Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Печі для дачі: варіанти конструкцій і нові проекти - Наші роботи - Статті по пічному справі - Камінопечь.рф

  1. Які бувають конструкції
  2. досвід будівництва
  3. Доопрацювання фундаменту під піч
  4. Найважливіший перший ряд
  5. Вирівнювання по вертикалі
  6. Пічні прилади для дачної печі з цегли
  7. Стінки камінної топки
  8. варильна плита
  9. Камінна полку і арка
  10. Як використовувати піч на дачі?

Цей опалювальний прилад повинен відповідати всім необхідним вимогам, а при його будівництві повинні бути задіяні всі найсвіжіші досягнення в області пічного будівництва.

Крім того, ця пічка при мінімальному розмірі підстави може бути оснащена вручений плитою з двома конфорками, духовкою і безліччю корисних ніш.

Які бувають конструкції

1. Проект з плитою одне - конфорочной і сушаркою.

2. Розробка проекту з духовкою і нішею для сушарки.

3. В результаті розробки проекту виходить не тільки красива, але також і багатофункціональна піч для дачі, поєднана з каміном.

досвід будівництва

Макетування дачної печі з каміном

Відшукати бажану конструкцію в наявній літературі не виявилося можливим - це було ясно заздалегідь. Тому задумані ідеї були втілені у вигляді макету, а потім - реалізовані на ділі. Найбільші труднощі при цьому виникли на етапі з'єднання топки каміна і димаря печі в районі духовки.

Саме за допомогою макетування були проаналізовані кілька можливих варіантів конструкції. В результаті, була обрана єдино-правильна, і, в той же час, архітектурно-витримана конструкція.

В результаті, була обрана єдино-правильна, і, в той же час, архітектурно-витримана конструкція

Доопрацювання фундаменту під піч

Вже існуючий фундамент, який використовували для старої дачної печі і мав розміри - чотири на п'ять з половиною цегли, визначив розміри нової конструкції. Його треба заглибити на півтора метра. Він виконаний з бутобетону і армований прутами з заліза. Перший шар гідростеклоізольную гідроізоляції кладеться безпосередньо на фундамент. Він виявився на три ряди цегли нижче, ніж рівень чистого статі, завдяки чому, можна викласти два горизонтальних повітряних каналу, висота яких - 140 міліметрів. Через один з них вентилюється льох, а через інший - подається вуличне повітря до топок. Час, що залишився простір заповнюється уламками старої цегли і заливається за рівнем сумішшю з піску і бетону.

Потім укладається другий шар гідроізоляції. Подальша кладка виробляється глінопесчаном розчином. Нульовий ряд засипається просіяний піском, товщина його шару - один сантиметр. На повітропровід каміна кладеться пластина з оцинкованого заліза.

На повітропровід каміна кладеться пластина з оцинкованого заліза

Найважливіший перший ряд

Він викладається з цементного розчину і тому є основоположним. За даним ряду будуть вирівнюватися все вищі ряди. З цієї причини, його неодмінно треба укласти дуже ретельно. Вирівнювання діагоналей проводиться постукуванням киянкою по цеглинах.

У шви заливається рідкий цементно-піщаний розчин відразу по завершенню описаної вище підготовки. По першому ряду насухо викладається другий, з використанням пайових цегли, для розрізання яких треба використовувати углошлифовальную машину або каменерізний верстат.

Різка повинна проводитися на вулиці, так як виділяється багато пилу. Пиляти до самого кінця цегла не потрібно. Досить випиляти невелику канавку, і по ній ламати цегла.

Вирівнювання по вертикалі

Укладання кожного ряду повинна починатися з кутових цегли, щоб було легше дотримати вертикальність стінок кладки. Горизонтальність перевіряється рівнем, а рівність - правилом. Вирівнювання здійснюється постукуванням гумового молотка.

Пічні прилади для дачної печі з цегли

Дверцята піддувала встановлюється по верхній кромці другого ряду. Перед установкою дверцята обертається вологим азбестовим картоном, а до отворів в її рамці прив'язуються косички зі скрученого вдвічі відпаленого сталевого дроту. З іншого боку, скручування втягається в цвях і, після натягу, вставляються в найближчі вертикальні шви кладки. Таким же чином ставиться і топкова дверцята, тільки на шостому ряду. Духовку слід виготовити заздалегідь за певними при макетування розмірами з трёхмілліметровой стали. Вона також повинна бути обгорнута азбестовим картоном перед вставкою, а зверху - обкладена цеглою для більш рівномірного прогріву.

Поворотні шибери для подачі повітря в топку, а також для каміна - саморобні, виготовляються за одним принципом: рамка з перфорованого куточка - під вісь і під кріплення, вісь-рукоятка, і, власне - шибер-пластина з листового металу.

Стінки камінної топки

Вони - вертикальні. А задня стінка викладається за подобою ескімоської хатини «голку» з плавним нахилом цегли, поставлених вертикально «на стусан». Шви при цьому необхідно ретельно підготувати. Їх приблизна товщина - не більш 1 мм. Камінна полку викладається з повнотілої пічного цегли. Засувка прямого ходу встановлюється на 26-му ряду. Арка виготовляється за допомогою кружала, поставленого на підпори.

варильна плита

Під її виступом необхідно прорубати зазор, що компенсує Терморозширені. Сама плита укладається на товстий джгут з азбестового шнура, а горизонтальність укладання перевіряється рівнем.

Камінна полку і арка

Необхідно налагодити випуск на півцеглини, а на час схоплювання розчину поставити розпірки. Полку виготовляється з повнотілих цегли, стусаном назовні. Арка викладається за допомогою кружала з ДВП.

Пічна дверцята перекривається замковим цеглою.

Порядовки печі-каміна (ОПк11)

Як використовувати піч на дачі?

Щоб швидко нагріти повітря в захололому приміщенні за допомогою дачної печі, треба:

• відкрити засувку і шибер каміна;

• камін слід запалити раніше, ніж грубку;

• потім відкрити засувку печі і шибер зовнішнього повітря і розпалити її;

• після розгоряння дров треба частково закрити засувку.

Слід також зазначити, що засувка каміна знаходиться в ніші поряд з варильною камерою, в якій також зручно зберігати дрова.

Підводячи підсумок, необхідно звернути увагу на те, що тут наведено лише найнеобхідніша інформація про те, як побудувати своїми руками піч з каміном для дачі. Більш докладні відомості, в тому числі - порядовки, схеми і розрізи наведені на фото. Таким чином, тільки ретельно дотримуючись цих інструкцій, можна побудувати красиву та надійну конструкцію.

Для дачі також підійдуть такі печі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама