Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як спланувати дачний, садовий ділянку?

  1. Що потрібно додатково передбачити при плануванні ділянки?
  2. Чи існують певні типи планування ділянки?
  3. Чи можна поєднувати різні типи організації ділянки?
  4. Рекомендуємо подивитися:

Як зробити план дачної ділянки?

Спочатку потрібно визначити місця посадки плодових дерев, ягідних кущів і будівництва теплиць. Для теплиць, а їх бажано мати дві розміром по 12-15 м2, слід вибрати найбільш освітлене місце з східної чи південної сторони майбутнього будинку. Тінь від будинку не повинна закривати теплиці ні в ранкові години, ні в вечірні, але особливо важливо мати хорошу освітленість в ранкові години.

У теплиці вносять велику кількість гною, тому бажано розташувати їх ближче до в'їзду на ділянку. Тут же розташовують і компостну купу.

Що потрібно додатково передбачити при плануванні ділянки?

Для раціонального використання невеликих площ слід попередньо відвести ділянки для плодових дерев і чагарників, багаторічних овочевих культур, доріжок, місць відпочинку (з малими архітектурними формами), квітника, резервуара для води, дитячих майданчиків.

Чи існують певні типи планування ділянки?

Найчастіше застосовують регулярний і ландшафтний типи. При регулярному типі планування переважають прямі лінії. Доріжки розташовують перпендикулярно і паралельно один одному. Плодові дерева висаджують по одній лінії. Практично вся площа ділянки зайнята під грядки, садові та господарські будівлі. На ділянці залишають тільки невеликі зони, щоб поставити лавки для відпочинку. Таку планування роблять, як правило, люди практичні і мають мало часу для роботи на ділянці. Частина ділянки, зайнята бетонними доріжками і проходами між грядами, засипаними піском або тирсою, не вимагає часу для догляду.

Ландшафтний тип передбачає звивисті доріжки, розкидане, як би випадкове, розташування дерев, груп кущів, що нагадує природне в лісі або парку. Ландшафтний тип передбачає городництво в невеликих обсягах - так звані кухонні городи з набором зеленних і пряних трав. Нерівності ділянки (при регулярному плануванні - негативне явище) для ландшафтного типу ділянки становлять найбільший інтерес. У зниженому місці влаштовується водойму, на височині - альпійська гірка. Цікаві рішення на ділянках зі схилами, особливо - південними, пристрій терас, драбинок, підпірних стінок.

Цікаві рішення на ділянках зі схилами, особливо - південними, пристрій терас, драбинок, підпірних стінок

Чи можна поєднувати різні типи організації ділянки?

У дев'яності роки стали відводити під дачні ділянки полігони і поля сільськогосподарських підприємств. Ділянки були від 800 до 1200 м2. Ділянки вирівняні, з родючим шаром товщиною від 5-6 до 10 см, важкі суглинки і глинисті за складом грунту. На таких ділянках основним завданням в дев'яності роки було вирощування продукції, в першу чергу овочів, картоплі, ягід.

Великі розміри ділянки дозволяють виділяти зони під плодові дерева, чагарники, великий город, зону з квітами, декоративними рослинами, можна висаджувати сосни, кедри, каштани. Садівництва, розташовані поблизу міст, через високу вартість житла стали перетворюватися в житлові селища.

На ділянці розташовуються лазня, гараж, підсобні приміщення, теплиці з електрообігрівом. У деяких будинках будуються зі східною або південного боку оранжереї. Стали викопувати чималі ставки - до 30-40 м2.

Варіанти планування ділянки

Варіанти планування ділянки

Рекомендуємо подивитися:

Як зробити план дачної ділянки

Що потрібно додатково передбачити при плануванні ділянки?
Чи існують певні типи планування ділянки?
Чи можна поєднувати різні типи організації ділянки?
Що потрібно додатково передбачити при плануванні ділянки?
Чи існують певні типи планування ділянки?
Чи можна поєднувати різні типи організації ділянки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама