Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Магнітний кутник для зварювання своїми руками

  1. Чим хороші магнітні косинці
  2. Види магнітних тримачів для зварювання
  3. Як вибрати відповідну модель
  4. Простий магнітний кутник своїми руками
  5. Магнітний тримач для зварювання своїми руками

Найчастіше, для проведення якісних робіт зі зварювання однієї тільки вправності буває недостатньо, саме тому використовуються різні допоміжні пристосування, наприклад магнітний куточок. Він призначений для фіксації металевих деталей під час зварювальних робіт, при пайку або складання конструкцій, а хороший господар знайде ще десяток застосувань цієї конструкції. Найчастіше, для проведення якісних робіт зі зварювання однієї тільки вправності буває недостатньо, саме тому використовуються різні допоміжні пристосування, наприклад магнітний куточок

зварювальні магніти

Чим хороші магнітні косинці

  1. Дозволяють працювати з круглими трубами, прямокутного перетину, з листовим металом і виробами складної форми;
  2. Гарне пристосування має ряд стандартних кутів - 45, 90,135, 30 і 60 градусів, також є моделі універсальні, здатні утримувати деталі під будь-яким кутом;
  3. Швидкий кріплення, на відміну від струбцин куточок досить притулити до деталей він сам зафіксується;
  4. Спрощення процесу зварювання, відбувається за рахунок відсутності необхідності використовувати помічника для зварника, плюс можливість регулювати розташування зварювальних частин після їх закріплення;
  5. Пристосування може працювати в будь-яких площинах, під будь-яким кутом і на будь-яких поверхнях;
  6. Завдяки встановленим шаблонним кутах полегшується робота з поточними виробами.

Варто також відзначити, що для більшості зварювальних робіт подібна деталь є не просто рекомендацією, а невід'ємною частиною робочого процесу.

Види магнітних тримачів для зварювання

Існуючі на ринку моделі можна класифікувати як по форм-фактору, так і за принципом дії. наприклад:

1.Магнітний кутник монолітної конструкції - найпростіший вид вироби, що дозволяє виставити заготовку під одним з передбачених кутів.

магнітний кутник

2.Магнітная струбцина - гнучкий інструмент, який можна налаштувати під будь-яким кутом.

магнітна струбцина

3. Фіксатор - може мати монолітну форму або складну конструкцію із змінним кутів, його особливістю є функція "відключення" кріплення. Натисканням кнопки відбувається слабшанню магнітів і пристосування дуже легко переставити, що особливо корисно для потужних куточків магнітних для зварювання.

магнітний фіксатор

Також косинці поділяють по потужності на стандартні, в яких використовують найпростіші магніти і для особливо важких конструкцій, в них встановлені магніти з високим ступенем утримання.

Довідка! Потужність магніту виражається в кілограмах і приписується кожному подібному виробу.

Вартість - далеко не останній параметр, який безпосередньо залежить від можливостей і якості магніту. Для побутових потреб будови простих монолітних конструкцій з невисокою силою утримання можуть коштувати від 300 рублів. Більш складні рухливі вироби, аналогічної потужності обійдуться в 500 - 1000 рублів. Нарешті найдорожчі монолітні, струбцини типу власники, з потужними магнітами , Будуть коштувати 3-5 тисяч рублів.

Як вибрати відповідну модель

Перш за все слід вирішити, як ви будете використовувати тримач. Якщо він необхідний для разового використання, то підійде найдешевший варіант, який стане в нагоді і в майбутньому, але не вдарить по кишені. Тим, хто на постійній основі працює із зварювальним устаткуванням підійдуть моделі з великою кількістю встановлених кутів і недорогі універсальні моделі, що дозволяють самостійно встановлювати і фіксувати кут. Для професійного використання або комплектації невеликої майстерні варто придбати комплект магнітів, з високим ступенем утримання. Дуже часто в роботі одним магнітом не обійтися, тому наявність цілого, навіть мінімального, набору значно полегшить роботу зварювальника.

Наступний параметр - сила утримання. Чим сильніше магніт, тим важче деталі можна використовувати в роботі, тим довше він буде зберігати утримують властивості і краще фіксувати деталі. Купуючи магнітні пристосування для зварювання з якісним магнітом переконайтеся, що можете його зняти самостійно, а краще, щоб він мав можливість «отлипать» самостійно, тобто був відключається.

Якість магніту - параметр, про який більшість молодих зварників забувають. Тут нам важливо, щоб магніт зміг довго зберігати свої властивості і що більш важливо - не псувався при нагріванні. Робота зварювального магніту відбувається в безпосередній близькості з місцем зварювання, тому всі виріб піддається нагріванню, який погіршує якість роботи магнітів.

Простий магнітний кутник своїми руками

Так як дане пристосування досить нехитре, то його можна легко зробити своїми руками. Такий варіант підійде для тих, хто любить самостійно виготовляти речі, не знайшов потрібного вироби в продажу або для випадків коли необхідно отримати кріплення для нестандартного шаблону.

Варіанти виконання можуть бути різні, тут ми розглянемо два способи виготовлення. Вибір залежить від ваших можливостей у виготовленні і наявності необхідних матеріалів та інструменту.

У першому випадку нам знадобляться:

  1. Металевий лист товщиною 2-3 мм. Дуже важливо використовувати немагнітні матеріали, щоб не послабляти магнітне поле;
  2. Круглий магніт (такий можна знайти в акустичних динаміках);
  3. втулки;
  4. Кріплення (гвинти та гайки).

Алгоритм виготовлення:

1. На аркуші металу за допомогою трикутника вичерчуємо контур майбутнього виробу. Намагайтеся зробити кути максимально прямими, від цього буде залежати якість і точність готового інструменту.

Намагайтеся зробити кути максимально прямими, від цього буде залежати якість і точність готового інструменту

2. За допомогою болгарки вирізаємо наші заготовки і робимо рівні краї.

За допомогою болгарки вирізаємо наші заготовки і робимо рівні краї

3. Готуємо пластикові втулки (пам'ятаємо, що матеріал повинен бути немагнітним) Можна взяти шматки поліпропілену труби. Ретельно обробляємо торці, розміри втулок повинні бути однаковими. Щоб магніт не бовтався, підбираємо шматок пластика і надійно фіксуємо його у внутрішньому діаметрі.

Щоб магніт не бовтався, підбираємо шматок пластика і надійно фіксуємо його у внутрішньому діаметрі

4.Размечаем місця кріплення двох пластин і виробляємо збірку за допомогою болтів і гайок.

Размечаем місця кріплення двох пластин і виробляємо збірку за допомогою болтів і гайок

5. Готовий виріб в роботі

Готовий виріб в роботі

Магнітний тримач для зварювання своїми руками

Нам знадобиться:

  1. Листовий метал (1-3 мм);
  2. магніти;
  3. Суха дошка;
  4. Кріплення.

Перш за все, варто розібратися зі схемою майбутнього виробу. Для початку краще використовувати монолітні конструкції. Шаблони можна знайти в інтернеті або створити його під власні потреби. Докладаємо шаблон до листового металу і вирізаємо дві однакових заготовки. При цьому дуже важливо зберегти їх геометрію.

При цьому дуже важливо зберегти їх геометрію

Заготовки з листа алюмінію

Наступний крок - підготовка центральної частини магніту. Для цього ми випилюємо за формою металевих пластин шматок дерева, але не повністю повторюємо розмір, а відступаємо від країв настільки, щоб після складання магніт був заглиблений між сталевими пластинами на пару міліметрів. Його товщина повинна бути на 1-2 мм більше, ніж ширина магнітів.

Випилюємо шаблон з дерева

Зовнішня частина виробу готова, тепер потрібно зробити внутрішність. Тут слід відштовхуватися від магнітів. Їх ми будемо мати у своєму розпорядженні між пластинами так, щоб товщина була в межах 10 - 50 мм. Найкраще використовувати круглі магніти з отвором всередині, називаються "магніт для саморізів", але для роботи підійдуть і інші, які слід попередньо обробити і підготувати отвори для кріплення.

Прикручуємо магніти за допомогою саморізів

Останній етап - просвердлення отворів та збирання. Перш за все кріпимо сталеві пластини з двох сторін дерев'яної заготовки, а в пази кріпимо магніти. Виріб готовий - можна відчувати наш магнітний кутник для зварювання.

Перевірка геометрії магніту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама