Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кінець світу вже близько - вчені знайшли небезпеку в вічній мерзлоті

Вчені знайшли ртуть у вічній мерзлоті.

Фото: pixabay

Вчені Геологічної служби США з'ясували, що у вічній мерзлоті північної півкулі Землі накопичилося 793 млн кілограмів ртуті. Танення льоду в результаті глобального потепління призведе до викиду токсичного металу в навколишнє середовище і глобальної екологічної катастрофи. Стаття дослідників опублікована в Geophysical Research Letters.

Нагадаємо, що раніше не менш авторитетний науковий журнал The Journal of Geology написав, що Земля пережила вогненний апокаліпсис .

У вічній мерзлоті міститься природна ртуть, яка надходить з атмосфери і зв'язується з органічною речовиною в грунті. Згодом частки грунту вмерзают в лід.

Дослідники проаналізували 13 зразків льоду, відібраних на Алясці в період з 2004 по 2012 рік. Отримані дані порівняли з результатами аналізу 11 тисяч зразків тундрових грунтів по всьому світу. Виявилося, що у вічній мерзлоті міститься в 10 разів більше природного ртуті, ніж було викинуто в навколишнє середовище в результаті антропогенної діяльності за останні 30 років.

Велика кількість металу, яке вивільниться при таненні льоду, буде перетворено в метилртуть - токсична сполука, яка накопичується в організмі живих істот і викликає важкі розлади, в тому числі ураження центральної нервової системи.

Нагадаємо, раніше вчені зробили неймовірний висновок про те, як загине Земля .

А в середині минулого року вчені заявили, що через 50 тисяч років на Землі настане новий льодовиковий період .

Дивіться відео: і зобретатель з США стверджує, що Земля пласка

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама