Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи кріплення проводів і кабелів до стіни

  1. відкритий електромонтаж
  2. Кабель-канали
  3. Кліпси
  4. ізолятори
  5. цвяхові скоби
  6. прихований електромонтаж
  7. Дюбель-хомути
  8. швидкосохнучий розчин
  9. саморобні скоби
  10. монтажна майданчик

Залежно від того, як Ви вирішите проводити електропроводку по кімнатах: відкритим чи прихованим способом, вибирається спосіб кріплення проводів до стіни. Далі ми розглянемо всі існуючі варіанти кріплення, а також надамо переваги і недоліки кожної технології.

відкритий електромонтаж

щоб провести відкриту електропроводку , Необхідно закріпити кабель поверх декоративного оздоблення стін. Як правило, даний варіант електромонтажу використовується в дерев'яних будинках і садових будівлях, наприклад, в гаражі або хозблоке. Для кріплення проводів на стінах можуть використовувати кабельні канали, кліпси або спеціальні фарфорові ізолятори. Розглянемо особливості застосування кожного з варіантів.

Кабель-канали

На сьогоднішній день кріплення проводів і кабелів в спеціальних пластикових каналах використовується найчастіше. Пов'язано це з тим, що кабель-канали мають привабливий зовнішній вигляд, невисоку вартість і головне - дозволяють швидко закріпити групу провідників в одному місці. Щоб самостійно виконати кріплення даними способом досить закріпити пластиковий короб на стіні за допомогою саморізів. На сьогоднішній день кріплення проводів і кабелів в спеціальних пластикових каналах використовується найчастіше

Якщо потрібно з'єднати кілька елементів в одну лінію, можна використовувати спеціальні з'єднання, передбачені заводом виробником. Після того як кабель-канал буде закріплений, можна вкласти в нього всі кабелі і закрити передню кришку (вона на засувках). Більш докладно про те, як кріпити кабельний канал до стіни , Ми розповідали в окремій статті.

Відео інструкція по монтажу кабельного каналу своїми руками

Кліпси

Кріплення проводів і кабелів кліпсами використовується тільки при монтажі електропроводки в трубах , А також якщо провідник буде додатково захищений гофрованої трубою. В цьому випадку прикріпити проводку до стіни і стелі дуже просто. Кріплення проводів і кабелів кліпсами використовується тільки при   монтажі електропроводки в трубах   , А також якщо провідник буде додатково захищений гофрованої трубою

Якщо поверхня дерев'яна, все що потрібно, це закріпити кліпсу з допомогою саморізів по дереву. У бетонній стіні або стелі потрібно попередньо засвердлити отвори за допомогою перфоратора, потім вбити дюбеля, після чого вже зафіксувати самі кліпси. Вся технологія монтажу наочно надана на відео прикладі:

Правильне закріплення всередині будинку

До речі кліпси можна кріпити не тільки всередині приміщення, але і на вулиці. Такий спосіб підійде, якщо Ви вирішили провести вуличну електропроводку по шлакоблоку або цегляних стін споруд.

Як прикріпити гофру на вулиці

Якщо ж ви хочете закріпити кабель

ізолятори

Кріплення проводів до стіни на ізоляторі найчастіше використовується при монтажі електропроводки в дерев'яному будинку і лазні. Спочатку Ви повинні закріпити самі порцелянові барила, які фіксуються до стріхи або зрубу за допомогою саморізів, після чого скрутити жили в тугий джгут і протягнути його на ізолятор так, як показано на фото нижче: Кріплення проводів до стіни на ізоляторі найчастіше використовується при   монтажі електропроводки в дерев'яному будинку   і лазні

Щоб не скручувати жили самостійно, можна купити спеціальну проводку під старовину, яка вже скручена. Про те, як зробити ретро проводку своїми руками , Читайте у відповідній статті.

цвяхові скоби

Даний спосіб кріплення підходить для телевізійних і телефонних кабелів, а також лінії від інтернету. Існують плоскі і круглі пластикові скоби, які можна запросто прикріпити до стіни за допомогою невеликих цвяхів, що йдуть в комплекті. Даний спосіб кріплення підходить для телевізійних і телефонних кабелів, а також лінії від інтернету Дуже зручний варіант монтажу, який застосовують для того, щоб непомітно провести кабель над плінтусом в будинку або квартирі.

прихований електромонтаж

При монтажі електропроводки прихованим способом (в штробі під штукатуркою) існує більше варіантів кріплення проводів і кабелів до стін. Розглянемо від найбільш простих і ефективних, до найменш зручним.

Дюбель-хомути

Дюбель-хомути, власне, як і дюбель-стяжки, є дуже зручними у використанні. Дані кріплення мають невисокою вартістю і до того ж дозволяють швидко зробити електромонтаж. Стяжки, звичайно ж, більш практичні і універсальні, тому рекомендуємо вибирати їх для кріплення проводів в штробі. Все що потрібно - просвердлити отвір у бетонній, цегляній або дерев'яній поверхні, вставити в неї спеціальну дюбель-стяжку, після чого вбити спеціальний разжимной кілочок. Дюбель-хомути, власне, як і дюбель-стяжки, є дуже зручними у використанні

Закріпити дюбель-хомут в стіні ще простіше. Ви повинні всього лише просвердлити отвір, після чого забити в нього хомут з ​​кабелем, як показано на зображенні нижче. Щоб прикріпити провід на гіпсокартоні, рекомендуємо використовувати спеціальну дюбель-метелика, в яку вже вкручується кріплення (друга картинка). Закріпити дюбель-хомут в стіні ще простіше

Технологія закріплення спеціальних скоб

Використання спеціальних стяжок

швидкосохнучий розчин

Для того щоб швидко виконати кріплення проводів і кабелів в штробі, можна використовувати швидковисихаючий розчин: алебастр або гіпс. В цьому випадку діяти потрібно кваплячись, тому що готовий розчин дуже швидко застигає, і Ви можете не встигнути закріпити весь обрану ділянку в стіні. Як правило, кабель потрібно «приморожують» в підготовленої штробі через кожні 40 см, як показано на фото.

Перевага даного способу кріплення проводу полягає в тому, що не потрібно особливо витрачатися на матеріал і до того ж можна обійтися без цвяхів і без свердління стін. Основний мінус - швидке застигання розчину, тому потрібно розводити гіпс або алебастр невеликими обсягами. До того ж, прикріпити до стіни більше двох провідників буде дуже складно.

саморобні скоби

Кріплення кабелю до стіни за допомогою скоб забезпечить надійний прихват провідника, а також дозволить закріпити кілька груп кабелів в одній трасі. Для того щоб прикріпити провідники скобами потрібно спочатку зробити дані кріплення своїми руками. В цьому випадку Вам знадобиться або тонка оцинкована сталь, нарізана смужками, або алюмінієвий дріт ПТПЖ. Довжина кожної скоби повинна бути від 6 до 7 см. Вам потрібно нарізати матеріал відповідними шматочками, після чого просвердлити по центру кожного відповідне отвір. Далі все просто - стіна свердлиться в потрібних місцях, після чого вбивається дюбель і проводитися «швидкий монтаж». Також можна забивати скоби цвяхами, якщо кріплення здійснюється на дерев'яних стінах. Кріплення кабелю до стіни за допомогою скоб забезпечить надійний прихват провідника, а також дозволить закріпити кілька груп кабелів в одній трасі

Недоліками даного способу є тривалий час підготовки саморобних скоб, ймовірність пошкодження ізоляції провідника (якщо використовуються смужки оцинкованої сталі), а також можлива поява рудих плям на шпалерах, якщо сталь почне окислюватися. Даний варіант ми не рекомендуємо використовувати, якщо потрібно закріпити провід в стіні під штукатурку, тому що існують більш сучасні і зручні способи монтажу. Скоби розумно використовувати для того, щоб прикріпити гріючий кабель системи тепла підлога .

монтажна майданчик

Ну і останній, один із сучасних варіантів, який дозволить закріпити провід на кахлі або меблів (наприклад, столі) - використання монтажних майданчиків з одного самоклеющейся стороною (липучок). Тут все зовсім просто, тому пояснювати сутність кріплення навіть немає сенсу. Побачити монтажні майданчики Ви можете на фото: Ну і останній, один із сучасних варіантів, який дозволить закріпити провід на кахлі або меблів (наприклад, столі) - використання монтажних майданчиків з одного самоклеющейся стороною (липучок)

Також читають:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама