Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як гарантовано позбутися кротів на садовій ділянці

  1. Як вивести крота?
  2. Як можна знищити кротів в городі хімікатами
  3. Як лопатами знищити кротів в городі
  4. Як можна винищити кротів за допомогою рослин
  5. кротоловки
  6. Позбавляємося від кротів за допомогою ультразвукових відлякувачів
  7. Неефективні народні засоби для боротьби з кротами
  8. профілактика

Кроти, обжівшіе ділянку, завдають великої шкоди рослинам, хоча харчуються зовсім не ними Кроти, обжівшіе ділянку, завдають великої шкоди рослинам, хоча харчуються зовсім не ними. Тваринки риють тунелі під землею, таким чином, пошкоджуючи коріння культурних рослин, через що ті швидко гинуть. Що ж робити, якщо кроти оселилися у вас на городі, як позбутися від них?

зміст:

Як вивести крота?

Зневірені дачники ведуть запеклі бої з цими шкідниками, застосовуючи найрізноманітніші методи. Способів, як вапна кротів, існує багато, але не всі вони дають позитивний результат. У статті ми розглянемо тільки найбільш дієві методи і розповімо, які способи не приносять користі.

Як можна знищити кротів в городі хімікатами

Якщо кроти з'явилися на дачі, і ви поняття не маєте, як від них позбутися, спробуйте використовувати різні отрути, але застосовувати їх, насипавши в ходи, марно. Тваринки в такому випадку просто закопають отруту або будуть викидати її з нори.

Важливо! Якщо ви помітили на ділянці хоч одного крота, значить, поблизу живуть ще як мінімум 5-10 звірків, т. К. Ці шкідники ніколи не живуть поодинці, тільки сім'ями.

Кроти харчуються в основному дощовими хробаками, і цим можна скористатися. Накопати черв'яків, розріжте на частини і просочіть отрутою (підійде щурячу отруту). Розподіліть отруєних черв'яків по норах. Хвилин 20 вони будуть живі, і тим самим привернуть до себе маленьких копачів.

На замітку! Кроти зовсім не сліпі, як прийнято вважати. У звірків слабкий зір, але воно є. Ще шкідники мають гострий слухом, що цілком компенсує погану здатність бачити.

Як лопатами знищити кротів в городі

Дуже популярний народний засіб боротьби з кротами - лопати Дуже популярний народний засіб боротьби з кротами - лопати. Отже, підготуйте три лопати і дійте наступним чином:

  • знайдіть тунель;
  • застроміть з одного боку лопату, перегородивши шлях вредителю;
  • почекайте, поки тварина прийде ремонтувати хід (помітите по ворушінню землі);
  • коли кріт виявиться близько першої, закрийте доступ, встромивши другу лопату позаду шкідника;
  • третьої лопатою витягніть тварина і помістіть у відро.

Таку процедуру доведеться провести кілька разів, поки всі сімейства не буде спіймано. Як далі бути з життям звірів - вирішувати вам.

Порада! Не намагайтеся зловити кротів голими руками. По-перше, це досить складно, адже вони дуже швидкі, а по-друге, ще й небезпечно. Звірятко в цьому випадку легко може викрутитися й боляче вкусити свого кривдника.

Як можна винищити кротів за допомогою рослин

Як ще можна позбутися від кротів в городі? Хорошим методом боротьби з надокучливими звірками є використання натуральних репелентів, а саме рослинних насаджень, які неприємні для кротів, але безпечні для людей і навколишнього середовища. Такими рослинами вважаються:

  • нарциси;
  • рябчик;
  • молочай;
  • часник і цибулю;
  • чорнобривці;
  • бобові культури (квасоля, горох).

Висадіть їх навколо ділянки і кроти вас не потривожать.

Рекомендуємо прочитати, як правильно   прати драпове пальто   , Щоб не зіпсувати річ Рекомендуємо прочитати, як правильно прати драпове пальто , Щоб не зіпсувати річ.

Дізнайтеся, якими засобами можна вивести плями від гранатового соку з одягу.

кротоловки

Непоганий спосіб, як можна позбутися від кротів на ділянці - саморобні пастки. Можна використовувати пастку Соломона. Така кротоловку є ефективною і являє собою простий циліндр, відповідний по ширині до тунелю крота. По обидва боки циліндра розташовані дверцята, які працюють тільки в одну сторону, т. Е. На вхід. Забравшись в пастку, кріт уже не зможе вибратися. Спійманих звірів можна віднести в поле, де їм найкраще місце.

Важливо! Розставляйте пастки в різних місцях, адже кроти добре запам'ятовують ті місця, де небезпека.

Підійдуть для боротьби з кротами звичайні мишоловки і крисоловкі, адже звірята мають відповідний розмір.

Ще варіант, як знищити крота в городі - використання гачків. Метод чимось нагадує риболовлю. Візьміть рибальські гачки-тризуби, прикріпіть на дріт через кожні 10 см з одного кінця, інший кінець дроту зігніть в петлю. Вставте конструкцію в нору, щоб петля виявилася назовні. Коли звір приползет ремонтувати хід, то обов'язково попадеться на гачки.

Порада! Чи не знімайте грунт над тунелями, кроти не люблять відкриті простори, і будуть рити в цьому випадку обхідний тунель або більш глибокий.

Позбавляємося від кротів за допомогою ультразвукових відлякувачів

Для тих, хто не знає, як позбутися кротів на садовій ділянці, але шукає метод, який не викликає їх загибелі, підійдуть відлякувачі для боротьби з кротами. Такі пристрої зроблені, виходячи з індивідуальних особливостей кротів, сильно чутливих до різних звуків. Хвилі ультразвуку, які випромінює відлякувач, проникають далеко в землю, викликаючи вібрації, здатні розполохати шкідників на великій відстані. Завдяки таким приладам ви зможете швидко і назавжди позбавити свою ділянку від маленьких копачів.

Важливо! Ультразвукові прилади працюють від автономного живлення, і справно виконують свою функцію при будь-якій погоді. Додаткового обслуговування не вимагають.

Неефективні народні засоби для боротьби з кротами

Кроти - дуже тямущі тварини, вони легко пристосовуються до мінливої ​​обстановці і вміють вчитися на своїх помилках. Тому деякі методи боротьби з ними дають тільки короткочасний результат, і повністю не позбавляють від проблеми.

Марними народними засобами боротьби з кротами є: Марними народними засобами боротьби з кротами є:

  • використання димових шашок, або петард: якщо навіть тварини злякаються і покинуть ділянку, то тільки тимчасово, потім обов'язково повернуться в обжите місце;
  • залізні прути, увіткнені в землю з консервними банками або скляними пляшками на кінці: тварини швидко звикають до таких шумів;
  • засипання в нори пекучого перцю, лез для гоління;
  • розкладання по норах неприємно пахнуть предметів (гнилі оселедцевий голови, ганчірки, просочені гасом або ж нашатирним спиртом), так як звірята швидко вириють нові тунелі для поліпшеної вентиляції своїх осель.

профілактика

Як позбавитися від крота на дачній ділянці ми розібрали, тепер розглянемо, як не допустити появи цих тварин знову.

Доброю профілактичним заходом є вкопування дрібної оцинкованої сітки навколо своєї ділянки. Сітка повинна мати ширину 70 см, не менше. Вкопати її вглиб грунту приблизно на півметра, а на 20 см вона повинна виступати над землею. Такий спосіб захисту звичайно дорогою, зате найбільш надійний. У шкідників не вийде пролізти крізь таку перешкоду, а для дощових черв'яків і інших корисних комах сітка не буде перешкодою.

Читайте: чим   відчистити деко від пригорілого жиру Читайте: чим відчистити деко від пригорілого жиру .

Якщо ви любите в'язати, вам знадобляться поради, як прикрасити ажурні в'язані вироби .

Корисна інформація для молодих мам: як стерилізувати дитячі пляшечки .

Схожий метод профілактики - вкопування листів шиферу навколо ділянки. Тільки у цього методу є недолік: грунт ізолюється від черв'яків, що приносять рослинам велику користь.

І останнє: кроти зазвичай не селяться там, де є собаки. Тваринки бачать в них небезпечного ворога, мисливця.

Тепер ви знаєте, як позбутися кротів на дачі народними засобами або покупними пристроями і пастками. Але не варто забувати, що не всі способи дають 100% результат. Навіть якщо вам вдалося винищити докучливих шкідників, обов'язково робіть періодичну профілактику на ділянці, щоб не допустити появи маленьких копачів знову. А як ви боретеся з кротами на дачі? Яким засобам використовувати? Поділіться своїм досвідом в коментарях.

Як вивести крота?
Що ж робити, якщо кроти оселилися у вас на городі, як позбутися від них?
А як ви боретеся з кротами на дачі?
Яким засобам використовувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама