Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Переробка дачного будинку (даху): до і після, старого, другого поверху, своїми руками, відео, під мансарду

  1. Зміна покрівлі в приватному будинку
  2. Основа даху - кроквяна система
  3. Що називається кроквою?
  4. Способи кріплення крокви
  5. Додаткова опора (прогін)

У більшості дачних селищ будинку були зведені давненько, відповідно, і облаштовані і обжиті в тому вигляді, в якому зручно і звично проводити вільний час. Найчастіше такі будова не перебудовують. Тільки у випадках, коли будиночок спочатку був зовсім маленьким, а сім'я стала велика і з'явилася необхідність і можливість збільшити житлову площу для комфортного перебування на дачі, починають перебудовувати її. У такому випадку необхідна і переробка даху. У більшості дачних селищ будинку були зведені давненько, відповідно, і облаштовані і обжиті в тому вигляді, в якому зручно і звично проводити вільний час

Оцінивши стан кроквяної системи і даху в цілому, може знадобитися як частковий ремонт, так і капітальний - з повною заміною елементів покрівлі.

Покрівельні матеріали відіграють величезну роль у функціональності і естетики будинку. Наприклад, найбільш дешевим матеріалом покриття покрівлі житлових приміщень на сьогоднішній день є шифер. Цей матеріал дуже важкий по вазі, що ускладнює його монтаж, поверхня швидко старіє і втрачає зовнішній вигляд. Наступний по ціновій категорії матеріал - широко поширений ондулін. Візуально він схожий на шифер, тільки кольоровий і, на відміну від шиферу, дуже легкий по вазі. Але цей тип матеріалу не підтвердив очікувань в практичності і надійності.

Пристрій покрівлі, покритої металочерепицею.

Металочерепицю можна віднести до золотої середини співвідношення ціна-якість. І зовнішній вигляд, і характеристики вона має хороші. Єдиним недоліком у використанні металочерепиці при монтажі мансардного даху можна відзначити те, що вона вимагає використання додаткових шумоізоляційних матеріалів, без підкладки яких в кімнаті буде чути дуже гучний звук від крапель дощу по металу. Існує ще багато різноманітних покрівельних матеріалів, таких як бітумна черепиця, керамічна та ін., Але укладання такими матеріалами вже значно дорожче як за ціною матеріалу, так і по монтажних роботах.

Залежно від ступеня зносу або необхідності перепланувати дах, ремонтні роботи можна класифікувати як поточні, з частковою заміною покрівельного покриття, водостоків, і капітальні. До других робіт можна віднести повну заміну покрівельного покриття або перероблення великий площі даху . Це може бути реконструкція, а може і повна заміна покрівлі будинку .

Зміна покрівлі в приватному будинку

Перш ніж почати монтувати нову покрівлю будинку, необхідно оцінити ступінь зносу обрешітки і каркаса кроквяної системи існуючої даху.

Перш ніж почати монтувати нову покрівлю будинку, необхідно оцінити ступінь зносу обрешітки і каркаса кроквяної системи існуючої даху

Якщо протягом довгого часу під дахове покриття потрапляла вода, то лати могла прогніть.

У разі необхідності потрібно замінити пошкоджену протечками обрешітку або наростити додаткову. Якщо ж заміна даху сталася через добудовування будинку, тоді обов'язково потрібно виконати роботи по монтажу кроквяної системи і обрешітки нової ділянки даху.

Для себе потрібно з'ясувати деякі моменти для вибору виду даху:

  1. Другий поверх вашого дачного будинку буде житловим або допоміжним приміщенням для зберігання речей, обладнання і т.д.?
  2. Якої висоти буде покрівля?
  3. Чи потрібні вікна?
  4. Чи потрібно змінити форму даху будинку ?
  5. Який вид даху ви вибираєте: двосхилі, односхилі, мансардні, шатрові, вальмовиє, полувальмовиє.

двосхилий дах будинки найпоширеніша, її можна зробити своїми руками. Спирається дах на дві зовнішніх стінки, не обов'язково однакової висоти, висота стін може бути різною, але тоді вид даху у вашого дачного будинку буде несиметричним. Односхилий дах йде з опорою на стіни різної висоти, з кутом нахилу до 60 °. Легко монтується, на стіни жорстко кріпиться брусок, в якому випилюють ніші для крокв. Крокви укладаються в ніші і фіксуються анкерними болтами.

Крокви укладаються в ніші і фіксуються анкерними болтами

Найпопулярніші типи покрівлі будинків.

мансардний покрівля є дах, яка на кожному схилі має по дві площини, з'єднані під тупим кутом. Використовуються для влаштування житлового приміщення під дахом в приватному будинку. Перевага такого даху в тому, що площа і об'єм мансарди більше, ніж у двосхилим. Тому в наш час такі дахи дуже поширені при переробці дачного будинку.

В шатрових дахах чотири ската мають форму трикутника, вершини яких впираються в одну точку. Даний тип покрівлі в наші дні практично не використовується. Дахи з чотирьох скатів вальмовиє. Бічні скати - у вигляді трапецій, а торцеві виконані у вигляді трикутників. Як правило, такі дахи роблять невисокими, без утеплення і без вікон, так як простір під дахом може використовуватися тільки як горищне приміщення. Полувальмовой двосхилим дахом називають такий дах, верхня частина фронтонів якої скошена і схилена вершиною до центру даху. Має оригінальний вигляд і, якщо скіс невеликий, не впливає на площу горищного приміщення.

Основа даху - кроквяна система

Каркас для покрівлі складається здебільшого з крокв і балок (мауерлат). Мауерлат - широка балка, 15х15 см в перетині, на яку спираються крокви, вкладається по периметру стін, паралельно коника покрівлі. Цей каркас можна назвати фундаментом даху, він розподіляє навантаження від крокв, снігу і вітру рівномірно на внутрішні опори і по стіні. Його обов'язково потрібно кріпити до стіни. Є 3 основних способи:

Є 3 основних способи:

Схема кріплення мауерлата до стіни дачного будинку.

  1. Перший спосіб - при монтажі дахів великої площі на стіні під каркас заливають бетонну балку, в яку вертикально вмуровують металевий штир з різьбленням (шпильку) не рідше ніж через 2 м. Висота виступу шпильки повинна перевищувати товщину мауерлата на 3 см, притягують гайками з шайбою зверху стіни, в її верхню частину.
  2. Другий спосіб - це спосіб схожий з попереднім, різниця тільки в тому, що вертикальні шпилі або арматурні штирі замуровуються безпосередньо в стіни, в процесі кладки. Тільки при цьому штирі необхідно вмуровують довше. Такий спосіб підходить для покрівлі загальною площею не менше 250 кв. м.
  3. Третій спосіб найбільш простий, кріплення каркаса відбувається товстої дротом - катанкою. Під час кладки, десь за пару рядів до верху кладки, між рядами цегли вкладають середину шматка дроту таким чином, щоб довжини кінців дроту залишалося досить для обв'язки каркаса, при завершенні кладки стіни. Такий спосіб на практиці широко застосовується, особливо для невеликих площ дахів. Каркас розподіляє навантаження рівномірно по всіх стінах.

Що називається кроквою?

Кроквою є похила балка, що має перетин 7х15 см. Часто використовують крокви розміром 5х15 см, що може бути прийнятно для дахів з невеликою загальною площею поверхні. Для важкої черепиці використовують крокви 8х20 см. Крокви один від одного розташовуються на відстані 0,6-1 м з дистанцією 70-80 см. Все залежить від конструкції покрівлі.

Способи кріплення крокви

Схема кріплення крокв до мауерлату.

Використовуються 2 методу кріплення крокв у нижній частині.

До першого методу відноситься кріплення крокв до балки, поперечної коника, без каркаса. Балка укладається на стіну в одній площині з кроквами. Від такої балки навантаження лягає на місце укладання, тобто цей метод підходить тільки для невеликої площі покрівлі. Другий метод - кріплення крокв до каркасу. Крокви обов'язково повинні ставитися подрезом на каркас, а в крокві необхідно зробити виріз, яким воно буде впиратися на каркас і на прогони. Робити прорізи в мауерлат під крокви не потрібно, так як це послаблює його і не додасть додаткової фіксації і міцності з'єднанню.

Слід встановити проріз крокви на каркасі, вбити в нього по 2 цвяха навхрест навскіс і з другої сторони крізь крокви. Цвяхи утримають від зсуву. Третій цвях вбити перпендикулярно верхній частині крокви в мауерлат для стягування. З'єднують крокви під коником.

Способи з'єднання крокв в конику

Способи з'єднання крокв в конику

Схема з'єднання кроквяної системи в конику: встик і внахлест.

Встик - коли верхній край крокви зрізаємо під кутом ската даху і наголошуємо в крокви з іншого боку. Потім скріплюємо крокви двома цвяхами. Необхідно забити по цвяху під кутом в верхню частину кожного з крокв таким чином, щоб цвях увійшов в зріз іншого крокви.

Кріплення крокв на прогін коника. Цей спосіб відрізняється від першого тим, що монтаж коньковой балки є дуже трудомістким процесом. Перевага в тому, що кожне крокви можна окремо монтувати, прямо на місці, з опертям верхнього краю крокви на балку коника, а нижнього - на мауерлат.

Третій спосіб відрізняється від першого лише тим, що верхній стик складається внахлест і стягується шпилькою під великі шайби. Часто застосовують, оскільки простий у використанні.

Додаткова опора (прогін)

Прогін - додаткова балка опори, що йде паралельно каркасу і коника покрівлі. Відстань, оптимальне між коником і каркасом, має становити до 4,5 м. Мауерлат укладається на опору, виставляються вертикальні опори, на які викладається балка-прогін. Встановлюють похилі балки.

Наступний крок - встановити горизонтальні распирающие балки. З торців балки підрізають заріз в чверть і укладають їх таким чином, щоб вони розпирали прогони. Такі балки не потрібно надійно кріпити, досить посадити на 2 цвяха з кожного кінця балки до прогону.

Якої висоти буде покрівля?
Чи потрібні вікна?
Що називається кроквою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама