Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти для дачі - багаторічники: фото з назвами

  1. Багаторічні рослини для дачі
  2. низькорослі
  3. Астра альпійська
  4. тюльпан
  5. проліска
  6. Маргаритка
  7. Конвалія
  8. середньорослі
  9. Півонія
  10. Лілія
  11. Хоста
  12. флокс
  13. Астра чагарникова
  14. високорослі
  15. Люпин
  16. дельфініум
  17. волжанка
  18. ліани
  19. дівочий виноград
  20. клематис
  21. висновок

багаторічники - рослини для прикраси вашого саду, які ростуть більше двох років, красиво цвітуть або мають декоративне листя. Цінність багаторічників в тому, що ростуть, не вимагаючи пильної уваги по кілька років на одному місці, дуже різноманітні за зовнішнім виглядом, висоті, умов зростання. Тому у садівників виникають безмежні можливості по використанню декоративних властивостей багаторічників.

багаторічники

Багаторічні декоративні рослини цінуються квітникарями за те, що красиво і рясно цвітуть, добре розростаються, покриваючи весь доступний простір, не залишаючи при цьому шансів бур'янам. підбираючи багаторічники для дачі , Квітучі в різний час, можна створити клумбу , Яка буде радувати своїх господарів цвітінням з ранньої весни і до заморозків.

Нецветущіе багаторічники мають різноманітну фактуру і забарвлення листя, що робить їх незамінними при використанні в декоративних цілях. Більш того, багато представників багаторічної флори ростуть і цвітуть в умовах низької освітленості. Тому при створенні ландшафтних композицій з багаторічників враховуйте їхні вимоги до освітленості. тіньолюбні багаторічники відмінно поєднуються з деревами та чагарниками.

Багаторічники дуже невибагливі до умов, розростаються за 1-2 роки, тому посадка багаторічників вигідна, з фінансової точки зору. Деякий час по тому у вас буде кілька багаторічних рослин. Висаджуючи разом однолетники і багаторічники, ви зможете щорічно оновлювати рослинні композиції, кожен сезон в образі вашого саду буде щось новеньке.

Багаторічні рослини для дачі

Заміський ділянку - це місце, куди городяни прагнуть утекти від міської суєти, щоб побути на природі. Більшість городян на дачі вирощують не тільки ягоди, зелень і овочі для свого столу, а й квіти, які виконують декоративну функцію по прикрасі дачної ділянки. У багатьох виникає питання, які квіти посадити на дачі?

Дивіться відео для натхнення:

Невибагливі багаторічники можуть стати відмінним рішенням для тих дачників, які не мають можливості перебувати на дачі весь сезон, приїжджають лише у вихідні. Витративши час на створення клумби з багаторічників , Можна в наступні роки отримувати лише позитивні естетичні емоції від зростаючих рослин, не докладаючи ніяких зусиль. Створюючи квіткові композиції з багаторічників, враховуйте час цвітіння рослин і їх розмір.

низькорослі

Низькорослі представники з армії багаторічників добре виглядають в посадках уздовж доріжок, в рабатках на передньому плані, в міксбордерах, в килимових клумбах, альпійських гірках або на схилах дачних ділянок. Дивіться фото з назвами квітів багаторічників для дачі:

Астра альпійська

Астра альпійська

Астра альпійська - низькоросла багаторічна рослина. Для неї характерно раннє цвітіння: кінець травня - червень. Всі ми звикли, що айстри зацвітають в кінці літа - восени. Сорти низькорослих айстр можна використовувати в бордюрах, якщо садити рослини на невеликій відстані один від одного, то вони створять килимову клумбу, яка вся покриється квітами.

Квітка надає перевагу легким грунтам, не виносить застою вологи, найбільше для багаторічної айстри підходять сонячні ділянки, однак, вона непогано росте і в півтіні . Особливо добре росте Астра чагарникова на альпійських гірках. Розмножується багаторічна рослина живцями і діленням куща. Спочатку можна виростити з насіння. Сорти: «Глорія», «Голіаф», «Альбус» відрізняються різноманітними забарвленнями квіток.

тюльпан

тюльпан

Багаторічник для тих садівників, які бажають розфарбувати свій весняний сад яскравими фарбами. Величезна різноманітність кольорів і форм тюльпанів не залишить нікого байдужим. Цибулини тюльпанів годі й викопувати по 2-3 роки, є вид ботанічних тюльпанів, що не викопують по 5 років.

Посадку цибулин здійснюють восени, приблизно в середині вересня в добре дренированную родючий грунт. Місце для посадки багаторічників вибирайте з умовою, що воно буде добре освітлено. Тюльпани дуже люблять частий полив, особливо в період цвітіння. Для повноцінного цвітіння і для запасу поживних речовин в цибулині, квіти слід підгодувати добривами, до складу яких входить азот, фосфор і калій, при появі паростків, під час цвітіння і після завершення цвітіння.

проліска

проліска

проліска - цибулинних низькорослий багаторічник, який добре прижився на дачних ділянках. Навесні зацвітає одним з перших квітів. Ніжні блакитні квіточки зворушливо виглядають на тлі тільки відталої грунту.

Для посадки проліски вибирайте сонячні ділянки або напівтінисті, добре росте квітка і під деревами. Багаторічник віддає перевагу легким, добре дренованих грунту. При посадці рослини в садову грунт можна додати лісової землі, в якій є шматочки кори, листя і хвоя. На дачних ділянках найчастіше вирощується проліска сибірська. Квітка розмножується цибулинами.

Маргаритка

Маргаритка

Маргаритка багаторічна віддає перевагу легким садові грунту без застою води. Квітка добре відгукується на додаткові підгодівлі, хоча прекрасно росте і без них. Найкраще росте на добре освітлених ділянках, є прекрасним компаньйоном для тюльпанів.

Вкрай невибагливий багаторічник, не дарма його висаджують на галявинах, які час від часу стрижуть. Маргаритки від цього абсолютно не страждають, розростаються ще активніше. Розмножувати квіти можна або діленням куща, або живцюванням. У продажу є насіння маргариток. І якщо виростити квіти розсадним способом, то вони зацвітуть уже в поточному вегетативному сезоні. До кращих сортів відносяться: «Роб Рой», «Помпонетт», «Робелла».

Конвалія

Конвалія

Багаторічник зростає на будь-якому грунті, дуже невибагливий, за рік коріння виростають в довжину до 20 см, тому кращий спосіб розмноження конвалій - розподіл коренів. Щоб рослини цвіли щороку на дачній ділянці, їх потрібно проріджувати раз в 3 роки, інакше вони загустеют, подрібнюють і цвісти припинять.

Зараз виведені сорти конвалій з незвичайною забарвленням квітів - ніжно-рожеві і смугастої забарвленням листя. Декоративні сорти конвалій можна виростити з насіння. Рослина відноситься до тіньолюбних багатолітникам, добре росте і в півтіні, зацвітає в травні, тривалість цвітіння близько 20 днів. Квіти мають приємний тонким ароматом.

середньорослі

Середньорослі багаторічники висаджують групами або поодинці, коли потрібно зробити акцент в посадках. Середньорослі квітучі багаторічники, або мають декоративне листя, можуть використовуватися для поділу присадибної ділянки на зони, для прикраси місць відпочинку або створення багаторівневих клумб.

Півонія

Півонія

Півонії - найпопулярніші квіти у садівників. Великі квіти приваблюють до себе увагу. Рослина невибаглива, і його вирощування не пов'язане ні з якими труднощами.

Розмножують півонії діленням куща, краще це робити в серпні-вересні. Для поділу багатолітника підходять 3-х, 4-річні кущі. До поділу куща і його посадці варто підійти з особливою увагою. Кореневище квітки йде глибоко в грунт, дуже акуратно викопайте його і витягніть, намагаючись не зламати. Поділіть на частини, щоб кожна мала 4 нирки.

Підготуйте яму для посадки багаторічників. Перемішайте в ній торф, компост, річковий пісок, садовий грунт, додайте по склянці золи і суперфосфату, мідного купоросу (1 ст. Л). У наступному сезоні півонія НЕ зацвіте, але в наступні роки буде вас радувати рясним цвітінням обов'язково.

Лілія

Лілія

Лілії довго ростуть на одному місці, часті пересадки ведуть до уповільнення в розвитку рослини. Визначтеся відразу з постійним місцем для лілій на наступні 5 років.

Квіти невибагливі. Відгукуються добре на підгодівлю мінеральними добривами і золою. Восени обріжте надземну частину багатолітника і замульчируйте грунт торфом поверх цибулини.

Хоста

Хоста

Багаторічна рослина, у якого дивовижного забарвлення і форми листя. Хоста - квітуча рослина, однак, квіти на тлі листя виглядають дуже скромно. Один з небагатьох багаторічників, які в тіні ростуть краще, ніж на сонце . Рослина тіньовитривала. Сорти зі світлими листям добре ростуть на сонячних ділянках.

Рослина любить легкі, але добре зволожені ґрунти. У посушливий період потрібно його регулярно поливати. Добре відгукується хоста і на підживлення мінеральними і органічними добривами. Розмножити можна або живцюванням, або поділом кореневища.

флокс

флокс

Багаторічник, що має різноманітне забарвлення квітів з приємним ароматом, цвітуть на початку літа до пізньої осені. Вкрай невибагливі в умовах зростання.

Воліють світлолюбні ділянки саду з легкими суглинками. Щоб рослина цвіло рясно, поливайте і підгодовуйте його. Для підгодівлі багатолітника підійдуть будь-які комплексні мінеральні добрива.

Астра чагарникова

Астра чагарникова

Астра чагарникова багаторічна зацвітає у вересні і цвіте до заморозків. На тлі в'янучої природи рослина виглядає особливо привабливо.

Рослина невибаглива в догляді, добре росте на пухких грунтах в добре освітлюється частини саду. Підживлення потрібно на етапі посадки. Астра дає багато бічних пагонів, тому куща можна задати необхідну форму, постриг його. Розмножують кущі багаторічників розподілом або живцюванням.

високорослі

Високорослі багаторічники можуть стати основою ландшафтної композиції, розташовуватися в центрі багатоярусної клумби або використовуватися в міксбордерах з багаторічників і однорічників, а також можуть бути моно посадкою.

Люпин

Люпин

У середній смузі Росії квітка росте в дикому вигляді, з появою гібридів люпину, рослина полюбилося багатьом садівникам, так як невимоглива до грунтів і до відходу.

Завжди рясно цвіте влітку, а якщо обрізати квітконоси, то може зацвісти і восени. Рослина розмножується живцюванням, для цього прикореневу нирку вирізують з частиною кореня квітки і висаджують в грунт.

дельфініум

дельфініум

високоросла рослина , У якого квіти зібрані на довгому квітконосі в суцвіття, формою витягнутої піраміди. Дельфініум цвіте в червні-липні, причому можливо і осіннє цвітіння, якщо зрізати перші квітконоси.

Рослини люблять сонячні ділянки. На одному місці квітка живе до 10 років. Коли квіти розростаються, то їм потрібно проріджування. Для цього вирізають зайві стебла з центральної частини, залишаючи 5 стебел. Можливо, квітка буде потрібно підв'язувати. Дельфініум розмножується живцюванням і діленням куща.

Квітка любить родючий грунт, добре відгукується на полив і підгодівлю добривами з азотом, калієм і фосфором в складі. Популярні сорти багаторічників: «Принцеса Керолайн», «Сніжне мереживо», «Рожевий метелик».

волжанка

волжанка

Або інша назва арункус добре росте на сонячних і тінистих ділянках. Рослина ефектно виглядає завдяки своїм великим розмірам і білим кольорами у вигляді мітелок з приємним ароматом. Цвіте, починаючи з липня, близько місяця, потім відцвілі мітелки зрізають, залишаючи листя, восени стебла зрізують. Волжанку розмножують діленням.

ліани

Багаторічні ліани дають ще більший простір для реалізації дизайнерських ідей. У ландшафтному дизайні застосовуються для декору садових будиночків, арок, огорож, виконують функцію розподілу території на зони.

дівочий виноград

дівочий виноград

Утворює рясну зелень, в альтанці, вкритої дівочим виноградом завжди буде прохолода. Рослина невибаглива, росте на будь-якому грунті. Якщо посадити близько фасаду будинку, то йому навіть не потрібно організація опори. Зайві пагони необхідно підрізати. Восени дівочий виноград набуває багряні відтінки листя, що виглядає дуже мальовничо. Ліана розмножується живцями.

клематис

клематис

Багаторічна ліана з красивими квітками різноманітних відтінків вражає уяву навіть бувалих садівників. Рослина любить родючі грунти, рясний полив. Але не терпить застою води. При нестачі вологи квіти стають меншого розміру.

Клематис дуже любить підживлення мінеральними добривами та органікою. Рослинам потрібно опора. На зиму ліани необхідно обов'язково вкривати.

висновок

висновок

Обов'язково посадіть багаторічники в своєму саду. Це універсальні рослини, яким необхідний самий мінімальний догляд. Уміло підібравши кілька видів з багаторічників, можна облаштувати клумбу безперервного цвітіння. Посаджені багаторічники уздовж доріжки перетворять її до об'єкта ландшафтного дизайну. Багаторічники можуть бути не тільки декором, а й виконувати деякі функції, наприклад, роль огорожі, поділу на зони або захисту від сонячних променів.

У багатьох виникає питання, які квіти посадити на дачі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама