Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Біотуалет для Дачі без запаху і відкачування [Вибір, монтаж 2019]

  1. Біотуалет для дачі без запаху і відкачування
  2. Торф'яний біотуалет для дачі і не тільки
  3. Біотуалети хімічні
  4. Види хімічних реагентів
  5. електричні біотуалети
  6. Як вибирати біотуалет
  7. Біотуалет для дачі без запаху і відкачування: процес установки

Якщо проведене за містом час зводиться до вихідних, то споруджувати повноцінну каналізацію - марна трата сил і фінансів

біотуалет для дачі без запаху і відкачування для багатьох заміських жителів став вирішенням проблеми утилізації відходів життєдіяльності. Особливою популярністю такі пристосування користуються у людей, які бувають на дачі лише періодично, для яких установка стаціонарного туалету не є необхідністю.

зміст:

зміст:

Біотуалет в інтер'єрі гігієнічної кімнати заміського будинку

Біотуалет в інтер'єрі гігієнічної кімнати заміського будинку

Завдяки своєму дизайну сучасні біотуалети прекрасно впишуться в дизайн санвузла вашого дачного будиночка

Завдяки своєму дизайну сучасні біотуалети прекрасно впишуться в дизайн санвузла вашого дачного будиночка

Біотуалет стане справжнім порятунком для кожного дачника

Біотуалет для дачі без запаху і відкачування

Санвузол з біотуалетом в стилі рустик

Біотуалет для дачі без запаху і відкачування ще зовсім недавно сприймався, як щось міфічне. Сьогодні ж різноманітність моделей цих пристосувань настільки велике, що потенційний покупець мимоволі приходить в замішання. Варто біотуалет для дачного будиночка недорого і повністю виправдовує витрачені на нього кошти.

Біотуалети по-іншому називаються септиками і бувають декількох видів:

  • Торф'яної.
  • Хімічний.
  • Електричний.

Ще вони діляться на стаціонарні і переносні (мобільні).

Ще вони діляться на стаціонарні і переносні (мобільні)

Сучасний ринок багатий асортиментом біотуалетів

Сучасний ринок багатий асортиментом біотуалетів

Красивий і дуже зручний біотуалет Porta Potti Qube 335

Торф'яний біотуалет для дачі і не тільки

У століття розвинених технологій такий пережиток минулого, як туалет у вигляді коробки з вигрібною ямою, виглядає вже досить дивно

Торф'яний біотуалет для дачі, ціна якого низька, а конструкція донезмоги проста, відноситься до розряду екологічних і чистих. Приставка «біо», що стоїть в слові, повністю характеризує торф'яні пристосування для збору фекалій.

Принцип дії і стандартні габарити торф'яного біотуалету

Тут немає дорогих механізмів і технологій - відходи життєдіяльності людини змішуються з торф'яної сумішшю і переробляються природним чином (згоряють). Отриманий в результаті цього органічного процесу компост годиться для підгодівлі всіляких рослин і садових культур .

Для економії часу і сил вигрібну яму краще замінити на біотуалет

Для економії часу і сил вигрібну яму краще замінити на біотуалет

Система вентиляції допоможе позбутися неприємного запаху

У конструкцію цих моделей входить звичайний накопичувальний резервуар для збору відходів. У цьому ж баку фекалії переробляються, а в міру наповнення його просто спорожнюють вручну.

Порада! Вибираючи модель біотуалету крім матеріалу, з якого виготовлений бак, слід звертати увагу на місткість резервуара і надійність механізму, переворачивающего тирсу з відходами.

Вибираючи модель біотуалету крім матеріалу, з якого виготовлений бак, слід звертати увагу на місткість резервуара і надійність механізму, переворачивающего тирсу з відходами

Засипка торф'яної суміші

Засипка торф'яної суміші

Компост, утворений в торф'яному біотуалеті, годиться для підгодівлі всіляких рослин і садових культур

Перевага великої місткості полягає в тому, що її доводиться рідше спорожняти, але і важить вона значно більше. Якщо фізичні можливості людини, який буде обслуговувати біотуалет, дозволяють купувати важку модель, це буде оптимальним варіантом для сім'ї, що складається більш ніж з трьох членів.

Торф'яний біотуалет для дачі відгуки має різні. Є у пристосування деякі недоліки:

  1. низька швидкість переробки фекалій;
  2. в приміщенні присутній неприємний запах, в зв'язку з чим воно вимагає пристрою хорошої вентиляції ;
  3. рідкі та тверді відходи збираються в загальному резервуарі.

Торф'яні біотуалети найбільш доступний варіант

Торф'яні біотуалети найбільш доступний варіант

Біотуалет Piteco 506

Якщо кількість користувачів биотуалетом один-два, рідина в баці вбирається тирсою і проблеми не виникає. При великий експлуатаційної прохідності торф'яна суміш не справляється з рідинними обсягами, тому для їх виведення необхідно облаштувати стік. Передбачається додаткова ємність або система дренажу.

Якщо сім'я не проживає на дачі постійно, а відвідує її лише у вихідні дні, торф'яної біотуалет - саме те, що потрібно. Йому не страшний мороз, а для його роботи не потрібно електрику. Власникові доведеться лише час від часу купувати нову торф'яну суміш і для видалення води резервуар.

Біотуалети хімічні

Хімічні біотуалети мають дуже багато переваг

Судячи з назви, читач може здогадатися, що в цих моделях розщеплення фекалій здійснюється завдяки спеціальним хімічним препаратам. Хімічні біотуалети складаються з двох резервуарів:

  • в верхньому знаходиться водяний бак і змивний насос;
  • в нижньому резервуарі збираються відходи, туди ж поміщається хімічний реагент.

Будова хімічного біотуалету

Будова хімічного біотуалету

Відсік для туалетного паперу - приємне доповнення, яким може похвалитися далеко не кожна модель

Такі біотуалети видають мінімум неприємного запаху, легко транспортуються, працюють автономно. Розміщувати хімічний біотуалет можна не тільки в спеціально відведеному приміщенні, але і всередині житла.

Між собою моделі відрізняються по влаштуванню механізму змивання і величиною резервуарів. Змивний пристрій буває трьох видів:

  1. помпову;
  2. поршневе;
  3. електричне.

Види помп для хімічного біотуалету

Електричний варіант найскладніший, оскільки працювати автономно не може, вимагає постійного електроживлення або батарейок. Хімічні препарати, необхідні для переробки відходів, не можна назвати нешкідливими для організму людини. Однак сучасний виробник бореться з цим недоліком і намагається випускати менше агресивні реагенти.

заливка реагентів

Види хімічних реагентів

Біологічні склади діють на відходи за рахунок присутності живих мікроорганізмів. З усіх варіантів цей вважається найбільш екологічним і безпечним для людини. Добрива при такому згорянні відходів можна використовувати без побоювань, проблем з утилізацією не виникає.

Добрива при такому згорянні відходів можна використовувати без побоювань, проблем з утилізацією не виникає

Хімічні біотуалети дуже зручні у використанні

Хімічні біотуалети дуже зручні у використанні

Злив відпрацьованої рідини

Злив відпрацьованої рідини

Портативні біотуалети мають невеликий розмір і масу

Портативні біотуалети мають невеликий розмір і масу

Перевезення портативного біотуалету

На другому місці з безпеки стоять амонієві наповнювачі. Добрива з таких туалетів вносити в грунт можна лише в незначних обсягах. Розщеплення ж відходів в резервуарі біотуалету з аммониевой рідиною відбувається дуже швидко, завдяки чому практично відсутній неприємний запах.

Найбільш шкідливими для людини і тварин є формальдегідні наповнювачі. Їх застосовують тільки в тому випадку, якщо відходи з туалету не використовуються для удобрення грунту, а негайно утилізуються.

електричні біотуалети

електричний біотуалет

Електричні біотуалети - найдорожчі пристрої для збору відходів життєдіяльності людини, але по продуктивності їм немає рівних. Це справжнісінькі технологічні шедеври. Звичайно, у різних моделей біотуалетів свій принцип роботи, але всіх їх єднає те, що вони вимагають постійного електричного живлення.

  • Одні пристрої можна прирівняти до більш модифікованим торф'яним туалетів. У них вміст ємності нагрівається, завдяки чому відбувається посилене розмноження бактерій, а надлишки рідини випаровуються.
  • Інші набагато складніше: тверді відходи в них висушуються шляхом нагрівання, а рідини збираються в окремому резервуарі або виводяться в дренаж.
  • У деяких моделях відходи, згораючи, перетворюються на попіл, яку можна використовувати для удобрення грунту.

Електричний біотуалет Separett

Електричний біотуалет Separett

Відсік для золи

Крім потреби в постійному електроживленні, такі біотуалети мають ще й високу вартість (від 900 у.о.).

Порада! Перед покупкою біотуалету для дачі потрібно врахувати інтенсивність використання пристосування і визначити місце установки .

Як вибирати біотуалет

Принцип роботи біотуалету заснований на переробці людських відходів спеціальними бактеріями і мікроорганізмами

Коли бажана ємність резервуара визначена і знайдено місце для установки, потрібно вивчити основні характеристики моделей, які дуже важливі для комфортної експлуатації.

  1. Для рівномірного спустошення біотуалету в деяких пристроях виробники передбачили клапан тиску, який, до всього іншого, перешкоджає розбризкуванню води.
  2. Для ідеальної чистоти чаші біотуалету слід вибирати моделі, в яких змивна струмінь захоплює більшу ділянку. Є пристрої з двостороннім змиванням.

    Велика змивна струмінь допоможе тримати біотуалет в чистоті

  3. Для своєчасного спустошення накопичувального резервуара в деяких моделях присутній індикатор наповнення.

    Завдяки своїй компактності біотуалет можна брати і на природу

  4. Чим більше накопичувальна ємність, тим рідше її чистять. Більшість виробників вказує на свій товар рекомендації щодо термінів спорожнення, які встановлюються з урахуванням кількості користувачів.
  5. Якщо на дачі відсутня каналізація, найкраще придбати мобільний варіант, який можна переносити з місця на місце і навіть брати з собою в поїздку на природу.
  6. При виборі висоти сидіння потрібно врахувати зручність для дітей, якщо такі в родині є.

При виборі висоти сидіння потрібно врахувати зручність для дітей, якщо такі в родині є

При виборі моделі біотуалету необхідно визначитися з висотою даного пристрою

При виборі моделі біотуалету необхідно визначитися з висотою даного пристрою

Для невеликих сімей можна зупинити свій вибір на моделях з маленьким баком

Біотуалет для дачі без запаху і відкачування: процес установки

Процес установки біотуалету не викликає особливого клопоту

Установка біотуалету залежить від його конструкції. На монтаж деяких моделей доведеться витратити якийсь час і докласти фізичні зусилля. Якщо в житловій зоні встановлювати біотуалет власник не планує, а на дачній ділянці немає відповідного приміщення ( гараж , сарай ), Його доведеться спорудити.

Якщо в будинку не виходить встановити біотуалет, то слід спорудити спеціальне будова

Установчі заходи щодо ступеня складності діляться на дві групи. Найпростіше йде справа з мобільними пристроями, вони не вимагають підключення комунікацій. Такі моделі встановлюють в будь-яких відповідних приміщеннях, а при необхідності переносять в інше місце. Однак для великої родини мобільні туалети незручні.

Збірка торф'яного біотуалету

До туалетів стаціонарним відносяться:

  • торф'яні;
  • електричні;
  • септики.

Стаціонарний (зліва) і портативний (праворуч) біотуалет

Дані моделі вимагають підведення різних комунікацій. Для монтажу септика встановлюють два резервуари і більш. Мобільністю такі туалети не володіють, але їх переваги полягають в можливості інтенсивної експлуатації, що дуже важливо для великої родини або для людей, в будинку яких часто бувають гості.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама