Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дренаж Ділянки - Замовити по Ціни від 100 000 руб.

  1. Дренаж на дачній ділянці.
  2. Дренаж ділянки вартість.
  3. Дренаж ділянки під ключ.
  4. Дренаж ділянки з високими ґрунтовими водами.
  5. Дренаж ділянки вартість робіт.
  6. Зробити дренаж на ділянці.
  7. Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах.

Дренаж ділянки - важливий етап благоустрою індивідуального ділянки або виробничої площадки Дренаж ділянки - важливий етап благоустрою індивідуального ділянки або виробничої площадки. Вартість дренажу ділянки зазвичай розраховується за місцем залежно від умов об'єкта і вимог замовника. А в певних ситуаціях дренаж ділянки є принципово необхідною системою, що захищає фундаменти будівель від підтоплень, а, отже, і від руйнувань конструктивних елементів. Тріщини в стіновий кладці, перекіс віконних і дверних прорізів і інші неприємності очікують домовласника, якщо проігнорований такий етап, як дренаж ділянки. Компанія Строй Проект має великий досвід в упорядження дренажу ділянки, тому для отримання ціни на послугу, рекомендуємо звертатися до наших спеціалістів за телефоном 8 (499) 704 34 32

Дренаж на дачній ділянці.

Дренаж на дачній ділянці захистить клумби і грядки від перезволоження. Такі заходи, як дренаж на дачній ділянці є обов'язковим етапом в будь-якому професійно розробленому проекті з ландшафтного дизайну. Практично неможливо створити модну зараз постійно квітучу клумбу без організації нормального вологісного мікроклімату на грунтах з постійною вологістю.

А ще перезволоження грунту може спровокувати «видавлювання» таких об'єктів, як штучні ставки і басейни. Руйнації піддаються і доріжки, вимощені плиткою або декоративним каменем. На них з'являються провали, тріщини, здуття.

Дренаж повинен обов'язково виконуватися в районі майданчиків, відведених під стоянку автомобіля. Причому необхідно враховувати, що в такому місці машині не просто стоятиме, але і можливо буде виконуватися її дрібний ремонт або самостійне техобслуговування. Це означає, що в дренажну систему може подати масло або паливо - дренаж на дачній ділянці необхідно влаштовувати з урахуванням такого фактора.

Це означає, що в дренажну систему може подати масло або паливо - дренаж на дачній ділянці необхідно влаштовувати з урахуванням такого фактора

Дренаж ділянки вартість.

Якщо скористатися послугами фахівців, щоб виконати дренаж ділянки - вартість системи утилізації вод буде залежати: від способу відводу вод, розмірів земельної майданчики, якості та обсягу використовуваних матеріалів, різниці висот між самою верхньою і найнижчій точками, виду грунту і глибин траншей.

Дренаж ділянки (вартість робіт) враховує і розробку проекту всієї дренажної системи відповідно до вимог російських стандартів. Він необхідний, тому що система відводу вод для кожного випадку має свої особливості. Дренажна система повинна стати функціональною частиною ландшафтного дизайну. Будівництво ревізійного колодязя з врізкою магістральних труб - це теж дренаж ділянки: (вартість його монтажу, інші розрахунки можна виконати за допомогою електронного калькулятора).

Консультація по телефону з 9:00 до 22:00 Щодня без вихідних

8 (499) 704 34 32

Залишити заявку

Дренаж ділянки під ключ.

Ми спробували принципово змалювати технологічні рішення улаштування системи водовідведення, однак правильним буде замовлення послуги дренаж ділянки під ключ. Справа в тому, що дренаж ділянки під ключ повинен бути спроектований і прорахований, з точки зору інженерних факторів. Наприклад, необхідно грамотно визначити ухили, обсяг об'єкта збору води, періодичність та специфіку її відведення.

Ще один важливий фактор - актуальний в конкретній ситуації тип дренажу. Якщо перевага віддана закритої конструкції, то потрібно вміти розробити план збирання трубопровідної системи. Труби можуть бути перфорованими або гофрованими з діаметром перетину 63 мм. Їх потрібно обернути в геотекстиль - матеріал, добре пропускає воду і затримує при цьому тверді включення. Такий підхід вбереже від засмічення.

Одним словом, дренаж на ділянці не є такою простою справою, як здається на перший погляд. При комплексному підході споживачеві пропонується:

  • - Оцінка водного статусу території;
  • - Проект на дренаж ділянки повністю або фундаментів окремих будівель, а так само дренаж будинку ;
  • - Оснащення дренажних колодязів насосами, що функціонують в автоматичному режимі - за потребою;
  • - Пристрій зливової каналізації.

Також дренаж ділянки під ключ може припускати нагляд за веденням проектно-будівельних робіт.

Графік розрахунку вартості дренажу ділянки.

Приклад при поверхневому дренажі: Візьмемо ділянку 10 соток для осушення. Спираючись на графік, довжина дренажу 100 метрів. Ціна за погонний метр поверхневого дренажу 1 400 руб. Вартість дренажу ділянки становить 140 000 руб.

Приклад при глибинному дренажі: Візьмемо ділянку 20 соток для осушення. Спираючись на графік, довжина дренажу 200 метрів. Ціна за погонний метр глибинного дренажу 2 600 руб. Вартість дренажу ділянки становить 520 000 руб.

Дренаж ділянки з високими ґрунтовими водами.

Дренаж ділянки з високими ґрунтовими водаміможет мати найпростіше виконання - спеціальна канава по периметру всієї території. Як варіант можна влаштувати дренаж ділянки з високими ґрунтовими водами у вигляді системи траншей навколо будівель. Вода з них відводиться в колектор, а вже з нього транспортується в розташований в видаленні кювет, природна водойма або спеціальний басейн.

Ефективним захистом для фундаменту буде такий рів по периметру будівлі на відстані близько 3 м. При цьому на дні системи водовідведення укладається водонепроникне дно - рівень повинен збігатися з рівнем розташування підошви підстави будови. При створенні комунікацій такого призначення обов'язково потрібно врахувати особливості ландшафту і вертикальне планування найближчої вулиці. Оскільки в кювет, найчастіше така вода відводиться. Якщо є причини, що перешкоджають цьому, то в найнижчій точці ділянки споруджується водозбірний басейн. Його дно спочатку встеляється шаром жирної м'якої глини - товщина 30 см. Площина ретельно утрамбовується, а потім буде оформлятися тим матеріалом, що і бічні поверхні об'єкту. Стінки басейну виконуються: у вигляді цегляної кладки, обшиваються деревом, виливаються з бетону та іншими.

Від стінки котловану обшивальна конструкція відстоїть близько 25 см. Новоутворена порожнеча засипається глиною. Цегляну кладку необхідно обштукатурити. Після того, як шар добре висохне, поверхня покривається бітумом.

Якщо басейн всередині дерев'яний - набраний з штучних будматеріалів (дошки, колоди, бруски), то в місцях з'єднань конструктивних елементів виконується проконопачування. А ще стики обробляються гарячою смолою.

В особливо складних випадках, коли земля занадто перезволожений застосовують активну систему дренування, яка передбачає примусове водоудаленіе із задіянням насосного обладнання. В цьому випадку дренаж ділянки з високими ґрунтовими водами передбачає використання ємностей з високоміцного полімерного матеріалу.

Дренаж ділянки вартість робіт.

Дренаж ділянки - вартість робіт залежить від цілого ряду чинників, наприклад в тому числі тих, на які ми вказали вище в цій статті. Є два види дренажу: поверхневих дренаж і глибинний дренаж на кожен з них буде своя вартість роботи. Замовляючи дренаж ділянки - вартість робіт, можна по ходу справи знизити, але краще розмір бюджету, відведеного для цих цілей вказати спочатку. Так буде простіше розробити план і реалізувати його на практиці в короткі терміни.

Комплексний підхід до вирішення завдання - завжди більш вигідний варіант з точки зору фінансів, адже виконавець буде давати гарантію на свої послуги. А ще на практиці дренаж, просто копкой канави не обмежується. Дуже часто система доповнюється пісковловлювача і жолобами, а також захисними решітками. У цьому випадку мова вже йде про лінійному водовідведенні (буває ще точковий), що входить до складу загальної дренажної системи на ділянці. Причому зливові стоки можуть не просто відводитися у відкритий басейн, а подаватися на септик для подальшого очищення і вторинного використання в господарських потребах.

Для практичної реалізації таких багатокомпонентних об'єктів потрібна наявність спеціального оснащення, інвентарю і технічних засобів. Також великим плюсом, що гарантує успішне вирішення поставлених завдань, є наявність практичного досвіду виконання проектів подібної специфіки. Однозначно, дренаж ділянки (вартість робіт обговорюється окремо з кожним клієнтом) - індивідуального чи промислового повинні займатися фахівці.

найменування послуги

Од. вим.

Ціна

поверхневий дренаж

руб. за м / п

1 400

глибинний дренаж

руб. за м / п

2 600

Зливова каналізація із заглибленням до 1 м.

руб. за м / п

1 200

Зливова каналізація із заглибленням до 1.5 м.

руб. за м / п

1 500

Установка колекторного колодязя (висота 3м.)

руб. за шт.

25 000

Установка оглядового колодязя до 1.5 м.

руб. за шт.

5 500

Установка оглядового колодязя до 3 м.

руб. за шт.

6 500

Зробити дренаж на ділянці.

Зробити дренаж на ділянці необхідно в тому випадку, якщо в грунтовому складі переважає суглинок чи глина, для місцевості характерний високий УГВ, вода застоюється і не йде. Найоптимальніший і дешевий вихід з положення -Зробити дренаж на ділянці своїми руками. Потрібно лише придбати потрібну оснащення, інструменти. Поверхневий відведення води ефективний, робиться швидко в такому порядку:

  • - Оглядається територія.
  • - Складається схематичний план під майбутні траншеї.
  • - Виймається грунт з глибини до 0,7 м під центральні (магістральні) і допоміжні траншеї. Основні канави викопуються по периметру ділянки з невеликим ухилом (2см на 1 метр траси) до центрального колектора. Допоміжні облаштовуються в місцях найбільшого застою води з виводом на магістральні. Ширина траншей - не більше 0,5 м.
  • - Стінки канави повинні бути виконані з невеликими скосами (під 30 °). Ущільнюються арматурою або спеціальною сіткою.
  • - На дні формується тонкослойная (0,1м) піщана подушка і щільно утрамбовується.
  • - Укладаються жолоби, встановлюються піскоуловлювачі.
  • - Зверху для захисту траншеї від попадання крупного сміття, гілок, листя поміщається міцне скло пористе полотно, сітка або декоративна решітка.
  • - При виконанні засипного дренажу траншея майже повністю наповнюється щебенем великого розміру. Зверху - невеликий шар щебеню подрібніше. Закривається все шаром дерну.

Як видно, зробити дренаж на ділянці власноруч без залучення техніки, щоб відвести надлишки води, зовсім нескладно.

Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах.

Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах влаштовується завжди, інакше стійкість будівель опиниться під великим сумнівом, як і привабливість газону Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах влаштовується завжди, інакше стійкість будівель опиниться під великим сумнівом, як і привабливість газону. Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах з високим рівнем вод дозволить осушити грунт, в іншому випадку він практично цілий рік буде вологим. А це дуже небезпечно взимку, оскільки буде мати місце глибоке промерзання земляного пирога, що руйнівним чином відіб'ється на фундаментах будівель, садових доріжках, овочевих грядках і ягідниках.

Саме фактор, зазначений в останньому пункті наведеного вище переліку, вказує на можливі проблеми у вигляді затоплення льоху або цокольного поверху, розмноження цвілі і інших грибків, заболочування грунту, вимивання землі. Також така неприємність, як пученіє землі провокується саме надлишком вологи і вимагає негайного вирішення.

Професіоналу вищевказані фактори зрозумілі з півслова. Уже після первинної оцінки робиться висновок на користь дренажної системи. Якщо домовласник має сумніви на рахунок крайньої необхідності вкладення коштів, то він може самостійно провести тест на водопроникність грунту на своїй ділянці. Тим більше, що процедура досить проста:

  • - Копається яма невеликого діаметру і глибиною до 60 см;
  • - У неї наливається вода доверху;
  • - Якщо через протягом 24 годин вода вбереться, то в пристрої дренажу необхідності немає;
  • - Хоча б невеликий залишок води в ямі, говорить про доцільність системи водовідведення.

Всього на практиці існують такі види дренажних систем: закрита, відкрита, з лотками, з щебеневої подушкою, з перфорованими трубопроводами. Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах може бути поверхневим і заглибленим - в ідеалі, потрібна комбінація цих двох варіантів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама