Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Каналізація для дачі: прокладка системи в будинку своїми руками

  1. Прокладка каналізації на дачі: вибір відповідного місця розташування
  2. Каналізація в дачному будинку: для будинків система
  3. Каналізація для дачі своїми руками: прокладка каналізаційних труб
  4. пристрій септика

Одним з важливих умов комфортного проживання в заміському будинку або на дачі є наявність грамотно влаштованої каналізаційної системи Одним з важливих умов комфортного проживання в заміському будинку або на дачі є наявність грамотно влаштованої каналізаційної системи. Якщо ділянка знаходиться в стороні від централізованих каналізаційних систем, то найбільш ефективним є пристрій автономної каналізації, яка прийшла на зміну традиційним вигрібних ям.

Основні елементи каналізації заміського будинку: для будинків і зовнішня каналізаційна системи, очисні споруди.

Дачна автономна каналізація своїми руками може бути змонтована за двома схемами:

  • общесплавной - в очисну споруду дощові і талі води надходять спільно з побутовими відходами;
  • роздільної - передбачений окремий відведення дощових і талих вод.

Прокладка каналізації на дачі: вибір відповідного місця розташування

При виборі місця для пристрою локальної каналізації необхідно врахувати наступні фактори:

  • ухил поверхні ділянки;
  • доступність для асенізаційного транспорту;
  • відстань від будівель, об'єктів водопостачання та огорож.

Оптимальним способом є організація стоків з усіх сантехнічних приладів в єдиний колектор. Якщо стоки необхідно відводити з різних кінців ділянки, то в деяких випадках передбачають кілька місць для їх утилізації.

За будівельним і санітарним нормам каналізаційна яма повинна знаходитися на відстані: За будівельним і санітарним нормам каналізаційна яма повинна знаходитися на відстані:

  • не менше 10 м від житлових будинків;
  • не менше 25 м від свердловини, за умови відсутності гідравлічної зв'язку між джерелом води і септиком.

Для забезпечення ефективного стоку відходів яму доцільно розташовувати на самому низькому ділянці.

Каналізація в дачному будинку: для будинків система

Облаштування каналізаційної системи дачі або заміського будинку починається з монтажу внутрішньої мережі, призначенням якої є збір і доставка стічних вод до вуличного трубопроводу.

Для пристрою внутрішньої каналізаційної мережі необхідно провести наступні роботи Для пристрою внутрішньої каналізаційної мережі необхідно провести наступні роботи.

Раковину і ванну підключити до стояка діаметром 50 мм.

При цьому фанові труби повинні мати такий же діаметр і ухил, що не перевищує 25 мм на метр трубопроводу.

Стояк для унітазу повинен мати діаметр 100 мм, а фанові труби розташовуватися з ухилом, що не перевищує 12 мм на метр. Занадто великий ухил може стати причиною засмічення каналізації.

На випуску будь-якого типу санітарно-технічного обладнання повинен розташовуватися гідрозатвор, що перешкоджає поширенню в приміщенні неприємних запахів.

Каналізаційні стояки з'єднують зі збірним каналізаційним трубопроводом, який переправляє стоки з приміщення в зовнішню мережу, діаметр його дорівнює 100 мм.

Для організації внутрішньої каналізаційної мережі застосовують чавунні або пластмасові труби, які між собою з'єднуються фітингами.

Каналізація для дачі своїми руками: прокладка каналізаційних труб

Важливою частиною робіт по влаштуванню системи відведення стічних вод в заміському житловому будівництві є правильна прокладка зовнішніх каналізаційних труб з дотриманням їх достатнього ухилу Важливою частиною робіт по влаштуванню системи відведення стічних вод в заміському житловому будівництві є правильна прокладка зовнішніх каналізаційних труб з дотриманням їх достатнього ухилу.

Слід пам'ятати, що чим далі розташовується яма від будинку, тим глибше повинна входити в неї каналізаційна труба.

Якщо ухил буде недостатнім, то доведеться використовувати насос для відкачування відходів, що є незручним і витратним заходом.

Для пристрою каналізаційного трубопроводу можна використовувати:

  • чавунні труби,
  • пластмасові труби.

Стики труб з чавуну герметизують просмоленому карболкою і промасленим клоччям, а потім замазують цементним розчином.

Оптимальним варіантом є прокладка пластмасового трубопроводу діаметром 50-100 мм. Такі труби морозостійкі, завдяки гладким стінок вони не схильні до засмічення. З'єднання пластмасових труб ущільнюють гумовими прокладками. Монтаж такого трубопроводу простий і займає небагато часу.

Труби прокладають в траншею, викопану на глибину не менше 1 м, інакше трубопровід необхідно утеплювати:

  • в теплих районах глибина прокладки може становити близько 70 см,
  • в регіонах з холодним кліматом - до 1м 80 см.

При нестійкому ґрунті дно траншеї зміцнюють шаром піску товщиною 15 см, зверху труби насипається ще 10 см, а потім залишився простір заповнюється грунтом з подальшою його утрамбовкой.

Дачна каналізація має прокладатися без поворотів труб, які можуть стати причиною засмічення. Якщо повороту уникнути неможливо, то на його місці необхідно влаштувати оглядовий колодязь, який герметизують бетоном, а в деяких випадках додатково промащують розігрітим бітумом.

пристрій септика

Системи дачної каналізації, використовують септик, є більш ефективними в порівнянні з вигрібною ямою Системи дачної каналізації, використовують септик, є більш ефективними в порівнянні з вигрібною ямою. Септик дає можливість очищати стоки і потім виводити їх в грунт.

Без послуг каналізаційної машини в цьому випадку теж не обійтися, але викликати її потрібно буде набагато рідше, ніж при користуванні традиційної ямою.

Пристрій септика передбачає наступні роботи:

  • риття котловану глибиною близько трьох метрів з ущільненням дна глиною;

Якщо для виготовлення септика буде застосовуватися бетон, то знадобиться пристрій опалубки.

  • дно ями септика в обов'язковому порядку виготовляється з бетону;
  • стіни ями виливаються з бетону або викладають з цегли з подальшою герметизацією бітумом.

Для септика можна використовувати пластикову ємність, ж / б кільця заводського виробництва або придбати один з типів наявних у продажу септиків.

При невеликому добовому витраті води виготовляється односекційний септик об'ємом близько 3 м3. При витраті води понад 1м3 на добу в септику необхідно передбачити дві секції, загальний обсяг яких повинен в три рази перевищувати добове споживання води.

Чистка септика проводиться приблизно раз на рік. Утворився мінералізований осад можна використовувати як добриво.

Грамотно влаштована каналізація для дачі забезпечує не тільки комфорт її мешканців, а й безпеку для навколишнього середовища. І впоратися з вирішенням цього завдання цілком під силу кожному, хто має бажання і володіє певними навичками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама