Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні хитрості своїми руками з підручних матеріалів

Маючи дачну ділянку, можна не тільки займатися вирощуванням овочів, зелені, фруктів і ягід, а ще й ландшафтним дизайном. Кожен власник здатний виступити в якості дизайнера і прикрасити дачу на власний розсуд, використовуючи недорогі матеріали і підручні засоби. До того ж, можна бути впевненим, що це буде в єдиному екземплярі. Які дачні хитрості своїми руками з підручних матеріалів можна використовувати? Давайте розглянемо декілька порад. Маючи дачну ділянку, можна не тільки займатися вирощуванням овочів, зелені, фруктів і ягід, а ще й ландшафтним дизайном

Дачні хитрості своїми руками з підручних матеріалів

Найперше, що робить кожна господиня для прикраси дачі - посадка квітів. І тут може стати в нагоді все - діряві ємності для води, що прийшли в непридатність предмети і речі, старі меблі і навіть одяг. З підручних матеріалів можна спорудити і невеликі компактні квітники, і великі багатоярусні клумби. Все залежить від фантазії і можливостей власників.

Все залежить від фантазії і можливостей власників

Якщо на дачній ділянці немає альтанки, і господарі обмежені в засобах, можна спорудити прекрасне місце для відпочинку, використовуючи бюджетні матеріали. Найбільш простий варіант - це установка напівкруглих арок з вкопаних в землю поліпропіленових труб один проти одного на потрібній висоті і необхідній відстані (як зручно власникам). Як навісу можна використовувати шторку для ванної кімнати (знадобиться навіть була у використанні фіранка, їли немає порізів і проколів), пришивши на неї петлі для кріплення до труб. Усередині виготовленої альтанки можна розставити дачні меблі. Така споруда не вимагає великих витрат часу.

Така споруда не вимагає великих витрат часу

Більш ускладнений варіант - прямокутна або квадратна форма будови. Тут, попередньо споруджується каркас альтанки і даху, а труби з'єднуються між собою за допомогою фітингів. На дах натягується будь водонепроникний матеріал і прикріплюється заздалегідь пришитими петлями до труб, або закріплюється тканину меблевим степлером. Стіни альтанки можна обтягнути таким же матеріалом, або повісити легкі повітряні фіранки, обсадити кучерявими квітами і рослинами.

Стіни альтанки можна обтягнути таким же матеріалом, або повісити легкі повітряні фіранки, обсадити кучерявими квітами і рослинами

5 хитрощів для дачної ділянки своїми руками:

  • З поліпропіленових труб і водонепроникного матеріалу, що використовується в якості покриття для даху, можна спорудити і навіс для автомобіля. І тоді ніяка негода (дощ, град, вітер) йому не страшна. З поліпропіленових труб різного діаметру легко виготовити і меблі для дачі, розмістити, яку можна не тільки на вулиці, але і в будинку. Для цього, крім труб знадобиться щільна тканина для обшивки і синтепон, для додання затишку і м'якості.

Для цього, крім труб знадобиться щільна тканина для обшивки і синтепон, для додання затишку і м'якості

  • З обрізків поліпропіленових труб виходять зручні кріплення для садового інструменту, Їх потрібно прикріпити до стіни вертикально, а в отриманий циліндр вставляти лопати, граблі, сапи та інші предмети. Складені вертикально обрізки труб великого діаметра, можуть служити поличками або контейнерами для зберігання більше дрібних речей (секатор, ножиці, невелика ножівка).

Складені вертикально обрізки труб великого діаметра, можуть служити поличками або контейнерами для зберігання більше дрібних речей (секатор, ножиці, невелика ножівка)

  • Зі старих колод (від спиляних дерев, чагарників) різного розміру можна спорудити дачну лавку, табуретки, етажерки, полички. З гілок сплести декоративні огорожі для квітників. З сучків зробити власники і гачки для різних речей (дроти, мотузки, робочий одяг, інструмент).

З сучків зробити власники і гачки для різних речей (дроти, мотузки, робочий одяг, інструмент)

  • Якщо ділянка невелика, то зі старих шин або дощок можна спорудити вертикальну піраміду для посадки полуниці. По-перше, це буде займати значно менше місця, ніж традиційні грядки, по-друге, ягоди менше стикаються з землею, по-третє, - це виглядає оригінально. Такі грядки зручно використовувати для вирощування полуниці ремонтантних сортів. У холодну погоду піраміду легко укрити плівкою, що продовжить термін плодоношення.

У холодну погоду піраміду легко укрити плівкою, що продовжить термін плодоношення

  • Якщо є дерев'яні піддони, то вони стануть в нагоді для вирощування зелені. Потрібно перевернути піддон верх дном, щільно його укласти і засипати грунт. В отвори між рейками висаджують зелень. На такий грядці салат, петрушка та інші трави будуть рости рівними рядками.

На такий грядці салат, петрушка та інші трави будуть рости рівними рядками

Якщо використовувати дачні хитрості своїми руками з підручних матеріалів, то можна прекрасно облагородити свою територію. Будь-які перетворення на дачній ділянці, зроблені самостійно, принесуть власникам тільки позитивні емоції.

Будь-які перетворення на дачній ділянці, зроблені самостійно, принесуть власникам тільки позитивні емоції

Дивіться також відео:

Дачні хитрості своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама