Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення будинку блок-хаусом - красиво, практично, дорого! + відео

  1. Блок-хаус - красиво, але так чи практично?
  2. Вибираємо блок-хаус для зовнішньої обробки - особливості вибору
  3. Зовнішнє оздоблення будинку блок-хаусом - підготовка до монтажу
  4. Монтаж блок-хауса - перетворення будинку своїми руками!

Шляхетний, стильний і доглянутий - хочете собі такий будинок? Будинок, до якого будуть притягатися погляди, навіть якщо він не відрізняється особливими архітектурними рішеннями? Це цілком можливо! А допоможе вам в цьому зовнішня обробка будинку блок-хаусом, про яку ми вам і розповімо.

Блок-хаус - красиво, але так чи практично?

Блок-хаус - це стругання дошка з цілісного масиву дерева. Зовнішня сторона дошки має закруглену форму оциліндрованих колод. Оздоблення фасаду будинку блок-хаусом створює імітацію будинку зі зрубу. Матеріал можна застосовувати для внутрішньої і зовнішньої обробки будинку. Розглянемо блок-хаус для зовнішньої обробки. Окрім відмінних естетичних якостей, цей матеріал має ряд інших важливих властивостей:

  • міцний, надійний і довговічний;
  • служить хорошим утеплювачем для будинку;
  • не вимагає особливого догляду, легко миється, пошкодження легко прибираються шліфуванням;
  • нескладний монтаж.

Як бачите, обшивка фасаду зокрема і будинки в цілому блок-хаусом зовні допоможе зробити його не тільки красивим, а ще комфортним і затишним. До того ж, цей матеріал абсолютно безпечний і екологічно чистий.

На тлі всіх достоїнств у нього є один недолік. Періодично блок-хаус потрібно покривати спеціальними складами, щоб він прослужив якомога довше. Сьогодні це не проблема, сучасний ринок представляє масу всіляких засобів, здатних забезпечити якісний захист блок-хауса на тривалий час.

Вибираємо блок-хаус для зовнішньої обробки - особливості вибору

На ринку представлено кілька видів блок-хауса. Він відрізняється кольором, матеріалом, з якого виконаний, розмірами, якістю і ціною. Роблячи свій вибір, потрібно розбиратися в його різновидах. Ідеальним матеріалом для виготовлення блок-хауса є дуб. Це дуже дорого, дуже престижно і дуже надійно. Однак далеко не всім по кишені. Чи не турбуйтеся через дуба, є варіанти набагато дешевше, але цілком прийнятної якості. Головне - блок-хаус повинен бути з деревини, стійкою до гниття. Наприклад, клен, сосна або ялина - відмінні варіанти.

Оздоблення фронтонів блок-хаусом і зовнішня обробка в цілому набагато швидше і краще проходить при виборі широкоформатного дошки, близько 150 мм шириною. А для внутрішньої, навпаки, вузькою. Різна довжина блок-хауса, при правильному розрахунку, дозволяє закупити матеріал оптимальної довжини. Тим самим, полегшується завдання при його монтажі - не доведеться різати. Від способу застосування залежить і товщина балки. Якщо вибирається зовнішнє облицювання фасаду блок-хаусом, то ширина повинна бути не менше 40 см, для внутрішньої обробки вистачить і 20 см.

Дерев'яний блок-хаус має кілька ступенів якості - від преміум рівня до бюджетного класу С. Основна відмінність між ними - це частота і глибина сучків, тріщин, зазорів і червоточини. Відповідно, найвищий, преміум-клас, буде, як то кажуть, без сучка і задирки. І, навпаки, в балках С-класу знайдеться маса вад.

І, навпаки, в балках С-класу знайдеться маса вад

Якщо у ваших планах зовнішня обробка будинку блок-хаусом, значить, ви не є найбіднішою людиною. І це чудово! Вибираючи матеріал, не економте. Витратившись один раз, ви надовго вирішите проблему з утепленням і облицюванням свого будинку. Вибирайте тільки якісний блок-хаус від хорошого виробника. Також важливо знати, звідки постачається деревина. Найкращим вважається блок-хаус з Америки, Фінляндії і з півночі. Розглядаючи балки, зверніть увагу на їх структуру і щільність. Чим ближче розташовані кільця, тим щільність вище. Такий блок-хаус можна купувати без сумнівів.

Зовнішнє оздоблення будинку блок-хаусом - підготовка до монтажу

Популярність цього матеріалу зростає з величезною швидкістю. Обробка зовнішніх стін і обшивка фронтону блок-хаусом - це найбільш традиційний спосіб його застосування. Не рідко тепер можна зустріти обробку блок-хаусом зборів, альтанок і звисів покрівлі. Це не тільки красиво, але і практично. Забруднилися фасади легко миються струменем звичайної води.

Облицювання зовнішніх стін блок-хаусом не надто складна. Система з'єднання «шпунт-паз» досить проста в монтажі. Але все ж, якщо ви вирішили заощадити і провести монтаж балок самостійно, то добре все обміркуйте. Це завдання вимагає від вас терплячості і точності. Будь-які прорахунки і неточності приведуть до похибки, і всю роботу доведеться переробляти.

Будь-які прорахунки і неточності приведуть до похибки, і всю роботу доведеться переробляти

Як і будь-яке інше дерево, блок-хаус теж потрібно адаптувати до середовища. Розпакуйте упаковку і дайте полежати матеріалу пару днів. Після приступаємо до обробки панелей інсектицидами і антисептиком. З їх допомогою ви зможете запобігти появі комах і цвілі. Після того, як панелі будуть ретельно оброблені антисептиком, їх потрібно відшліфувати наждачним папером. І знову пройтися антисептиком. Правда, в деяких випадках ці етапи обробки проводяться ще в цехах фірми-виробника - коштувати такий матеріал буде дорожче.

Правда, в деяких випадках ці етапи обробки проводяться ще в цехах фірми-виробника - коштувати такий матеріал буде дорожче

Однак насправді ви заощадите, витративши значно менше часу на роботи та менше грошей на придбання додаткових матеріалів і інструментів.

Візьміть до уваги, що якісний антисептик цілком здатний замінити всілякі лакофарбові покриття. Досить двічі його нанести, і можна буде забути про покриття на найближчі п'ять-десять років. А ще сучасний антисептик може надати бажаний відтінок і виділити фактуру деревини.

Монтаж блок-хауса - перетворення будинку своїми руками!

Обшивка фронтону або оздоблення будинку зовні, в процесі яких застосовується блок-хаус, дозволяє також утеплити будинок. Після того, як проведені всі підготовчі процедури, можна приступати до безпосереднього монтажу:

  • до стіни кріпиться пароізоляційний матеріал. Ретельно проклеюються всі стики і надриви плівки;
  • зверху ставиться обрешетка. Її бажано також обробити антисептиком;
  • монтується утеплювач;
  • утеплювач закриваємо вітро- і влагозащитной плівкою;
  • для вентиляції блок-хауса встановлюється контробрешетка;
  • проводиться монтаж блок-хауса. Роботу можна починати зверху або знизу - різниці немає. Головне, щоб шпунтом вгору. Кріпити балки краще за допомогою саморізів.

Кріпити балки краще за допомогою саморізів

Не забувайте, що працюєте з живим матеріалом. Залишайте між дошками невеликий зазор в пару міліметрів. Завдяки цьому, поверхня не пожолобиться, а перепади температур і підвищена вологість пройдуть безслідно. Ну, і природно, всі роботи по монтажу блок-хауса повинні проводитися в нормальних погодних умовах. Не приступайте до монтажу в разі дощу або підвищеної вологості.

Обшивка цоколя блок-хаусом можлива, але не дуже практична. Для цієї мети краще віддати перевагу камінь, плитку або керамограніт. Слідкуйте за тим, щоб всі оздоблювальні матеріали гармоніювали між собою. Важливо витримати загальний стиль і не зіпсувати всю картину, наприклад, білими пластиковими вікнами.

Не слід нічого робити, якщо не продумали всіх дрібниць. Не можна допускати поспіху в виборі та монтажу блок-хауса, і у вас обов'язково все вийде! вибираючи зовнішній сайдинг блок-хаус в якості обробки, ви вибираєте якість, практичність і красу на багато років.

Блок-хаус - красиво, але так чи практично?
Шляхетний, стильний і доглянутий - хочете собі такий будинок?
Будинок, до якого будуть притягатися погляди, навіть якщо він не відрізняється особливими архітектурними рішеннями?
Блок-хаус - красиво, але так чи практично?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама