Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачна лава своїми руками

Немає такої дачі, де влітку не хочеться присісти і трохи розслабитися. Власне тому хорошому власнику потрібна комфортна і красива лавка. Зробити її якщо з'явиться бажання просто. Після того як роботи закінчені заміська лава виконана власними руками буде добре виглядати біля будинку або в саду.

Для початку необхідно намалювати лавку на паперовому аркуші. Так можна визначити скільки буде потрібно деревини і як буде виглядати готова лава. Рекомендується проводити необхідні обміри вже на можливе ділянці для лавки. У більшості випадків висота від землі становить не більше півметра. Невисокі лавки або через чур високі будуть не комфортні. Винятком можна вважати дитячі лавки або лавки зі спинкою великого нахилу. Потрібно включати в креслення всі деталі. Це стосується і декору, і різних додаткових компонентів. Скористатися можна додатковим кресленням.

Якщо місце підібрано, креслення виконаний, то можна починати працювати Якщо місце підібрано, креслення виконаний, то можна починати працювати. Підготовка деревини буде даватися легко, якщо застосовувати спеціалізовану шліфувальну машину, на якій є насадки. При відсутності такої, можна полірувати ручним способом. Завдання даного процесу - прибрати нерівності і шорсткості, зробити деревину гладкою.
Детальніше на сайті pfk-gamma.ru
У більшості випадків лавки на дачній ділянці не виконують переносними, а кріплять їх в землі. Для цього опорну частину лавки необхідно вкопати в землю на глибину близько півметра. Щоб убезпечити опори від гниття, частина, яка буде розташовуватися в землі, необхідно промазати шаром захисту і помістити в полімерний етилен. Опорну частину необхідно порівнялися з допомогою бульбашкового рівня, а тільки потім слід засипати пісок в ями.

Після того як сталася установка опори необхідно збирати залишилася конструкцію. Збирати лавку потрібно в кілька етапів від низу до верху. Між дощок сидіння найбільш доцільно залишити щілини. Сидіння повинно бути рівним, тому необхідно дуже ретельно порівнялися дошки. Частини декору монтуються в останню чергу. Вся процедура виконується згідно з кресленням з врахуванням всіх розрахунків. Лавка міцно кріпиться за допомогою болтів.

Як тільки лава зібрана, в першу чергу необхідно її обробити шаром захисту. Це може бути традиційний лак для дерева, або фарба. Все може залежати від того якого кольору повинна бути лава в кінцевому рахунку. Захисний шар вбереже лавку від дощу або снігу.

У більшості випадків в лавці можна побудувати шухлядки для зберігання інструментів для дачі та інших предметів. При такому варіанті шухлядки вставляють після повного засихання лавки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама