентиляція всередині стін
  • Відсутність захисного шару гідроізоляції
  • Неправильний вибір матеріалу для обробки газосилікатного блоку
  • Перепади температур і низький температурний режим зони будівництва

Виходячи із зазначених факторів, можна сказати, що працювати з газосилікатних блоків просто тільки в тому випадку, якщо заздалегідь передбачити правильну організацію вентиляції, пароізоляцію, гідроізоляцію і вирішити питання з вибором матеріалу для його утеплення. Тільки в цьому випадку будинок з газосилікатного блоку прослужить довго.

Зовнішня кладка для утеплення стін

Одним з варіантів захисту і утеплення стін з газосилікатного блоку є зовнішня кладка для захисту основного матеріалу стін. При кладці захисного шару до бетону пред'являються підвищені вимоги, а саме:

  • Морозостійкість бетону для зовнішньої захисної кладки повинна бути не менше - 25С (для ряду кліматичних зон цей показник буде нижче)
  • Щільність бетону залежить від місця використання, для блоків необхідний варіант Д500, перемички ж вимагають бетону Д700
  • За параметром «клас міцності на стиск» бетон для блоків може бути визначена згідно В 1.5, а бетон для перемичок бути В 3.5

Технологія зовнішньої кладки Технологія утеплення стін за допомогою кладки являє собою процес кладки по всьому робочому периметру стін. Щоб кладка була надійно зафіксована, вона повинна мати опору на підтримуючі стінові конструкції. Допоміжна конструкція стін кріпитися до зовнішніх стін за допомогою дюбелів і анкерів.

Допоміжна конструкція стін кріпитися до зовнішніх стін за допомогою дюбелів і анкерів

Технологія утеплення стін за допомогою кладки являє собою процес кладки по всьому робочому периметру стін.

Поради майстра: капелюшки кріпильних дюбелів повинні бути оброблені шпаклівкою і втоплені на 2-3 см

Товщина стін з газосилікатних блок

Вибір матеріалу утеплювача залежить не тільки від його характеристик, але і від товщини самих стін. Товщина стін, виконаних з газосилікатних блоків, розраховується в залежності від ряду факторів. Перш за все, враховуються параметри бетону, який став основою матеріалу стін.

види бетонів

Бетони виробляються в строгій відповідності ГОСТ. Вони підрозділяються з урахуванням ряду факторів. Так, виходячи з їх призначення бетони бувають:

  • бетони конструкційні
  • теплоізоляційні матеріали
  • Змішаний варіант конструкційно-теплоізоляційних бетонів

Якщо говорити про способи пороутворення в бетонах, то можна виділити:

  • газобетони
  • пінобетони
  • газопінобетону

Поради майстра: перш ніж вибрати бетонні блоки для будівництва будинку, потрібно переконатися, що їх характеристики відповідають функціональним завданням споруди

Норми виробництва бетонів вказані у відповідних ГОСТах і Сніпах Для пористого варіанти бетонних блоків варто звернутися до норм СНіП, зазначеним в документі 23-01-99-2003 по кліматології або в II-3-79-2005 з теплотехніки. Саме з урахуванням даних нормативних документів можна грамотно розрахувати необхідну товщину стін, виконану з газосилікатних блоків в певній кліматичній зоні. Середнє значення товщини встановлено в межах 640 - 1070 мм.

ВАЖЛИВО: кладку газобетонних блоків необхідно закріплювати спеціальними клейовими розчинами

При правильному виборі матеріалу для утеплення газосилікатного блоку і вірною технології, товщина стін може бути скорочена вдвічі. Це приклад розумної і виваженої економії як на матеріалах в період будівництва, так і на наступних експлуатаційних витратах на опалення і утримання будинку.

Кращі матеріали для утеплення газосилікатних блоків

Фахівці в області житлового будівництва стверджують, що з утепленням газосилікатних блоків відмінно впорається утеплювач на основі пінополіуретану. Найвідомішим продуктом в лінійці пінополіуретанових утеплювачів є матеріал Екотермікс. Екотермікс на практиці показав, як можна швидко і якісно провести утеплення газосилікатних блоків на професійній основі. Головне знати особливості газосилікатного матеріалу для будівництва і підібрати оптимальний продукт Екотермікс, який буде ідеальний в конкретних умовах.

Щільність і міцність напилюваного утеплювача Екотермікс поєднуються з дивовижною легкістю цього сучасного матеріалу. При цьому ППУ Екотермікс служить до 70 років без заміни та втрати споживчих властивостей. Професіонали знають про переваги пінополіуретану в утепленні газосилікатних блоків, практикою підтверджено плюси використання саме напилюваного утеплювача для стін. Тепер і любителі можуть взяти на озброєння позитивні характеристики пористого і легкого утеплювача Екотермікс і зробити їм теплоізоляцію своєї будови, зведеного з газосилікатних блоків. Іншими матеріалами для утеплення газосилікатних блоків є:

  • Плити мінеральної вати
  • Утеплювач з пінополістиролу
  • теплоізоляційна штукатурка
  • Напилювана теплоізоляція
  • спеціальні термопанелі

Особливості утеплення блоків термопанелями

Термопанелі з'явилися на ринку будівельних матеріалів досить давно і до цих пір є прихильники технології утеплення будинку за допомогою спеціальних панелей:

  • термопанелі
  • Теплосайдінг

Плюсами панелей є те, що вони одночасно є і утеплювачем для стін і оздоблювальним матеріалом. Саме тому у свій час дуже широко застосовувалася обшивка будинків сайдингом зі спеціальним термоеффектом. Правда, така технологія утеплення будинку не всім по кишені, так як термопанелі не належать до сегменту «дешеві матеріали для утеплення стін».

Правда, така технологія утеплення будинку не всім по кишені, так як термопанелі не належать до сегменту «дешеві матеріали для утеплення стін»

Плюсами панелей є те, що вони одночасно є і утеплювачем для стін і оздоблювальним матеріалом

Термопанелі відмінно вирішують і іншу задачу - вони захищають газосиликатні блоки від вологи. Саме тому такого роду панелі хороші саме зовні будинку з газосилікатного блоку. Варіанти обробки термопанелей для будинку Теплосайдінг для будинку може бути виготовлений наступних варіантів:

  • Термосайдінг з обробкою натуральним каменем
  • Теплопанелі під керамограніт
  • безшовні теплопанелі
  • Панелі з обробкою клінкерною плиткою

Поради майстра: яку б обробку термосайдінг ви не вибрали, її захисні властивості і теплоізоляційні характеристики будуть однакові

Дихаючі термопанелі для будинку Щоб теплосайдінг не перешкоджав циркуляції повітря і газосиликатні блоки могли дихати, потрібно задуматися заздалегідь про формування правильного вентиляційного простору між газосилікатних блоків і матеріалом обробки. Для цих цілей передбачаються спеціальні технологічні отвори в цоколі і під козирком даху, таким чином можна запобігти небажаному накопичення вологи газосилікатних блоків.

Особливості утеплення лазні з газосилікатних блоків

Газосилікат можна використовувати не тільки для будівництва будинку, він хороший і при зведенні парканів, спорудженні лазні. Популярність газосиликата пояснюється його високими експлуатаційними характеристиками і низькою собівартістю. Тому зараз часто будують лазні і вдома з газосилікату. Переваги будівництва лазні з газосилікату:

  • Низька собівартість матеріалу
  • Короткі терміни зведення лазні
  • Міцні та надійні стіни
  • Легкість основного матеріалу лазні
  • Мале навантаження на фундамент

Але дані переваги тягнуть за собою і недоліки. Дійсно, газосиликатні блоки дуже легкі за рахунок своєї пористої структури, але саме тому вони відмінно вбирають вологу і зовсім не утримують тепло. Тому баня з газосилікатного блоку потребує особливого захисту, як від підвищеної вологості, так і від втрати тепла. Нікому не сподобається, якщо лазня буде легко віддавати тепло через стіни, і її потрібно буде постійно дотаплівать. Як домогтися потрібної теплостойкости? Перш за все, потрібно подбати про антисептичної обробки стін. Підвищена вологість може привести до появи цвілі, поширенню грибка і гнилі. Саме тому газосиликатні блоки потрібно обов'язково обробити антисептиком, який підходить для приміщень з підвищеним показником вологості. Далі необхідно визначитися, який утеплювач вибрати для лазні з газосилікату? Критерії вибору матеріалу:

  • Утеплювач для лазні повинен добре утримувати тепло
  • Матеріали в лазні не повинні виділяти шкідливих речовин при нагріванні
  • Не варто забувати про пароізоляції в лазні
  • Утеплювач для лазні потрібен пожежобезпечний
  • Теплоізоляція повинна бути легкою і не обтяжувати газосиликат

Технологія утеплення лазні з газосилікату своїми руками

Для цілей утеплення лазні з газосилікатних блоків своїми руками можна вибрати утеплювач для лазні на основі базальтового волокна. Базальтовий утеплювач для лазні - хороший рулонний матеріал для теплоізоляції. Також в якості утеплювача і пароізолятора можна застосувати спінений пенополіпропілен і покриття алюмінієвою фольгою. Але такий варіант утеплення і пароізоляції додатково вимагає шару теплоізоляції з мінеральної вати. Кріпити паро-, гідро- і теплоізоляцію потрібно на спеціально зведену конструкцію. Для надійності кріплення фіксують на клейовий склад.

ВАЖЛИВО: конструкція повинна мати вентиляційний зазор для провітрювання і просушування блоків і утеплювача

Пароізоляційна алюмінієва фольга в лазні кріпиться на обрешітку. Для цього можна використовувати будівельний степлер або дрібні цвяхи. Додатково фольга відбиває теплове випромінювання. Зручно працювати, якщо фольга товщиною не менше 65 мкм. Послідовність операцій по утепленню: На стінах формується утримує лати з дерева, лати виконується рейками товщиною 50 і більше мм. У утворилися порожнини укладається утеплювач, якщо обраний теплоізоляційний матеріал мінеральна вата, базальтовий утеплювач або утеплювач з полістиролу. Утеплювач обов'язково гідроізолюється за допомогою фольгованої плівки. Не забувати все шви герметизувати будівельним скотчем. Фінішна обробка лазні з газосилікату залежить від бажань господаря. Її можна покрити кахлем або спеціальної вагонкою, обштукатурити. Головне пам'ятати про високі температури і підвищеної вологості в лазні. До речі, якщо парилка оброблена липою, то липа сама по собі грає роль утеплювача виходячи з властивостей цієї деревини.

Поради майстра: вагонку в парильні потрібно кріпити горизонтально, щоб була можливість змінювати тільки нижню зволожену вагонку в парильні

Захист газосиликата с помощью вологих штукатурок

Газосілікатні блоки - дешевий будівельний матеріал, тому часто и захисні матеріали до него вібірають Найдешевші. Вологі штукатурки - найдешевше способ создания гідроізоляційного захисту в будинку з газосілікатніх блоків. Для того щоб захистити утеплювач від вологи достатньо буде нанести влагозащитную штукатурку поверх встановленої стеклосетки. Сітка попередньо кріпиться на утеплювач дюбель-цвяхом і фіксується клейовим складом. Поверх такої сітки можна наносити влагозащитную штукатурку.

Поверх такої сітки можна наносити влагозащитную штукатурку

Вологі штукатурки - найдешевший спосіб створення гідроізоляційного захисту в будинку з газосилікатних блоків.

Спосіб вентильованих фасадів

Більш дорогим методом захисту утеплювача від вологи є спосіб вентильованих фасадів. При цьому методі істотно продовжується термін служби утеплювача для газосилікатних блоків. Але це дорогий спосіб захисту утеплювача від вологи, що вимагає до того ж великих тимчасових витрат. У будь-якому випадку, газосиликатні блоки вимагають захисту від вологи, тому будь-який варіант підійде, сіли він збереже будинок в цілості й не порушить сприятливого мікроклімату житла.

Облицювання фасаду цеглою

Це найнадійніший спосіб продовжити життя дому з газосилікатних блоків і захистити його і від втрати тепла, і від зволоження утеплювача і блоків. Але і метод облицювання фасаду цеглою має ряд істотних недоліків. Це досить трудомісткий варіант, що вимагає і значних часових і матеріальних ресурсів. Не всі можуть дозволити собі облицювання цеглою. Та й не завжди є час на формування такого захисту газосилікатних блоків від втрати тепла і вологості.

Універсальний утеплювач газосиликата

Оптимальним варіантом захисту будинку з газосилікату від втрати тепла є пінополіуретан. Їм можна утеплити будинок зовні і зсередини. Він підійде і для лазні з газосилікатних блоків. Два цих матеріалу, газосилікатний блок і пінополіуретан, утворюють відмінний будівельний тандем, працюючи на доповненні один одного. Обидва вони пористі, легкі і зручні у використанні. При цьому пінополіуретан має закриту структуру осередків, чим і відрізняється від пористого відкритого газосилікатного блоку. Саме пінополіуретан в цій професійній зв'язці здатний утримувати тепло і не пропускати вологу.

Пінополіуретан - це оптимальне рішення для утеплення будь-яких будинків. Він здатний зберегти тепло в дерев'яному будинку , будинку з цегли, каменю чи бетону , А також в каркасному будинку . Пінополіуретан чудово підходить для утеплення квартир , підлог і перекриттів , балконів і лоджій , гаражів и льохів , горищ і мансард . Цей матеріал можна застосовувати для теплоізоляції вагонів і контейнерів , складів і ангарів , фургонів та інших видів автомобілів.

Як домогтися потрібної теплостойкости?
Далі необхідно визначитися, який утеплювач вибрати для лазні з газосилікату?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама