Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ландшафтний дизайн ділянки або газон своїми руками

  1. Декоративний (партерний) газон - для дбайливого милування

Ландшафтний дизайн ділянки
або газон на дачі своїми руками

Дачі бувають різними. Нудний варіант дачі: ділянку площею 6 соток, половина якого віддана під картоплю, решта рівномірно розподілено між помідорами, морквою, плодовими деревами та іншої виключно корисної для прожитку сім'ї рослинністю. Симпатичний варіант дачі: грядки, що несуть практичну користь, гармонійно вписані в любовно продуманий ландшафтний дизайн дачної ділянки , А за свежеокрашенной хвірткою господарів і гостей дачі зустрічає акуратний газон, створений своїми руками.

Для тих, хто бажає здійснити перехід від першого варіанту до другого - наш невеличкий твір про видах газонів, адже ландшафтний дизайн ділянки - це наука, вивчити яку спочатку варто в теорії, щоб практика виявилася успішною.

Спортивний газон на дачі - для дитячих та дорослих активних ігор

Спеціальні суміші для спортивного газону містять насіння мітлиці пагононосної, райграса пасовищного, костриці червоної, тонконога лугового і т.п. - тобто трав з потужною кореневою системою, добре кустящіхся і стійких до витоптування. Вони швидко приживаються, утворюють щільний дернової шар і легко переносять часті стрижки. Хороший дренаж, який обов'язково необхідно створити на ділянці, забезпечить придатність газону для активних ігор у будь-яку погоду.

Хороший дренаж, який обов'язково необхідно створити на ділянці, забезпечить придатність газону для активних ігор у будь-яку погоду

Декоративний (партерний) газон - для дбайливого милування

Мабуть, саме цей вид газону уособлює собою шикарний дачний ландшафтний дизайн - адже в уявленні більшості людей дизайн - це, в першу чергу, щось красиве. Партерний газон придумали манірні англійські садівники, метою життя яких було створення своїми руками газонів навколо Букінгемського палацу. Якщо ви відчуваєте себе в душі спадкоємцем тих майстерних ландшафтних дизайнерів - дерзайте вибрати декоративний газон. Але будьте готові суворо оберігати його від будь-якого посягання. Він - тільки для краси! Руками не чіпати, ногами не ходити!

Мавританський дачний газон - для нескінченного цвітіння високих трав

Власне кажучи, це квітучий луг на вашій дачі. Мавританський газон - відмінний спосіб з мінімальними витратами облагородити велику ділянку порожньої землі. Але навряд чи таке завдання стоїть перед більшістю російських дачників і фермерів. Так що це скоріше варіант для власників досить великих присадибних угідь, які потребують створення професійного дачного ландшафтного дизайну, що включає в себе, в тому числі, і облагороджування пустирів.

Так що це скоріше варіант для власників досить великих присадибних угідь, які потребують створення професійного дачного ландшафтного дизайну, що включає в себе, в тому числі, і облагороджування пустирів

Ви власник середньостатистичної російської дачі і хочете на невеликій площі влаштувати і сад, і город, і зону для відпочинку? Радимо для останньої вибрати універсальну газонну суміш, складену з трав, що утворюють щільний дерен (тонконіг лучний, райграсс багаторічний, костриця червона), і трав, що дають гарну зелень (тонконіг звичайний, костриця овеча, мітлиця побегоносная). Такий газон добре перенесе не надто агресивне витоптування і при нескладному догляді буде радувати вас своєю зеленою свіжістю з ранньої весни до пізньої осені.

Обробка грунту для будь-якого з газонів своїми руками

Докладне керівництво по підготовці ділянки до посадки газону ми дамо в одній з наступних статей. А тут тільки нагадаємо про те унікальному продукті з природного леонардіта, який дозволяє значно підвищити родючість грунту без застосування традиційних видів добрив. Це полюбився вже багатьом дачникам і ландшафтним дизайнерам Reasil® Soil Conditioner Супер Газон , Який на 95-96% складається з гумінових кислот, що становлять «кістяк» будь-грунту, основу родючого шару - гумусу.

Чекаємо ваших відгуків і питань за статтею!


Ви власник середньостатистичної російської дачі і хочете на невеликій площі влаштувати і сад, і город, і зону для відпочинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама