Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Маленькі сходи на дачі. Дачна сходи своїми руками - це просто: коротка інструкція по монтажу

  1. Відео: різноманітність сходів за формою і конструкції
  2. Сходи для дачі своїми руками
  3. Розрахунок основних параметрів
  4. Покрокова інструкція
  5. Це важливо
  6. Як правильно вибрати і побудувати сходи на дачі на другий поверх
  7. Вибираємо сходи в дачному будинку на другий поверх: особливості
  8. Конструкція сходів на другий поверх для дачі: на больцах або гвинтова
  9. Робимо дачні сходи на другий поверх своїми руками якісно
  10. Сходи другий поверх на дачу (відео)
  11. Типи сходів, часто встановлюються на 2 поверх дачних будиночків.
  12. Сходи на дачі своїми руками
  13. Проект дерев'яних сходів дачного будинку своїми руками
  14. Дизайн сходи на другий поверх
  15. Форма дачної сходи на 2 поверх
  16. Мансарда для дерев'яної дачі. фото

Невід'ємна частина багатоповерхового будинку - дерев'яні сходи для дачі на другий поверх.

Сходи для дачі використовуються за функціональним призначенням і одночасно служать стильним елементом декору - додають інтер'єру особливого шарму і виразності. Ці конструкції можуть бути дерев'яними або металевими, головні критерії вибору - це зручність при підйомах і спусках, а також міцність несучої опори і кріпильних з'єднань.

Відео: різноманітність сходів за формою і конструкції

Різновиди сходів для будинку і дачі

Така конструкція ідеальна з точки зору біомеханіки рухів людини. Бувають одно-, дво- або многомаршевие, а також прямі і поворотні. Прямі найбільш легкі у виготовленні і зручні при використанні. Як правило, кожен марш налічує не більше 15 ступенів, оптимальний варіант: 10-12. Якщо потрібно збільшити довжину драбини, проектують проміжні майданчики , При цьому їх довжина повинна бути кратною довжині кроку людини.

Виграшно виглядає у великій кімнаті, виконаної в класичному стилі. Буває не тільки з дерева, але і з металу. Можна придбати готові сходи для дачі. Вони містять у своїй конструкції декілька балок, до яких кріпляться ступені або похила несуча.

За своєю формою нагадує косоурную, але ступені кріпляться зсередини несучих балок, а не поверх них. Тятива - це рівна балка або дошка. Основна перевага конструкції - можливість зробити сходи з плавним поворотом. Сходи можуть бути виконані зі скла, керамграніта або інших матеріалів.

Тут використовується кріпильний елемент, на якому сходи підвішується до стіни. Доречно буде виглядати не тільки в класичному інтер'єрі, але і в кімнаті стилю модерн. Сходинки завжди кріпляться до стіни. З усіх дерев'яних сходів ці вигідно відрізняються відсутністю скрипу, так дерев'яні елементи не зливаються один з одним. На вигляд такі сходи легкі, вони не затінюють простір і при цьому дуже міцні завдяки больцам.

Економлять місце, але є менш зручними в порівнянні з маршовими, їх рідко використовують в якості головних сходів будинку, частіше в ролі допоміжних. Спуск по ним буде більш складним. Такі дерев'яні сходи для дачі на другий поверх проектують рідко, частіше для підйому на мансарду або в цокольний поверх. Основна сходи в будинку завжди маршова.

бувають гвинтові сходи з діаметром 3 м, але якщо в будинку є такий отвір, краще встановлювати маршову. Чим менше отвір, тим підйом буде крутіше. Гвинтовими сходами неможливо підняти диван або шафа, якщо він не є розбірним.

Сходи мають клиноподібну форму, кріпляться до металевій стійці-стовпа. Широка сторона з'єднується з балясинами або зі стіною, вузька - зі стійкою.

Форма гвинтових сходів може бути будь-який: круглої, квадратної, восьмикутної. Розташовуватися вони можуть не тільки біля стіни, але і серед кімнати.

  • Модульна система

Збирається з деталей, з'єднаних один з одним. При цьому перший і останній елементи беруть на себе основне навантаження. Для монтажу сходів передбачено ланцюгової металевий каркас.

З модулів збирають сходи різних конфігурацій, з різною висотою ступенів.

Послідовність складання наступна: спочатку споруджують каркас, потім суміщають і кріплять деталі і опори. Після монтують балясини і поручні.

Їх можна купити - це, як правило, дешеві сходи для дачі. А можна спорудити самостійно, навіть не маючи досвіду роботи. За бажанням можна зробити декорування перил кованими елементами.

Сходи для дачі своїми руками

Якщо у вас є базові навички тесляра, дешева сходи для дачі може бути споруджена вами протягом дня. нижче докладна інструкція , Як правильно це робити.

Розрахунок основних параметрів

Спочатку на аркуші паперу намічають: точку рівня підлоги другого поверху, точку рівня підлоги першого поверху, третя точка знаходиться біля стіни на першому поверсі. Поєднавши всі крапки, отримують трикутник, на основі якого конструюють дерев'яні сходи для дачі. Загальні рекомендації щодо розрахунку сходів наступні.

  • оптимальна висота ступенів 16-20 см. Занадто дрібні змушують дріботати йде по ним людини, занадто великі сходинки створюють підвищене навантаження на коліна.
  • Щоб визначити глибину ступенів, треба довжину драбини розділити на кількість ступенів.
  • Кут нахилу сходів повинен становити 35-40 °.
  • Бічний просвіт між прольотом і стіною не повинен перевищувати 6 см.
  • Мінімальна кількість сходинок в марші - 3, максимальне - 20.
  • Ширина маршу не повинна бути менше 1 м.
  • Сходинки не роблять менше 27 см по глибині, інакше нога не буде в них вільно поміщатися, і ходити по сходах буде незручно.


Сходинки не роблять менше 27 см по глибині, інакше нога не буде в них вільно поміщатися, і ходити по сходах буде незручно

Сходи з підсвічуванням ступенів - оступитися буде складно.

Покрокова інструкція

Якщо ви зайняті будівництвом заміського будинку , Виготовити сходи можна і своїми руками, в цьому випадку потрібні базові знання та вміння теслі, а також спеціальний інструмент.

  1. Проводять необхідні заміри. Від того, наскільки точні вони будуть, залежить стійкість майбутніх сходів, а значить, і її безпеку.
  2. Робиться розрахунок кількості ступенів, визначається ширина і висота сходів. Щоб визначити кількість ступенів, висоту сходів ділять на висоту підйому ноги людини (приблизно 20 см).
  3. Тятива - основа сходів, що несе елемент всієї конструкції. До неї кріпляться ступені, підсходинки. Її розташовують на відстані 40 см від центру. Чим ширше сходи по довжині, тим надійніше повинна бути тятива.

Для сходів, яка буде знаходитися поза приміщенням, подступени є захистом тятиви від вологи. Подступени кріпляться за допомогою оздоблювальних болтів. Стовпи перил монтують до установки ступенів. Сходи починають збирати знизу понад.


Чим менше місця займає сходи в приміщенні, тим складніше буде по ній підйом і спуск.

Це важливо

Балясинами називають невеликі стовпчики, що підтримують перила. Виготовляють їх з дерева, каменю, металу, мармуру.

  • Косоури - балки, на які спираються ступені.
  • Перила - захисна конструкція, яка з'єднується зі сходами за допомогою стійок.
  • Міжповерхове відстань, потрібний кут нахилу сходів, геометрія кімнати - все це враховується при монтажі модульних сходів. Всі з'єднання роблять з міцних сталевих сплавів.

Шукаєте бюджетний варіант будівництва заміського будинку? Недорогі сходи для дачі можна замовити в інтернет-магазині. Для вас підберуть оптимальний варіант або виготовлять сходи за індивідуальними вимірами і виконають її професійний монтаж.

Сходи повинні мати такими особливостями, як безпека, надійність і міцність. Побудувати дачу своїми руками мріють багато людей, адже саме таким чином можна самостійно створити свій власний райський куточок, в якому кожна дрібниця буде зроблена по особистим уподобанням.

Як правильно вибрати і побудувати сходи на дачі на другий поверх

Є безліч різновидів сходових конструкцій.


Кожна має свої відмітними рисами:

  • Модульна;
  • мансардний;
  • На косоурах;
  • На бильцях.

Вибір дизайну сходів на другий поверх в приватному будинку залежить спочатку від уподобань господаря, адже вона може бути стандартного виду або з поєднанням декількох ідей одночасно.

Можна встановити поручні, а можна навпаки усунути, замінивши їх іншими бар'єрами.

Оптимальними, більш дешевими і простими вважаються модульні сходи , Побудовані на основі дерева. Однак, щоб їх встановити, потрібно зробити навколишній інтер'єр в такому ж стилі. Один з популярних стилів з використанням дерев'яних сходів - це кантрі. У ньому використовується необроблене дерево бажано штучно состаренное.

Вибираємо сходи в дачному будинку на другий поверх: особливості

Мало хто знає, але міжповерхові сходи варто вибирати за певними параметрами.

А саме:

  • вартість;
  • Швидкість зведення;
  • Габарити;
  • Час експлуатації.

Якщо з першими 3 пунктами все зрозуміло відразу, то, як йдуть справи з четвертим? Як зрозуміти час експлуатації?

Насправді, вибір виду сходів і матеріалу для її будівництва безпосередньо залежить від того, як часто режимом експлуатації обладнання. Якщо бути точніше, то від того, як часто в будиночку будуть перебувати власники і користуватися підйомом на другий поверх.


Якщо бути точніше, то від того, як часто в будиночку будуть перебувати власники і користуватися підйомом на другий поверх

Якщо не планується постійно проживати на дачі, то зовсім не варто вибирати занадто дорогі матеріали і зводити громіздкі конструкції, адже низька температура і її постійні перепади можуть негативно позначитися на будові. Деталі вироби можуть стати рухомими, кріплення ослабнуть і почнуть розхитуватися. Підсумком стане просто руйнування.

Навіть банальна дачні сходи з дерева можна з плином часу:

  • Втратити свій належний вигляд;
  • Почне тріскатися;
  • Розхитуватися.

Для того щоб виключити цей момент, варто вибирати не економ матеріал, а як мінімум, хвойну породу дерева. Вартість цілком доступна, а ось технічні характеристики краще. Ідеальною вважається сосна. Березу вибирають тільки туди, де господарі круглий рік проживають, і, відповідно, підтримується ідеальний мікроклімат.

Дуже цікаво виглядають мансардні сходи, які можна встановлювати, за умови, що на другому поверсі облаштована спальня. Мансардні сходи буває, в основному, саме висувна, що дозволяє істотно заощадити простір приміщення.

Особливістю конструкції можна назвати те, що:

  • У неї немає перил;
  • Висувати і засовувати її можна буквально за пару секунд;
  • Вона не займе багато місця;
  • Вартість виробу цілком доступна;
  • Розкладати її можна, як зверху, так і знизу;
  • Вона володіє кутом нахилу в 65ᵒ;
  • Спуск і підйом здійснюється в одному положенні;
  • Можна забезпечити сходи качиним кроком, щоб зробити підйом і спуск більш комфортними.

Встановити таку споруду нескладно, і досить пари годин. До того ж, в магазині продається готова конструкція , Яку зробити в будинку не складе труднощів.

Конструкція сходів на другий поверх для дачі: на больцах або гвинтова

На больцах - це новий, але досить популярний вид сходових споруд , Які збираються на місці монтажу, а найголовніше те, що не потрібно проведення підготовчих робіт.

У цій конструкції ступені монтуються на стіну з одного боку - за допомогою використання штиря або кронштейна, а з іншого - на металеві штирі-бильцях. Саме так досягається потрібна жорсткість вироби.

Монтаж повинен проводитися тільки на несучу стіну, якщо знехтувати таким моментом, то можна зіткнутися з бічним перекосом вироби.

Для створення таких сходів, можна використовувати матеріали у вигляді:

  • дерева;
  • металу;
  • Каменю.


дерева;   металу;   Каменю

У деяких моделях роблять подступенки, в які ховаються больци. Таким чином, створюється ефект польоту в повітрі, що виглядає досить оригінально. Не менш популярними вважаються гвинтові споруди , Які можна встановлювати, як в дачних, так і в приватних будинках для постійного проживання.

Гвинтові сходи, володіє такими особливостями, як:

  • компактність;
  • Доступність за ціною;
  • Простота в експлуатації;
  • комфорт;
  • Естетичність.

Креативний дизайн, стильна обробка і продуманий вид допоможуть істотно перетворити приміщення з простого в незвичайний. Єдиним недоліком можна назвати те, що по таких сходах зовсім незручно заносити великогабаритні вироби.

Будівництво сходів проводиться, ґрунтуючись на:

  • Створення поворотних або забіжних ступенів у формі трапеції;
  • Установці стійок, бажано металевих, щоб конструкція була більш міцною і стійкою;
  • Збірці на місці монтажу.

Такі сходи цілком можна зробити на замовлення за індивідуальними параметрами і переваги.

Робимо дачні сходи на другий поверх своїми руками якісно

Роблячи сходи своїми руками, багато хто все ж вважають за краще використовувати саме деревину, яку можна цілком легко замовити з доставкою додому.


При виготовленні сходів, потрібно підготовка:

  • Лінійки і метрової стрічки;
  • Пили;
  • рубанка;
  • ножа;
  • олівця;
  • молотка;
  • Кріпильного матеріалу;
  • лаку;
  • Наждачки.

А саме:

  1. Відміряється потрібна довжина кожної сходинки. Випилювання проводиться максимально ретельно. Опорні ступені повинні бути зроблені з бруса з пазами, за допомогою яких буде проводитися збірка. Далі кожна сходинка встановлюється на заздалегідь підготовлену стійку, і кріпиться в пазах за допомогою шурупів.
  2. Після того як вся сходи зібрана, вона обробляється за допомогою рубанка, щоб відшліфувати поверхню і виключити наявність зазубрин і задирок. На завершення конструкція покривається лаком. Експлуатувати виріб можна через 24 години, коли сходи повністю висохне.
  3. Якщо потрібно зробити перила, то готують їх після того, як зібрано підставу. Таким чином, можна виключити помилки по розбіжності розмірів. Сконструювати своїми руками така споруда нескладно і цілком можливо за кілька годин, при наявності матеріалу і інструменту.

Сходи другий поверх на дачу (відео)

Дерев'яні сходи дозволяє втілити свої фантазії в реальність, і вона буде виглядати ще гарніше від того, що зроблено саме своїми руками. Нерідко можна зустріти сходи ручної роботи з гарним вирізаним вручну орнаментом, це виглядає неймовірно шикарно.

Більшість дачних будівель являють собою двоповерхові споруди. Це пов'язано з бажанням власників дачних ділянок вмістити на їх невеликій площі максимальну кількість житлових квадратних метрів. Тому сходи на 2 поверх на дачі стала атрибутом багатьох заміських будівель.

Власники багатьох дачних ділянок займаються будівництвом дачних будиночків власноруч. Незважаючи на те, що рішення побудувати будинок власними руками і економить значні кошти, але воно приймається не завжди саме з цих міркувань. В процесі побудови реалізується незатребуваний в повсякденному житті творчий потенціал. Тому сходи на 2 поверх дач своїми руками - такий же елемент творчості при зведенні заміського житла.

Типи сходів, часто встановлюються на 2 поверх дачних будиночків.

Вибір типу сходової конструкції для дачного будиночка залежить від площі приміщення. Найчастіше вона не дозволяє встановлювати типи сходів, що займають в просторі багато місця. До таких сходах відносяться всі прямі маршові сходи .


Вмістити на невеликій площі дачного будиночка сходи на 2 поверх і зберегти зручність експлуатації приміщення можна із застосуванням таких конструкцій сходів, в яких щаблі не розташовуються по прямій лінії. Сходи на 2 поверх на дачі, фото якої представлено нижче, є типовим спорудою в дачному будиночку.


До таких типів конструкцій, за допомогою яких найбільш часто виконується сходи на 2 поверх дач, відносяться:

  • Поворотні сходи, частіше з двома маршами, з'єднаними поворотною майданчиком або конусоподібної забеговимі ступенями. Розворот таких сходів з двома маршами може бути від 90 о до 180 о.


Розворот таких сходів з двома маршами може бути від 90 о до 180 о

  • Гвинтові сходи. Ступені таких сходів кріпляться до центральної стійки, розташовуючись в просторі у вигляді спіралі.

Ступені таких сходів кріпляться до центральної стійки, розташовуючись в просторі у вигляді спіралі

Ці типи сходів поєднують ергономічність і естетичну привабливість. Якщо вам потрібна сходи недорого на 2 поверх дачі мансарди, ви можете виготовити її самостійно.

Якщо ви не маєте достатніх навичок, виготовити самому спіральну сходи дуже складно. Елементи конструкції гвинтових сходів виготовляють на промислових верстатах, а її установка є складним процесом навіть для професіоналів.

Підходящим варіантом для самостійного виконання буде поворотна двухмаршевая сходи на косоурах.

Сходи на дачі своїми руками

На відміну від простої одномаршових прямих сходів, яка багато в чому незалежна від розташування стін і властивостей їх поверхні, поворотна сходи монтуються в прив'язці до стін приміщення, тому її монтаж має деякі особливості.

Важливо! При монтажі поворотних сходів значна частина робіт буде полягати в підгонці деталей за місцем. Щоб не зіпсувати матеріал, перед його розміткою рекомендується створювати картонні шаблони. Здебільшого це стосується виразно поворотних або забегових ступенів.

Для полегшення контролю над правильністю розташування деталей конструкції поворотних сходів в просторі незамінним буде лазерний рівень. Крім того, вам знадобиться мінімальний набір необхідних інструментів:

  • Електродриль з набором свердел по дереву.
  • Електролобзик.
  • Шліфувальна машинка.
  • Ручний фрезерувальний апарат.
  • Ручні столярні інструменти: ножівка по дереву, рубанок, молоток, косинець, довгий рівень.
  • Різні металовироби для кріплення деталей сходів.
  • Клеящие і лакофарбові матеріали.

Невелика поворотна дерев'яні сходи на 2 поверх на дачі розташовується в кутку стикування двох стін і має кут повороту 90 0.

Така сходи складаються з двох маршів і поворотних ступенів між ними.

Перший Крок при монтажі поворотних сходів буде виготовлення з картону шаблоном двох косоуров одного боку сходів, прилягла до стін. За шіріні сходів на підлозі відзначається місце, де буде кріпітіся опора, что підтрімує іншу пару косоурв. При цьом косоур нижнього прольоту Іншого боку сходів буде спіратіся верхнім кінцем на опору, а ніжнім кінцем буде стояти на підлозі. Нижній кінець верхнього косоура цієї пари буде кріпитися до опори під кутом 90 0 до нижнього косоуру, а верхнім кінцем буде лежати на перекритті другого поверху.


У конструкції даної сходи передбачено 3 опори: одна центральна, до якої кріпляться косоури, поворотні сходи і, згодом, поручні, і дві опори, закріплені до стіни. Перша з них має висоту нижнього прольоту і кріпиться в кутку. Друга буде довший її на сумарну висоту поворотних ступенів і кріпиться до стіни на початку верхнього маршу. Довжина центральної, або лицьовій стійки може бути рівною висоті приміщення і кріпитися до стелі й підлоги, а може бути висотою до краю перил.

Для стійок застосовують брус перерізом 80х80мм. Для виготовлення косоуров беруть довгу дошку шириною 25см.

Таким чином, верхній марш буде являти собою коротку пряму сходи. Нижній марш матиме складну конструкцію з-за різного кута нахилу косоуров. Щоб розрахувати короткий косоур нижнього маршу, спочатку потрібно тимчасово встановити центральну стійку, а на стінах закріпити кутову стійку і картонні шаблони косоуров одного боку сходів. Використовуючи лазерний рівень, поєднуючи його промінь з верхнім краєм шаблону косоура нижнього маршу, на центральній стійці можна побачити мітку, де на неї буде верх короткого косоура. Тепер можна виміряти довжину короткого косоура і виготовити його шаблон.


Косоури розмічаються за допомогою шаблонів. Косоури кріпляться до стійок в пази, зроблені за допомогою стамесок або фрезерувальні машини.

Поворотні сходи кріпляться з одного боку до косоуру, з іншого боку - до центральної стійки через підкладки, рівні висоті ступені.


Поворотні сходи кріпляться з одного боку до косоуру, з іншого боку - до центральної стійки через підкладки, рівні висоті ступені

Важліво! При виготовленні сходів широкі деталі рекомендують робити клеєними. По-перше, це економія коштів, коли деталі не випіліваются з цільного шматка деревини, а доклеюють в місцях нестачі розмірів заготовки. По-друге, клеєні деталі не деформуються в процесі експлуатації.


По-друге, клеєні деталі не деформуються в процесі експлуатації

Після того, як косоури вирізані їх кріплять до стіни за допомогою дюбелів, утапливая головки і закладаючи отвори декоративними заглушками. До стійок косоури кріпляться за допомогою клею і меблевих болтів. Правильність установки косоуров, горизонтальність полиць для сходинок перевіряють лазерним рівнем.

Після установки косоуров, для кожної сходинки нижнього маршу і поворотних сходів виготовляють окремий шаблон.


Слід бути готовим до того, що навіть при точному повторенні форм шаблону вирізані сходинки не завжди ідеально стають на своє місце і вимагають ручної підгонки.

Важліво! Щоб уникнути скрипу ступенів в майбутньому, перед їх кріпленням полки косоура слід промащувати монтажним клеєм.

Перила виготовляють з готових балясин, розташовуючи їх по 2 на сходинку або рівномірно з інтервалом 15 см. Можна використовувати і простий струганий брус. Перила кріпляться до східців болтами або шпильками.

Основною складністю у виготовленні поворотних сходів буде розмітка і установка несучих елементів - стійок і косоуров. Ця робота не терпить поспіху і вимагає вдумливого і прискіпливого ставлення. Вона виконується в кілька етапів, серед яких буде неодноразова попередня збірка і розбирання елементів конструкції. Терпіння і цілеспрямованість будуть винагороджені - на дачі з'явиться компактна і зручна поворотна сходи на другий поверх.

Сходи один з найстаріших будівельних елементів, що використовувалися ще нашими предками. Сходи в будинках або на дачах, що мають більше одного поверху - це не просто елемент декору інтер'єру, це необхідність.

Проект дерев'яних сходів дачного будинку своїми руками

Практично у кожного другого жителя країни є дача або невеликий заміський будинок , В якому не завадило б встановити сходи на другий поверх.

Придбання готової сходовій конструкцій є досить дорогим задоволенням, особливо з огляду на нестандартні розміри приміщень.


Придбання готової сходовій конструкцій є досить дорогим задоволенням, особливо з огляду на нестандартні розміри приміщень

Єдиним оптимальним варіантом для дачі буде виконати сходи самостійно, враховуючи, що це досить нескладна захід.

Для початку необхідно виміряти всі необхідні габарити і розміри, за якими скласти креслення дерев'яне сходи і схему майбутньої роботи.


Виходячи зі стандартів існуючих і пропонованих стандартних розмірів дерева, визначити, скільки саме погонних метрів бруса необхідно придбати.

Для тятиви або косоуров варто взяти брус 50х250 мм, якщо є можливість, ширина може становити 150 мм.


Для тятиви або косоуров варто взяти брус 50х250 мм, якщо є можливість, ширина може становити 150 мм

Як матеріал для пріступців підійде брус товщиною від 25 мм, ідеальним варіантом буде товщина від 30 мм до 40мм. Таку ж товщину взяти і для проступей.


Таку ж товщину взяти і для проступей

Після цього вирізаємо отвори для сходинок і робимо розмітку для пріступців, відпилюємо зайвий матеріал.


Після цього вирізаємо отвори для сходинок і робимо розмітку для пріступців, відпилюємо зайвий матеріал


Можна сміливо переходити до установки косоура, так щоб його верхній край упирався в перекриття, а нижній в підлогу. Використовуючи рівень і схил, перевіряємо точність монтажу.


Якщо є можливість закріпити косоури до стіни анкерними болтами.

Після цього можна починати установку ступенів і подступенков. Для цього, необхідно нарізати обраний і приготований матеріал на прораховане кількість ступенів, потрібної довжини і зашкуріваем поверхні.

Сходинки будуть кріпитися до косоуру саморізами, після чого технологічні отвори необхідно зашпаклювати.

Після того як всі щаблі й підсходинки будуть готові, можна переходити до проступили. Підготовлені заготовки необхідно вмонтувати зверху подступеков і використовуючи саморізи закріпити.


Підготовлені заготовки необхідно вмонтувати зверху подступеков і використовуючи саморізи закріпити

Тільки після цього встановити поручні і закріпити саморізами.


Тільки після цього встановити поручні і закріпити саморізами

Завершальним етапом роботи буде зробити фарбування сходів або покрити її спеціальним лаком. Також, для тих, хто бажає створити в інтер'єрі нестандартну, оригінальну сходову конструкції, якої можна буде пишатися, варто вибрати відповідний варіант обробки. Найголовнішим правилом буде гармонійне поєднання з обраної стилістикою приміщення.


Найголовнішим правилом буде гармонійне поєднання з обраної стилістикою приміщення

Дизайн сходи на другий поверх

Деревина з давніх пір є найпоширенішим варіантом для сходів, особливо якщо мова йде про конструкції, призначених для приміщення. Завдяки тому, що дерево є натуральним матеріалом, безпечним для здоров'я і екологічно чистим, деревина набула такого широкого поширення.

  • ясеня;
  • сосни;
  • модрин;
  • Дуба.

В якості покриття, для обробки можна взяти:

  • Моган;
  • горіх;
  • араукарія;
  • Вишня.

Незважаючи на те, що з деревом працювати досить просто, варто дотримуватися деяких основних правил для безпеки:


Незважаючи на те, що з деревом працювати досить просто, варто дотримуватися деяких основних правил для безпеки:

Виходячи з дизайну інтер'єру, вибирається дизайн сходів, головне, щоб він гармоніював з кольором віконним прорізів і дверей і підкреслював витончений стиль господарів.

Форма дачної сходи на 2 поверх

Сходи для дачі або заміського будинку роблять в основному з дерева. Оскількі це один з найпростіших і недорогих матеріалів. Звичайно. Важливу роль відіграє і те, що деревина безпечна і антиалергенними.

Вибираючи форму сходів для дачі, споживач обмежений тільки власними побажаннями та простором, куди вона буде встановлена.

Одними з найпоширеніших видів, є гвинтові сходи, за рахунок простоти виготовлення і компактності. Також гвинтові сходи привносять в інтер'єр якусь «родзинку».


На другому місці, за популярністю використання на дачах йдуть класичні маршові сходи, виконані з дерева. Така конструкція, в залежності того. Наскільки дозволяє простір кімнати і поверховість будівлі, можуть бути одномаршеві, двохмаршові, многомаршевие. У напрямку, маршові сходи з дерева можуть розділятися на прямі і поворотні типи, які чудово виглядають, як самостійна конструкція або уздовж однієї із стін.


Виходячи з наявної планування, цілком можуть підійти для дачі дерев'яні комбіновані сходи, що поєднують в собі два або більше типів сходових конструкцій.


Однак варто зазначити, що для самостійного виготовлення така конструкція досить складна і вимагає деяких знань і досвіду в столярній справі.

Перш ніж вибирати ту чи іншу сходову конструкцію , Необхідно чітко розуміти, де саме буде розташовуватися сходи і які можливості існують.


Перш ніж вибирати ту чи іншу   сходову конструкцію   , Необхідно чітко розуміти, де саме буде розташовуватися сходи і які можливості існують

У деяких випадках, найоптимальнішим, а можливо і єдиним варіантом буде класична пряма сходи, але надійна і виконана з якісних матеріалів.

Мансарда для дерев'яної дачі. фото

І найголовніше, куди ж ведуть сходи? Можливо - це вихід на мансарду? Або, принаймні, вона могла б там розташовуватися.


Для того щоб виконати дерев'яну мансарду необхідно в стельове перекриття вставити бруси, і в наслідок прикріпити до них крокви.


Для новачків, спочатку варто виконувати прямокутну мансарду - це нескладний варіант, що не вимагає спеціальних знань і навичок.

Лаги для майбутньої мансарди необхідно закладати на відстані не менше 1 метра, спираючись на бруси, які були залиті в стелі.


Лаги для майбутньої мансарди необхідно закладати на відстані не менше 1 метра, спираючись на бруси, які були залиті в стелі

Точно таким же чином кріпити бруси, які будуть використовуватися в якості матеріалу для стін. Таким чином, виходить короб майбутньої споруди.

Використовуючи шуруповерт закріпити деталі покрівлі, надавши їм тим самим більше міцності і виключивши можливість зсуву. Рекомендується, також зробити спеціальні дерев'яні накладки на покрівлю з дощок, які прикріпити до брусів шурупами.

Власне виконати короб дерев'яної мансарди своїми руками не так вже й складно, необхідно просто мати під рукою потрібний матеріал і інструмент.


Власне виконати короб   дерев'яної мансарди   своїми руками не так вже й складно, необхідно просто мати під рукою потрібний матеріал і інструмент

Якщо мансарда розташовується на північній стороні будинку, якщо дозволяє простір варто провести утеплення в два шари, для забезпечення більшого комфорту і виключення втрат тепла.

У разі якщо мансарда буде використовуватися як житлове приміщення, та й в цілому, рекомендується провести утеплення стін і даху, мінеральною ватою.


Після цього зашити матеріал фанерою, листами QSB, прикріпивши з до бруса короба, виконати стяжку і шпаклівку, і на завершення вибрати необхідний оздоблювальний матеріал : Фарба, шпалери, гіпсокартон.


Для обробки покрівлі мансарди рекомендують використовувати шифер або покрівельну черепицю, які забезпечать необхідний температурний режим в приміщенні і виключать протяги. Але серед різноманіття сучасних матеріалів, багато хто віддає перевагу профнастилу, виконаному з оцинкованого заліза. Перевага профнастилу в тому, що він ще пофарбований спеціальної антикорозійною фарбою. Монтаж профнастилу проводиться спеціальними шурупами з силіконовою прокладкою.



Проект дерев'яних сходів на другий поверх дачного будинку своїми руками, фото дизайну, форма дачної сходи на 2 поверх, мансарду для дерев'яної дачі

ПОВІДОМЛЕННЯ
відправлено.

Шукаєте бюджетний варіант будівництва заміського будинку?
Якщо з першими 3 пунктами все зрозуміло відразу, то, як йдуть справи з четвертим?
Як зрозуміти час експлуатації?
Можливо - це вихід на мансарду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама