Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Каркасний басейн для дачної ділянки, заміського будинку і котеджу


Басейн для дачі, каркасний або збірний включає в себе вид садових, дачних, літніх і зимових чаш. Дачні моделі практичні для садової ділянки, вони бувають: літні, зимові, збірні або каркасні.

КАРКАСНИЙ БАСЕЙН для дачі та садового ділянки заводського виготовлення, виробництвом якого в даний час займаються десятки різних фірм, став дуже популярним на сучасному ринку. Каркасні, літні, дачні, садові - ці конструкції називають чисто умовно. Так як, зібрані раз, ці моделі практично ніколи не розбираються. У більшості випадків час від початку установки до першого купання становить кілька годин. Існує велика безліч каркасних моделей: від невеликих басейнів для дітей, до об'ємних конструкцій зі сталевим збірним каркасом, призначених для багаторічної експлуатації. Найменший вид має 3,6 м. В діаметрі і 0,9 м. Глибиною, а найбільший має довжину 10,5 м, ширину 5,5 м і глибину 1,35 м. Їх монтують і встановлюють як прямо на поверхні землі , так і виробляють будівельну частину по заглиблення в грунт.

Басейн для дачі є пристроєм морозотривкої конструкції, даний вид ще називають розбірний. Моделі збірних чаш продаються для використання на садовій, заміському, присадибній ділянці. Збірний каркас дуже міцний і служить всій родині довгі роки. Збірний або розбірний басейн вписується в будь-який дачний ландшафт, має цікавий дизайн і колір. Цей вид ванни зручний і мобільний. Влаштований садовий збірний басейн так, що без проблем транспортується на інше місце ділянки. Ціни на такі моделі мінімальні і по кишені людині із середнім достатком. Міцність металу і еластична внутрішня плівка - запорука довгого терміну служби!

Найбільші і найстаріші фірми, що випускають збірні та каркасні басейни, а також обладнання для басейнів, є фірми Atlantic Pool (Канада) і AZURO Mountfield (Чехія). Історія починається ще з кінця 20 років XX століття. Перші моделі цих фірм були дуже прості за конструкцією і дешеві в ціні, що дозволило їм завоювати популярність на садових і заміських ділянках, і дачах. Вони представляли собою дерев'яну конструкцію, подекуди посилену металевими скобами. Ця конструкція утримувала в собі виконану з щільного брезенту ємність для води. Встановлювалися вони на літніх ділянках. Звичайно, ні про яку очищенні води та інше обладнання, що використовується в сучасних басейнах, не могло бути й мови. Чашу просто наповнювали водою і випорожнювали при її забрудненні, при цьому конструкція мала вельми скромні розміри.

Збірний басейн, каркасний для дачного заміського ділянки Atlantic Pool (Канада)

В даний час басейни каркасні і збірні фірми Atlantic Pool (Канада) відомі всьому світу своєю надійністю і довговічністю. Вони складаються із сталевого оцинкованого каркаса в формі овалу або кільця. Усередині сталевого каркаса поміщають полімерний чохол, що має форму внутрішньої частини каркаса. Здавалося б, нічого оригінального конструкція не представляє, проте, обробка сталевих деталей за новітніми технологіями дозволяє фірмі давати на металеві частини довічну гарантію. Багатошарове покриття сталевого листа повністю виключає корозійні процеси, так як метал надійно захищений від контакту з киснем. Для великих розмірів дачних і садових басейнів, сталеву конструкцію чаші підсилюють ребрами жорсткості. За час експлуатації вони швидше втратять актуальності морально, ніж фізично, але, тим не менш, служать вірою і правдою.

Полімерний чохол, в якому повинна знаходитися вода, має високу механічну міцність і при правильній експлуатації служить досить довго. На цей елемент фірма дає п'ятирічну гарантію за умови, що чохол не буде пошкоджений гострими предметами. При зовнішньому розміщенні не рекомендують зливати воду на зиму, так як чаша буде відчувати небажані вітрові навантаження. Каркасний басейн для дачі слід експлуатувати з обов'язковим фільтруванням води . Як правило, в комплектацію вже входить: чаша з металу, внутрішня плівка, сходи, фільтр, кварцовий пісок, вентиль з управління фільтром, циркуляційний насос, скіммер (пристрій забору води з поверхні на очистку), Тріска (форсунка подачі води після проходження фільтра) , арматура і шланги підключення, інструкція по збірці російською мовою. Ці конструкції застосовують практично у всіх країнах світу.

На ділянці завжди є чагарники і дерева. Не варто забувати, що крім самої плавальної чашки, слід купити АКСЕСУАРИ ДЛЯ БАСЕЙНІВ, які допоможуть провести правильну річну експлуатацію. Моделі канадського виробництва, як правило, є зимовими моделями. Розбирати на зиму їх не потрібно, так як конструкція витримує замерзання води. Ціни на морозостійкі моделі трохи вище, в порівнянні з літнім або сезонним варіантами.

Каркасні басейни, збірні, садові моделі для ділянки AZURO Mountfield (Чехія)

Конструкції басейнів AZURO Mountfield (Чехія) складаються з металевого каркаса, що має сучасне покриття полімерними матеріалами. Встановлювати їх можна на поверхні землі або заглиблювати в грунт. У комплектацію включена фільтрувальна установка, яка виробляти механічну чистку води. Поняття збірний (каркасний) не зовсім підходить для цього виду дачного басейну. Розбирати його немає необхідності, так як всі моделі є морозостійкими і вода в ньому замерзає на зимовий період часу. У зв'язку з цим будь-яке переміщення або додаткова ВСТАНОВЛЕННЯ БАСЕЙНУ вкрай небажана. На зимовий час не можна зливати воду з нього і залишати його порожнім на дачній або садовій ділянці, інакше він просто зламається від вітру.

Перш ніж почати монтаж і збірку, виберіть місце для установки. Місце розташування найчастіше визначається виходячи з розмірів ділянки і його планування. Перевагами розташування каркасного басейну поблизу від будинку є короткі, а тому економічні підводні магістралі, можливість спостереження за дітьми з дому. Бажано, щоб основний напрямок вітру збігалося з поздовжньою віссю установки поверхневого скімера. В цьому випадку вітер буде дути по природному перебігу води, покращуючи тим самим поверхневу чистку. Місце має бути захищеною від пилу, а також добре висвітлюватися сонцем - це необхідно для прогріву води. Найкраще сусідство для дачного басейну - лугова рослинність, газонна трава. Басейн для дачі AZURO Mountfield по можливості не повинен розташовуватися в низині, інакше виникне необхідність відводу поверхневих вод з допомогою дорогого дренажу. Високі дерева, чагарник можуть забруднювати поверхню води. Продукти гниття листя можуть порушити рівновагу екосистеми. Тому на період цвітіння і листопада рекомендується захищати поверхню води плівковим покриттям. Це дозволить також зберегти тепло води. Коріння рослин - також потенційна причина пошкодження конструкції.

Особливість таких видів басейнів для ділянки полягає в тому, що моделі AZURO мають чудовий дизайн і високу якість. Для дачі, саду, ділянки - це прекрасний вибір за дешевою ціною! Збірний басейн чеської фірми зручний в купанні і не примхливий в обслуговуванні. Є моделі для літа, а є моделі всесезонні. Не важливо, як і де Ви хочете встановити "море радості", важливо інше, що будь-який заміський або садову ділянку, резиденція або особняк не можуть існувати в сучасному світі без збірного басейну. Вибір моделі і виду залишається за вами!

Монтаж, збирання, установка каркасного басейну на садовій, дачній, заміській ділянці

Правильне вибране місце і якісний МОНТАЖ І ВСТАНОВЛЕННЯ БАСЕЙНУ стане прикрасою вашої заміської резиденції, саду, ділянки, дачі. Основа повинна бути твердим, не рекомендується використовувати місця з пухкої грунтом, так як багатотонна конструкція боїться просадки, воно не повинно піддаватися розмиву, пученію. Ці контрукції розраховані на утримання води, тому вони призначені для установки на поверхні землі. Як варіант, можливо зробити заглиблення своїми руками, але в даному випадку необхідно проводити додаткові будівельні роботи.

Найголовніше правило при монтажі - вплив середовища на конструкцію має бути мінімальним. Для початку потрібно визначити склад грунту і рівень грунтових вод на тому місці, де буде встановлений басейн. Якщо грунтові води знаходяться близько до поверхні землі, можливо, буде потрібно зробити дренажну систему. Якщо конструкція заглиблюється, необхідно провести виїмку ґрунту: за круглої форми котлован риється з запасом +1,5 м. До діаметру, при овальної форми +1,5 м. По довжині басейну і +2 м. По ширині. Потім необхідно підчистити котлован, ущільнити грунт і зробити ПГС підготовку (піщано-гравійна суміш) товщиною 150-200 мм і обов'язково ущільнити на всю площу котловану, при необхідності слід передбачити дренажний колодязь на садовій ділянці.

Наступний етап - будівництво бетонної подушки з армуванням товщиною 150-200 мм, на якій буде проведений МОНТАЖ КАРКАСНОГО БАСЕЙНУ. Для армування бетонної плити слід застосовувати арматуру діаметром 8-10 мм, пов'язуючи її в сітку з кроком 150-200 мм. Розмір бетонної плити будують з урахуванням форми басейну і відстані необхідного для виготовлення опорної стіни. Особливу увагу слід звернути на горизонтальність і рівність поверхні бетонної основи, так як це може призвести до перекосу чаші і пошкодження ПВХ плівки (чашковий пакет). Надалі перед монтажем чашковий пакет (плівці ПВХ) поверхню плити потрібно закрити спеціальним матеріалом, який є підкладкою.

Через кілька днів після виготовлення бетонної плити потрібно приступати до монтажу. Коли конструкція зібрана, необхідно підключити фільтр і повністю наповнити чашу водою, тільки тоді каркас прийме правильну геометричну форму. Потім робиться опорна стінка з цегли по всьому колу, витримується проміжок 50-70 мм між стінкою басейну і цегляною кладкою, даний зазор можна заповнити утеплювачем. Приямок під обладнання фільтрації роблять також з цегли. Необхідно зробити в ньому дренажну трубку для відведення в дренажний колодязь стічної води, яка може потрапити в приямок. Басейн для дачі на садовій ділянці готовий - купайтеся і насолоджуйтеся водними процедурами!

Такий штучний водойму, навіть маленький садовий, поліпшить мікроклімат на Вашій ділянці, зволожить повітря в спекотну пору, пожвавить планувальну композицію, а додаткове обладнання, таке як підсвічування води, навісні системи штучного течії, нагрівачі та багато іншого, додасть йому неповторність і оригінальність!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама