Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як утеплити будинок зсередини: правильна технологія

  1. Як утеплити будинок зсередини: способи теплоізоляції підлоги
  2. Як утеплити зсередини стіни будинку: різні варіанти
  3. Як утеплити дах будинку зсередини: особливості теплоізоляції

Зміст:
Як утеплити будинок зсередини: способи теплоізоляції підлоги
Як утеплити зсередини стіни будинку: різні варіанти
Як утеплити дах будинку зсередини: особливості теплоізоляції

Навіщо утеплювати дачний будинок, пояснювати людям не потрібно, але ось як робити це правильно, знають не всі. Не варто сподіватися досягти будь-якого значимого результату, виконавши тільки теплоізоляцію стін. Насправді, питання, як утеплити будинок своїми руками, вирішується набагато складніше - це цілий комплекс заходів, який передбачає не тільки теплоізоляцію стін, але і утеплення підлоги і стелі. Саме про це, а вірніше про те, як утеплити будинок зсередини на дачі, піде розмова в даній статті, в якій разом з сайтом moyadacha.org ми розберемося з правильною теплоізоляцією будинку на дачі.

org ми розберемося з правильною теплоізоляцією будинку на дачі

Як утеплити дерев'яний будинок зсередини своїми руками фото

Як утеплити будинок зсередини: способи теплоізоляції підлоги

Способів, що дозволяють вирішити питання, як краще утеплити будинок зсередини, а вірніше зробити тепліше її стать, досить багато - всі вони досить ефективні, і вибір між ними визначається виключно місцевими обставинами. Почнемо по порядку і розберемося з найбільш оптимальними варіантами утеплення підлоги в будинку.

  1. Утеплення дерев'яної підлоги. В принципі, технологія стандартна і передбачає вона заповнення підпілля утеплює - це може бути пінопласт у всій своїй різноманітності (листи, крихта, рідкий пінопласт), мінеральна вата, яку необхідно закривати гідро- і паробарьером, поліуретановий герметик і навіть такі сипучі матеріали, як керамзит. Щоб зробити таке утеплення , Зовсім необов'язково повністю демонтувати дощатий настил - досить подекуди познімати дошки і через отвори, що утворилися наповнити підпілля утеплювачем. Якщо говорити про найбільш ефективному утеплювачі, то, без сумніву, це мінеральна вата, ось тільки для неї якраз і доведеться знімати практично весь дощатий настил. Як варіант, якщо ви, звичайно, плануєте настилання ламінату в будинку або іншого подібного йому декоративного підлогового покриття, замість підкладки можна використовувати відображає теплоізоляцію. Її, до речі, можна закласти і під стяжку і зверху неї під ламінат - штука цікава. Вона перенаправляє тепло у вигляді випромінювання назад в будинок.

    Як краще утеплити будинок зсередини фото

  2. Утеплення бетонної підлоги. Стандартно цей процес передбачає укладання полістиролу під стяжку підлоги, яку армують металевою сіткою і ллють товщиною більш 50мм. Але ефект від такого утеплення виражається тільки глобально. В тому сенсі, що сам підлога як був холодним, так і залишиться - босоніж по ньому ходити не вийде. Саме з цієї причини краще звернути увагу на більш ефективну технологію, яка дозволяє дійсно ходити босоніж по бетонному полому.
  3. Тепла стяжка підлоги. Суть такої стяжки полягає в тому, що в цементно-піщаний розчин за допомогою спеціальної присадки вводиться пінопласту крихта - весь секрет якраз і полягає в цієї присадки. Вона пов'язує пінопласт і розчин - без неї ні про яке з'єднанні цих двох різних матеріалів не може бути й мови. Спочатку кульки пінопласту обволікаються цієї присадкою - за допомогою будівельного міксера. Після чого всі з'єднується з цементним розчином, який і використовується в процесі заливки стяжки підлоги - виходить воістину тепла підлога без електрики і труб. Чи не до такої міри, звичайно, але ходити босоніж по ньому практично не холодно.

    Як правильно утеплити будинок зсередини фото

На сьогоднішній день останній варіант вирішення питання, як утеплити будинок зсередини своїми руками, вірніше її стать, є найефективнішим, але, самі розумієте, з дерев'яною підлогою він не сильно комбінується. Хоча хтозна - таку стяжку можна залити і зверху дощатого настилу, але це велике марнотратство. Краще вже деревину видалити повністю і залити теплу стяжку замість неї.

Як утеплити зсередини стіни будинку: різні варіанти

За великим рахунком, варіантів внутрішнього утеплення стін немає ніяких - все це одна технологія, що припускає створення так званої фальш-стіни, простір за якою заповнюється утеплювачем всіх мастей і видів. Жартую, не всіх - пінопласт краще не використовувати. Найбільш підходящим утеплювачем для внутрішньої теплоізоляції є мінеральна вата - це паропроницаемий матеріал, який не створює парникового ефекту і передумови для розмноження грибкових і цвілевих мікроорганізмів. Пінопласт потрібно застосовувати зовні приміщення - також на способи зовнішнього утеплення можна звернути увагу і у випадку з економією квадратних метрів в будинку . Ну а в цілому всю технологію вирішення питання, як правильно утеплити будинок зсередини, а вірніше його стіни, можна представити у вигляді послідовності робіт, що складається з трьох етапів.

  1. Пристрій каркаса. Схема стандартна, і дотримуючись її (за винятком деяких деталей, які залежать від панелей), монтуються каркаси практично під всі види обробки - не виключенням є гіпсокартон , МДФ панелі, вагонка та інше. Каркас може бути виготовлений з двох типів матеріалу - це дерев'яний брус або спеціальний металевий профіль. Краще профіль, так як, на відміну від деревини, він практично не схильний до деформацій під впливом перепадів температури і вологості.

    Як утеплити будинок зсередини фото

  2. Утеплення стін. Тут все досить просто, і тонкощів практично ніяких немає - крім парочки. По-перше, кріплення утеплювача на стіні - якщо це рулонний мінеральна вата, то вона тримається практично сама. Досить тільки закріпити її верх, щоб з часом матеріал не сповзав вниз під власною вагою. Якщо ж це листи (плити), то їх краще приклеїти - підійде практично будь-який клей, в тому числі і той, який застосовується для укладання кахельної плитки. По-друге, це пароізоляція - якщо не регулювати кількість вологи, що надходить всередину мінерального утеплювача, то з часом її накопичиться в ньому так багато, що він перестане виконувати свої функції як годиться. Слід розуміти, що теплоізоляція досягається в цьому матеріалі не за рахунок волокон вати, а завдяки повітрю, що знаходиться між ними - якщо волога його витіснить, то утеплення не буде.
  3. Установка панелей. У більшості випадків вони кріпляться до каркасу механічним способом. Складного тут нічого немає, і з цим моментом не дивно розібратися самостійно.

Про те, як утеплити стіни дачного будинку, дивіться в цьому відеоролику.

Утеплення стін дасть хороший ефект, але слід розуміти, що його можна посилити, причому зробити це в значній мірі - практика показує, що основні тепловтрати відбуваються не через стіни і не через підлогу і навіть не через вікна і двері. Тепло випаровується через стеля і дах - це елементарна фізика, так би мовити, закони природи, від яких нікуди не дінешся. Саме тому питання, як утеплити дерев'яний будинок зсередини своїми руками, не можна буде вважати вирішеним, поки не буде виконана теплоізоляція стелі і даху.

Як утеплити дах будинку зсередини: особливості теплоізоляції

Погодьтеся, утеплювати стелю зсередини не завжди доцільно - якщо у вас низькі перекриття, то сенсу в цьому мало. Мало того, таку теплоізоляцію робити не дуже зручно - набагато простіше ошпаклевать стелю і надати йому привабливий вигляд фарбуванням. Логічніше виконувати теплоізоляцію верхній частині будинку з боку горища - саме тут можна одночасно утеплити і стелю, і дах, створивши таким чином надійне перешкода для тепла, що виходить з дому.

  1. Стеля - він же пол на горищі . Варіант той же, що і з підлогою в будинку. Найчастіше на горищі настилають дерев'яну підлогу, і все, що від вас буде потрібно для його теплоізоляції, це заповнити підпілля утеплювачем. Ось тут можна вже використовувати пінопласт, але все одно краще цього не робити, так як крім дешевизни, достоїнств у цього матеріалу немає.
  2. Дах. Стандартно її утеплюють на стадії монтажу, але якщо це з яких-небудь причин не було зроблено, не біда. Питання, як утеплити цегляний будинок зсередини, а вірніше його дах, вирішувати ніколи не пізно. Тут застосовуються ті ж технології, що і при утепленні стін - до них ще можна додати парочку інших варіантів. Дуже добре справляється із завданням утеплення даху так звана Напилювана мінеральна вата - за допомогою компресора і спеціального пристрою волокна цього матеріалу в прямому сенсі слова забиваються в підпокрівельний простір. Вони заповнюють все, навіть самі недоступні місця - такого утеплення потрібна пароізоляція.

    Як утеплити дах будинку зсередини фото

Згодом утеплювач підшивається панелями. В принципі, можна залишити все як є, але якщо ви плануєте використовувати горище як житлове приміщення, то без зовнішньої обробки стін вам не обійтися.

На закінчення теми, як утеплити будинок зсередини на дачі, додам тільки одне - як би ви не старалися, як би не утеплювали стіни, стелю, підлогу і дах, все одно ефект буде не повним, якщо не подбати про такі елементи будови, як віконні і дверні прорізи. Вони займають чималу площу стін, і тепловтрати через них відбуваються істотні - цим питанням потрібно займатися до утеплення стін. Слід пам'ятати ще й про такі елементи будови, які також необхідно теплоізолювати, як укоси.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама