Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення дачі: які є види і способи його організувати

  1. Види традиційних опалювальних систем для дачі
  2. Інші поширені схеми опалення дачних будинків
  3. Використання сонячної та іншої енергії для створення недорогої системи опалення для дачі

Заміські будинки, використовувані в якості дач, не призначені для постійного проживання. У літній період вони зазвичай не опалюються, хоча особливості клімату деяких регіонів Росії можуть зажадати включення обігріву і в теплий період року. Однак гострою необхідністю економічне опалення дачі стає в холодні сезони.

Види традиційних опалювальних систем для дачі

Вибір правильного опалення на дачі залежить від конструкції будинку, саме її особливості є визначальними факторами в рішенні цього питання.
У легких щитових будівлях навіть при якісному утепленні обладнання дорогих інженерних систем не має сенсу.
Капітальні будови з бруса, каменю чи бетону придатні для постійного проживання або регулярного відвідування незалежно від сезону, тому вибір системи опалення для них буде визначатися переважно доступністю ресурсів, необхідних для функціонування обладнання.

Газове опалення дачі Газове опалення дачі

  • При наявності газової магістралі організація оптимального опалення дачі передбачає використання газових котлів. Це економічна й ефективна система обігріву, хоча в її реалізації існує чимало складнощів:
  • установка газового опалення дачі вимагає отримання дозволів від газової служби;
  • системи такого роду відрізняються підвищеною вибухо- і пожежонебезпекою.

Пічне опалення дачі

Відсутність доступу до газу схиляє чашу терезів на вирішенні питання, яке опалення дачі вибрати, в сторону організації пічного обігріву. В якості палива в цьому випадку використовують кам'яне вугілля або дрова.
Система простого пічного опалення дачі передбачає врахування низки важливих нюансів:

  • проектування печей з вогнетривкої цегли повинно здійснюватися на етапі будівництва будинку;
  • процес топки печі не можна залишати без уваги, оскільки існує високий ризик виникнення пожежі;
  • потрібно виділення місця під склад для палива.

Мобільні печі для дач дозволяють здійснювати локальний нагрів приміщень без виконання трудомістких робіт по зведенню кам'яних конструкцій. До них відносяться:

  1. відкриті печі (каміни);
  2. печі з однокамерною топкою;
  3. теплогенеруючі конструкції, в роботі яких застосовується режим тліючого горіння;
  4. конвективні печі, обладнані гратами знизу для надходження холодного повітря і зверху - для виходу гарячого;
  5. гідролізні печі - двокамерні прилади, здатні ефективно прогрівати приміщення великої площі.

Інші поширені схеми опалення дачних будинків

Різноманітність електричних приладів для використання в схемах прогріву дач і заміських будинків надзвичайно велике Різноманітність електричних приладів для використання в схемах прогріву дач і заміських будинків надзвичайно велике.

Тепловентилятори забезпечують швидкий обігрів дачі повітрям, інтенсивно перемішуючи його шари. Вони виконуються в різних варіантах: існують підлогові, настінні і настільні моделі. Нагрівальний елемент може бути виконаний зі скла, кераміки і металу і мати різну форму, яка впливає на ефективність його роботи: трубчасту або спіральну. Перемикання режимів дозволяє вибирати адекватну ситуації потужність функціонування приладу або зупиняти нагрівання повністю.

Масляні батареї використовуються зазвичай для додаткового або міні-опалення дачі взимку або в інші сезони по погоді, коли основна система обігріву не може дати достатньої кількості тепла. Вони мобільні, хоча не забезпечують хорошого перемішування повітряних мас в приміщенні.

Ще один поширений спосіб - застосування конвекторів. Конструкції можуть встановлюватися на стіни або підлогу і функціонувати цілодобово, підтримуючи обраний режим обігріву приміщень. Великим плюсом в експлуатації обладнання такого роду служить їх пожежобезпечність і відсутність нагріву корпусу в процесі роботи.

Повітряне опалення дачі із застосуванням систем інфрачервоного випромінювання є найбільш економічним варіантом даної групи. Вони споживають відносно небагато електроенергії і впливають на предмети і людей безпосередньо, не витрачаючи ресурси на нагрів повітря, тому можуть використовуватися не тільки в приміщеннях, але і на вулиці.

Всі ці способи опалювати дачний будинок - енергозалежні: планові або аварійні відключення подачі струму нерідкі в заміських будинках, а в деяких садових кооперативах постачання електрикою в зимовий період не передбачено.

Використання сонячної та іншої енергії для створення недорогої системи опалення для дачі

Дорожнеча ресурсів і складності з доступом до традиційних енергоносіїв для облаштування опалення заміських будинків і дач провокує появу все більшого інтересу у населення до застосування альтернативних джерел енергії.

Застосування геотермальних теплових насосів дозволяє задіяти безкоштовну енергію води або землі для створення систем опалення та кондиціонування на дачі. На сьогоднішній день такі конструкції не набули широкого поширення, оскільки вартість їх облаштування надзвичайно висока.

Вітрогенератори доступні для використання в місцевостях, де повітряні маси знаходяться в постійному русі. Якісне обладнання дозволяє використовувати для вироблення електричного струму навіть легкий вітер (від 2 балів за шкалою Бофорта) і не схильне до поломок під час штормів, але є дорогим. Для створення системи електричного опалення будівлі також буде потрібно закупівля апаратури.

Біоенергетичні джерела енергії є не кращим варіантом опалення для дачі, оскільки вимагають високого рівня професійної компетенції і значних фінансових вкладень для своєї технічної реалізації. Такі установки в найбільшою мірою підходять для постачання електрикою фермерських господарств.

Повітряні колектори дозволяють використовувати для автономного опалення дачі енергію сонячних променів. Світлопоглинальні панелі придатні для облаштування системи обігріву в будь-якій точці земної кулі. Застосування їх надає можливість організувати повноцінне, пожежобезпечний, стійке і економічне опалення дачі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама