Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати біотуалет для дачі

  1. Як працює портативний біотуалет?
  2. Розмір має значення
  3. Переваги хімічних біотуалетів
  4. Принцип роботи торф'яного біотуалету
  5. Як правильно встановити вентиляцію в біотуалет для дачі: інструкція
  6. Переваги торф'яних біотуалетів
  7. недоліки
  8. Спосіб роботи електричного біотуалету
  9. переваги

Є безліч способів облаштувати туалет на дачі. Хтось дотримується традиційного варіанту, викопуючи вигрібну яму і встановлюючи над нею «будиночок-шпаківню», а хтось влаштовує автономну каналізацію за допомогою септика. Але це далеко не всі варіанти, які можливі. Існує прекрасний спосіб вирішити проблему нечистот, використовуючи пристрій, який з деяких пір міцно увійшло в побут багатьох дачників. Йдеться про біотуалеті, який можна використовувати автономно, без якої б то не було каналізації. Якщо ви вирішили придбати цей пристрій, але не знаєте, як вибрати біотуалет для дачі, прочитайте цю статтю - тут ви знайдете відповіді на всі ваші запитання!

Якщо ви вирішили придбати цей пристрій, але не знаєте, як вибрати біотуалет для дачі, прочитайте цю статтю - тут ви знайдете відповіді на всі ваші запитання

Біотуалет - це пристрій, що перетворює продукти життєдіяльності в рідину без запаху, компост або суху борошно. Відходи при цьому піддаються повному хімічному або органічного очищенню. Залежно від того, яким чином відбувається це очищення, розрізняють хімічні портативні, торф'яні компостують і електричні біотуалети.

Подібні туалети є портативними, тобто переносними, і зовсім невеликими за розмірами. Вони настільки компактні, що їх легко розмістити в будь-якому приміщенні.

Всі моделі таких туалетів складаються з двох частин-ємностей. У верхній частині поміщається сидіння і резервуар для води, а в нижній - бак для прийому відходів. Незалежно від ціни і виробника, конструкції хімічних біотуалетів завжди ідентичні, а відмінності полягають лише в розмірах приймального резервуара і в додаткових корисних функціях. Наприклад, в більш дорогих портативних пристроях передбачено наявність індикатора ступеня наповнення нижнього бака, замість ручного змиву є електрична помпа.

Як працює портативний біотуалет?

Як працює портативний біотуалет

Принцип роботи хімічних біотуалетів наступний: відходи змиваються водою, потрапляючи при цьому в нижній приймальний бак. Там знаходиться спеціальний хімічний препарат, який дезодорує стоки, ліквідує процес газоутворення і переробляє відходи в зовсім інший, позбавлений неприємного запаху, продукт.

Хімічні препарати випускаються у вигляді рідин, які бувають:

  • Формальдегідні - токсичні препарати, які застосовуються, якщо є можливість в подальшому злити відходи з біотуалету подалі від ділянки і зелених насаджень.
  • Амонієві - безпечніші рідини, хімічна складова яких розкладається вже через 3-7 днів.
  • Препарати з живих бактерій - повністю нешкідливі, тому перероблені відходи з успіхом можна використовувати як добриво.

Слід зазначити, що нижній приймальний бак є повністю герметичним, тому ніяких неприємних запахів від нього ви відчувати не будете. Після того, як цей бак повністю заповниться, його можна легко від'єднати від верхньої частини туалету і перенести до місця зливу відходів. Далі нижній резервуар ополіскується водою, заповнюється необхідною кількістю хімічної рідини і заново з'єднується з верхньою частиною.

Розмір має значення

При виборі подібного біотуалету, необхідно заздалегідь визначиться з частотою його використання і підібрати пристрій з необхідним обсягом нижнього модуля. У тому випадку, якщо биотуалетом буде користуватися одна людина, то за тиждень буде заповнений нижній бак об'ємом 12 літрів. Біотуалет з резервуаром 21 літр буде обслуговуватися приблизно вдвічі рідше.

Переваги хімічних біотуалетів

  • портативність
  • малу вагу (до 5 кг)
  • повна відсутність запаху і гігієнічність

недоліки

  • постійні витрати на придбання хімічного препарату

Подібний біотуалет для дачі, на відміну від хімічного аналога, є дійсно біологічним і екологічним, так як в процесі його роботи повністю виключена можливість використання будь-«хімії». Інша його назва - «компостуючий» - говорить про те, що в процесі переробки відходів проводиться високоцінного добриво - компост.

[Include id = "5" title = "РСЯ - в тексті»]

Вибравши в якості садового туалету біотуалет для дачі торф'яної, відгуки про будь-якої моделі можна у великій кількості знайти в мережі Інтернет. В цьому випадку, підібравши для себе біотуалет для дачі, відгуки про який вам сподобалися, ви зможете застрахувати себе від багатьох помилок в подальшій експлуатації виробу.

Торф'яний біотуалет для дачі встановлюється стаціонарно, так як вимагає наявності облаштованій вентиляції. За розмірами він трохи більше звичайного унітазу з бачком, однак, тим не менш, його без проблем можна розмістити в будь-який прибудові.

Принцип роботи торф'яного біотуалету

За своїм зовнішнім виглядом торф'яної туалет схожий на портативний хімічний: ті ж дві ємності, однак у верхньому резервуарі знаходиться не вода, а торф За своїм зовнішнім виглядом торф'яної туалет схожий на портативний хімічний: ті ж дві ємності, однак у верхньому резервуарі знаходиться не вода, а торф. Вода для змиву в торф'яних туалетах взагалі не використовується. Відходи, потрапляючи в приймальний бак, пересипаються шаром торфу, який випадає з верхнього резервуара, варто тільки підкрутити спеціальну ручку. Варто зауважити, що велика частина рідких відходів також компостується, тобто вбирається торфом, або випаровується через вентиляційну трубу. Однак якщо туалетом користується більше двох людей, то може виникнути надлишок рідини, яку необхідно видалити за допомогою підключення до пристрою шланга для виведення відфільтрованої рідини.

Після заповнення нижнього бака, необхідно буде вивантажити перероблені відходи в компостну яму. Відразу використовувати їх в якості добрива можна - необхідно дозрівання протягом як мінімум 1 року. Після цього відходи перетворяться в органічне добриво, яке можна використовувати для підгодівлі будь-яких рослин на ділянці.

Часто чистити компостний туалет для дачі не доведеться. При придбанні пристрою з нижнім резервуаром ємністю 100 - 120 літрів, яке буде безперервно використовуватися сім'єю з 3 - 4 чоловік, вивантаження відходів буде проводитися не частіше одного разу на місяць.

Як правильно встановити вентиляцію в біотуалет для дачі: інструкція

Для усунення неприємних запахів торф'яної туалет повинен бути забезпечений вентиляційною трубою. Для цього необхідно провести нескладні дії:

1. У спеціальний отвір на кришці біотуалету встановлюємо гофровану вентиляційну трубу.

2. Трубу виводимо на висоту не менше метра через дах або під кутом 45 градусів через стіну. Загальна довжина труби при цьому повинна бути близько 4 метрів.

Переваги торф'яних біотуалетів

Торф'яної туалет для дачі, відгуки про який говорять про високу ефективність даного пристрою, має такі переваги:

  • повна екологічність
  • відсутність неприємного запаху
  • можливість подальшого використання відходів в якості добрива
  • рідкісне спорожнення нижнього бака

недоліки

  • потрібно підведення вентиляції
  • якщо на ділянці немає торфу, то його необхідно буде купувати

Електричні біотуалети дуже схожі на звичайні унітази, але принцип їх дії вимагає споживання електрики, тому встановити їх можна тільки поблизу с електричною розеткою. Це потрібно для роботи компресора і вентилятора. Подібний вибір біотуалету для дачі зажадає від вас також проведення вентиляції через дах або стіну.

Спосіб роботи електричного біотуалету

У подібному типі біотуалетів відбувається поділ відходів на рідкі та тверді складові. Після цього рідкі відходи виводяться за спеціальним шлангу в каналізацію або дренаж, а тверді - висушуються компресором до стану сухої муки і складуються в нижньому контейнері. Надалі вони можуть бути використані в якості добрива.

[Include id = "6" title = "РСЯ - в тексті»]

Споживання електричної енергії таким приладом мінімально - близько 220V, тобто не більше звичайної лампочки. При цьому виробники даного товару гарантують відсутність будь-яких неприємних запахів.

переваги

  • повну схожість зі звичайними міськими унітазами
  • легка система очищення
  • відсутність неприємних запахів

недоліки

  • необхідність в підведенні вентиляції, дренажу і електрики
  • висока вартість

Для того, щоб обзавестися туалетом, переробним відходи, зовсім не обов'язково купувати дорогий фінський біотуалет для дачі. Можна зробити подібний пристрій і своїми силами. Найпростіше влаштувати самостійно торф'яної біотуалет. Про нього ми і поговоримо.

Отже, для того, щоб зробити біотуалет своїми руками, нам знадобиться наступне: будь-стільчак, відро або інша ємність для відходів, ємність для торфу і сам торф.

Обладнується туалет таким чином: під стульчаком встановлюється відро, на дно якого насипають невеликий шар торфу. Поруч встановлюється ємність з сухим чистим торфом.

Після кожного відвідування туалету необхідно засипати порцію відходів торфом з ємності. Іноді замість торфу використовують тирсу, проте в цьому випадку компостування буде проходити на порядок повільніше, ніж при використанні торфу. В крайньому випадку, якщо у вас без діла лежать на ділянці тирса, можете використовувати їх в суміші з торфом у співвідношенні 1: 1.

В крайньому випадку, якщо у вас без діла лежать на ділянці тирса, можете використовувати їх в суміші з торфом у співвідношенні 1: 1

А ось ще одна цікава ідея. Береться стільчак, під нього виставляється велике відро. У нього надівається сміттєвий пакет і закріплюється на стульчаке водопровідних скотчем. Кожна порція відходів пересипається наповнювачем для котячого туалету. Після наповнення мішка, вміст спорожняється в компостну яму, а руки при цьому залишаються повністю чистими.

Після наповнення мішка, вміст спорожняється в компостну яму, а руки при цьому залишаються повністю чистими

Як працює портативний біотуалет?
Як працює портативний біотуалет?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама