Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як прилаштувати веранду до будинку своїми руками

  1. Прибудова веранди: етапи
  2. Як прилаштувати веранду до дерев'яного будинку?
  3. Прибудова веранди до дерев'яного будинку: етапи будівництва
  4. Зводимо дах веранди
  5. Відео як прилаштувати веранду до дерев'яного будинку

Веранда заміського будинку з бруса при будівництві займає досить мало часу і сил, якщо порівнювати з будівництвом самого будинку. Однак саме вона надає йому деяку закінченість і справжню красу, елегантність. Тому багато людей вирішують обзавестися нею, або відразу після будівництва будинку, або навіть через кілька років після того, як сам будинок був добудований.
Що потрібно знати, щоб прибудова веранди до будинку пройшла вдало?

Прибудова веранди: етапи

Здавалося б - прибудова веранди до дачного будинку це зовсім просто. Дійсно, так воно і є. Але при цьому необхідно знати кілька правил, без яких споруда перетвориться на муку, а результат буде незадовільним. Нижче наведені ці правила:
1) Вибір матеріалу. Якщо ви хочете заощадити на матеріалі, то варто побудувати веранду з металоконструкцій, який пізніше обшити пластиком або міцної фанерою. Це буде досить красиво і не дуже дорого. Також слід стежити за тим, щоб колірна гамма всього дома не була порушена після прибудови веранди.
2) Загальний фундамент. Звичайно, якщо ви будуєте веранду через кілька років після закінчення будівництва будинку, то фундамент просто не може бути загальним. Але все ж слід постаратися, щоб два фундаменту вийшли максимально монолітними. В іншому випадку навесні, коли земля «грає» (особливо в болотистих місцевостях), веранда може відходити від стін будинку.


Як прилаштувати веранду до дерев'яного будинку?

У районах з низькою вологістю ґрунту практично не виникає такого питання - як прилаштувати веранду до будинку. Досить створити найпростіший стовпчастий фундамент , Поверх якого встановлюється сам каркас майбутньої веранди. Потужність фундаменту визначається виходячи з того, які матеріали планується використовувати при будівництві. Багато людей при будівництві вибирає легку фанеру, завдяки чому зводять навантаження на фундамент до мінімуму.
При будівництві будинку в районах з заболоченій грунтом, фундамент рекомендується виготовляти з цементу, з максимальним приляганням до фундаменту самого будинку. Інакше, як уже говорилося вище, веранда може відійти від будинку.
Що потрібно знати з юридичної точки зору, щоб веранда заміського будинку не стала проблемою?
З одного боку - веранда заміського будинку з бруса це не тільки додаткова корисна площа, а й надання особливої ​​краси і елегантності дому. З іншого ж боку - це порушення закону. Без відповідного узгодження з головним архітектором районної адміністрації, веранда робить весь будинок незаконним, оскільки порушує його початкову конструкцію, зареєстровану в проектній організації.


Перш ніж приступити до будівництва веранди, необхідно ретельно розробити її дизайн або вибрати потрібні проекти будинків з бруса. При цьому можна звернутися у відповідну компанію і заплатити чималі гроші за розробку унікальної веранди. Ну а якщо вам потрібні не проекти, а просто загальний дизайн, тобто веранда до будинку в картинках, то ви завжди можете знайти необхідну вам інформацію в Інтернеті, благо багато будівельників і просто власники щедро викладають в Інтернет фотографії своїх будинків і веранд. В цьому випадку ви зможете заощадити певну суму, однак не отримаєте докладних проектів, за допомогою яких будь-яке будівництво стане більш зручним і надійним. Що ж, в будь-якому випадку, після прибудови веранди до будинку, ваш будинок стане лише красивіше, оригінальніше і елегантніше.



Прибудова веранди до дерев'яного будинку: етапи будівництва

Також існують деякі нюанси при узгодженні вашої прибудови та надання їй законного статусу. Згідно зі статтею 222 ГК РФ ви не маєте права продажу, здачі в оренду, дарування та застави будинку з незаконною прибудовою, не узгодженою і не схваленої архітектурним відділом і проектувальником. Крім того, ви можете бути оштрафовані на суму рівну від 3-х до 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Як вчинити в цьому випадку?

Для початку необхідно запросити представників організації, яка проводить інвентаризацію технічних характеристик будівель. У тому випадку, якщо ваша споруда відповідає всім нормам і СНИП, вам видаються відповідні документи, з якими необхідно сходити головному архітектору району для узгодження. Тільки після повного проходження всіх цих бюрократичних процедур цього можна розраховувати на узаконення вашої прибудови до дерев'яного приватного будинку.

Для початку підготуйте майданчик. Зробіть розмітку, вбивши по периметру кілочки або штирі, натягніть навколо наміченої території шпагат або дріт. Ділянка очистіть від всього зайвого, зніміть верхній шар (15 см) землі. Далі вам необхідно звести фундамент, причому по глибині збігається зі своїм «братом» основної будівлі. Однак пов'язувати ці дві споруди в моноліт досвідчені будівельники не рекомендують, тому що тераса і будинок мають різну вагу, отже, ступінь усадки також буде відрізнятися. Для цього слід зробити розрив між фундаментами: 4 см буде достатньо. Фундамент можна зводити, як стрічковий, так і стовпчастий.

Пол - необхідний атрибут будь-якого типу веранди: як відкритої, так і закритої. Як ви зрозуміли, веранда може не мати стін або вони можуть бути оформленими рослинами або чагарником, даху будівлі дозволено бути знімною, а ось без статі не обійтися ніяк. Яким він буде, безумовно, вирішувати вам. Тим часом найчастіше дачники вибирають дерев'яну підлогу, оскільки з таким покриттям тераса наповнюється особливим затишком, виглядає натурально і сприяє розслабленню. Якщо ви приєднається до числа шанувальників дерев'яної підлоги, розраховуйте на наступний порядок профільних робіт:

Утеплення, для чого порожнє місце між землею і дошками слід засипати керамзитом. Захист, яка передбачає покриття фундаменту руберойдом (краще в 2 шари). Закріплення лаг. Настил дощок.

Фото веранд, прибудованих до будинку , Ви можете подивитися в нашій наступній статті.


Зводимо дах веранди

Що далі? Якщо ви будете зводити стіни або дах, то вам потрібно зробити каркас. Подібні роботи включають в себе такі етапи: Монтаж брусів, які кладуться на підлогу і з'єднуються «прямим замком». Установка стійок, для чого в брусах через кожні 50 см потрібно зробити пази. Потім стійки зафіксувати в цих місцях за допомогою скоб або цвяхів. Верхня обв'язка брусом. Монтаж кроквяної системи. З дахом теж є безліч варіантів.

Її можна зробити у вигляді продовження даху будинку або вчинити оригінальним чином, вибравши прозорий матеріал, який дозволить вам ніжитися під ласкавими променями сонця. Які ще процеси можуть входити в план робіт? Напевно перед тим, як побудувати веранду, ви робили її ескіз. «Танцюй» від нього.

Не виключено, що вам потрібно побудувати перила, грати, сходи і так далі, адже ваш шедевр повинен мати закінчений вигляд, чи не так ?! Знову ж, коли будівництво завершено, потрібно красиво веранду прикрасити. У справу можуть піти, як покупні матеріали, так і рослинність, буйство на вашій ділянці. Не забудьте про меблі з натуральних матеріалів, яка доповнить ваш шедевр.

Також, ви можете подивитися фото веранд, прибудованих до будинку .



Відео як прилаштувати веранду до дерев'яного будинку



Читаємо далі - дізнаємося більше!


Оцінка: 2.3 з 5
Голосів: 85

Що потрібно знати, щоб прибудова веранди до будинку пройшла вдало?
Як прилаштувати веранду до дерев'яного будинку?
Що потрібно знати з юридичної точки зору, щоб веранда заміського будинку не стала проблемою?
Як вчинити в цьому випадку?
Які ще процеси можуть входити в план робіт?
Не виключено, що вам потрібно побудувати перила, грати, сходи і так далі, адже ваш шедевр повинен мати закінчений вигляд, чи не так ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама