Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Побутівка своїми руками - покрокова інструкція

  1. Як побудувати битовку своїми руками - фото інструкція
  2. Каркас для битовки своїми руками
  3. підстава конструкції
  4. Робимо нижню частину битовки
  5. Установка вертикальних і горизонтальних стійок
  6. Транспортувальні петлі для металевої побутівки
  7. Каркас для покрівлі у вигляді ферм
  8. Приступаємо до внутрішнього оздоблення
  9. Наступний етап - електрику
  10. Утеплення битовки своїми руками
  11. Зовнішня обшивка профнастилом
  12. Завершальний етап виготовлення битовки своїми руками
  13. Вступайте в групу ВКонтакте

Коли на вашій ділянці будівництво тільки починається, виникає питання: як створити умови для тимчасового проживання на місці будівництва? Оптимальний варіант - Ви можете побудувати битовку своїми руками для дачі самостійно. Дана покрокова інструкція допоможе вирішити поставлену задачу. Коли на вашій ділянці будівництво тільки починається, виникає питання: як створити умови для тимчасового проживання на місці будівництва

для тимчасового проживання на ділянці оптимальним варіантом послужить побутівка для дачі, яку можна зібрати своїми руками.

Так як будівництво, часто, триває не менше одного року, стає зрозуміло, що без необхідного житла, яке дозволить вам відпочити, підкріпитися, переночувати і прийняти душ, або ж зберігати інструменти під замком просто не обійтися.

Як побудувати битовку своїми руками - фото інструкція

Для того, щоб побутівка була надійною, до її виготовлення треба поставитися серйозно. Але як побудувати битовку своїми руками? Дана покрокова інструкція вам на допомогу. Якщо ви створите самі або замовите у виробника дачну битовку, яка буде збиратися за схемою описаною нижче, будьте впевнені - вона прослужить вам ще дуже довго. Навіть після того, коли потреба в її використанні як житла відпаде - ви зможете використовувати її в якості підсобного приміщення.

Для виготовлення битовки вам знадобитися такі інструменти:

  • Зварювальний апарат
  • молоток
  • Болгарка велика і маленька
  • Дриль з покрівельної насадкою і свердлами
  • Пензлика для фарби
  • викрутки
  • Куточок столярний великий і маленький
  • Зварювальна маска
  • Рулетка на 6 метрів
  • степлер
  • Ножівка по дереву

Перед тим, як почати робити битовку своїми руками, приготуйте весь необхідний інструмент.

Витратні матеріали, які знадобляться для виготовлення каркасної битовки своїми руками:

  • Труба профільна 40х60, 40х40, 40х20, 20х20
  • Профнастил оцинкований або кольоровий
  • Утеплювач Isover 50-100 мм.
  • Гідробар'єр
  • паробар'єр
  • Рейка монтажна 20х40
  • Гладкий лист оцинкований (можна неліквідний)
  • Грунтовка по металу
  • Саморізи покрівельні 19мм., В колір профнастилу
  • Саморізи «блішки»
  • Саморізи розжарені по дереву 35мм
  • Заклепки
  • Гнучкі елементи з металу для профнастилу
  • Скоби для степлера
  • Плита OSB товщиною 10мм, і 20мм.
  • вікно металопластикове
  • Піна монтажна
  • Провід електричний 2х2,5
  • Розетки, вимикачі і автомати.
  • двері вхідні

Приступаючи до виготовлення дачної каркасної битовки, хотілося б визначити якусь послідовність самого процесу:

  1. виготовлення каркаса
  2. внутрішні роботи
  3. Гідроізоляція і утеплення
  4. монтаж електрики
  5. зовнішня обшивка
  6. Установка дверей і вікон

Каркас для битовки своїми руками

У цій частині статті я покроково розповім про те, як зробити каркас для будівельної або дачної металевої побутівки самостійно.

підстава конструкції

Підстава каркаса для битовки має бути самим міцним і надійним. Тому для його виготовлення ми вибираємо профільну трубу 40х60 мм.

Спочатку трубу розмічають і нарізають по необхідних розмірах, в залежності від необхідних габаритів майбутньої побутівки.

Потім зварюється труба за зовнішніми розмірами, і виходить так звана окантовка нашого заснування, або іншими словами - прямокутник. Таких прямокутників має бути два, і вони повинні бути абсолютно ідентичні за розмірами. Один з них піде для виготовлення підлоги, а інший для верхньої частини конструкції.

Один з них піде для виготовлення підлоги, а інший для верхньої частини конструкції

Підставою для битовки служитиме профільна труба 40х60, вона буде нести на собі найбільше навантаження.

Якщо ми хочемо, що б підлога була надійним і не «грав» під ногами, то необхідно проварити гарненько «сітку» з цієї ж профільної труби, що б отримати міцне незбиране підставу.

При стандартній ширині в 2,5 метра, рекомендується приварити всередині нашого прямокутника ще дві-три поздовжні труби по всій довжині конструкції, і таким же методом по ширині через кожні 0,5 метра. У результаті повинно вийти як на зображенні нижче.

У результаті повинно вийти як на зображенні нижче

Готовий металевий каркас для підлоги битовки, після обробки грунтом

Робимо нижню частину битовки

Для цього нам знадобиться оцинкований лист, який необхідно прикрутити маленькими саморізами, які в народі ще називають «блошками» до основи побутівки. Розправляємо лист по всій довжині звареного нами прямокутника, розрівнюємо його і прикручуємо. Після цього підставу можна перевернути, і покласти прикрученим гладким листом вниз. Тепер все готово до наступного етапу.

Тепер все готово до наступного етапу

Обшивають низ каркаса битовки оцинковкой, а зсередини прокручуємо монтажною рейкою для подальшої роботи по обробці.

Установка вертикальних і горизонтальних стійок

Для вертикальних стійок візьмемо профільну трубу 40х40. Ріжемо трубу по тим розмірам, які повинні відповідати необхідній висоті конструкції. Зазвичай цей розмір становить 2,5 метра.

Встановлюємо перші стійки по кутах нашого готового підстави, і виставляємо їх строго під кутом в 900. Для цього використовуйте столярний куточок.

Всі вертикальні стійки каркаса повинні бути строго під кутом 90 градусів.

Після того, як стійка встановлена ​​рівно, її прихоплюють зварюванням до тих пір, поки вона самостійно зможе зберігати своє становище. І так у всіх чотирьох кутах.

Для того, що б поставити такі додаткові стійки, і зберегти правильну геометрію конструкції, беремо другий прямокутник, який ми виготовили з труби 40х60. Його необхідно поставити зверху на стійки, які наварені по кутах. Переконайтеся за допомогою рівня в тому, що всі стійки стоять строго по вертикалі, верх і низ строго по горизонталі, і в місцях стиків труб всі кути збігаються.

Переконайтеся за допомогою рівня в тому, що всі стійки стоять строго по вертикалі, верх і низ строго по горизонталі, і в місцях стиків труб всі кути збігаються

З'єднуємо всі складові каркаса, виставляємо кути рівно і прихоплює у всіх точках дотику

Тепер наш «куб» можна обварювати додатковими стійками і розпірками.

Беремо заздалегідь заготовлені нарізані по 2,5 метра труби 40х40 та вваривать їх у вертикальному положенні подібно кутових стійок. Відстань між стійками рекомендуємо зробити через кожен метр. При цьому, необхідно передбачити заздалегідь місце для вхідних дверей.

При цьому, необхідно передбачити заздалегідь місце для вхідних дверей

Дуже важливо - посилити наш каркас додатковими ребрами жорсткості.

Після того, як вертикальні стійки будуть стояти на своїх місцях, приступаємо до монтажу горизонтальних. Горизонтальних стійок набагато менше. Вони знаходяться на висоті 1,25 м. від нижньої точки, і ними досить ошпарити весь каркас по колу один раз.

Обварюються каркас усіма необхідними горизонтальними перемичками

Тепер необхідно зміцнити вийшов каркас битовки, яку ми робимо своїми руками. Для цього заздалегідь необхідно нарізати з труби 20х40 шматки довжиною по 30см, кожен край має бути відрізаний під 450. Цими розпірками ми обварюються кожен кут, і при великому бажанні і наявності матеріалу - зміцнюємо додатково підлогу. Нижче на фото вказано, як необхідно зміцнити кожен кут.

Правильне посилення «косинками» всіх кутів каркаса для битовки, виглядає так.

Транспортувальні петлі для металевої побутівки

Для того, що б металеву битовку можна було багаторазово транспортувати, необхідно виготовити петлі. Для цього нам знадобиться обрізок профільної труби і шматок сталевого прута. Зварює їх таким чином, як на фото нижче, і приварюють до готового каркасу.

Зварює їх таким чином, як на фото нижче, і приварюють до готового каркасу

Так виглядає посилена петля для транспортування металевої побутівки.

Каркас для покрівлі у вигляді ферм

І так, нижня частина і стіни у нас готові. Приступаємо до формування каркаса для майбутньої покрівлі нашої дачної побутівки.

Якщо на майбутню битовку не планується ставити другий поверх, то логічно буде зробити дах з ухилом.

Для виготовлення ферм знадобиться профільна труба 20х40. Завдання - отримати трикутник. Такі ферми рекомендується розташовувати через 1 м.п. між собою по всій довжині конструкції. Приклад покрівельних ферм для дачного будиночка вказано на фото нижче.

Приклад покрівельних ферм для дачного будиночка вказано на фото нижче

Підготовка складових елементів для покрівлі майбутньої битовки

Приступаємо до внутрішнього оздоблення

Внутрішнє оздоблення починається з того, що весь каркас необхідно обшити монтажною рейкою розмірами 20х40 зсередини. Робиться це для того, що б з'явилася можливість кріпити захисні мембранні плівки, утеплювач і саму внутрішню обшивку. У нашому випадку візьмемо в якості внутрішньої обробки OSB плиту .

У нашому випадку візьмемо в якості внутрішньої обробки   OSB плиту

Внутрішнє оздоблення - насамперед прикрутити дерев'яний брус по всій внутрішній стороні битовки

Після того, як весь каркас обшитий брусом, настає етап гідроізоляції і пароізоляції конструкції.

До прикручений брусу, монтуємо паробар'єр з внутрішньої сторони битовки

На стінах це відбувається шляхом простого натягування плівки, яку розрізають на необхідні розміри, і пристрілюють скобами до рейки.

Що стосується статі, то тут трохи інакше. Необхідно плівкою повторити сітку (квадрати) каркаса таким чином, що б вийшли ніші для укладання в них утеплювача.

Після того, як вся побутівка буде своїми руками обшита зсередини плівкою, приступаємо до монтажу OSB.

Насамперед плиту товщиною мінімум 20 мм кладемо на підлогу, і прикручуємо розжареними саморізами по дереву завдовжки 35 мм.

Перед тим як прикручувати плиту, прикладіть її, і розмітьте олівцем лінії, які будуть вам вказувати, де під плитою перебувати монтажна рейка. Інакше є велика вірогідність не потрапляння шурупа в рейку. Не шкодуйте саморізів, і прикручуєте якомога частіше.

Наступний етап виготовлення битовки своїми руками - монтаж внутрішньої обробки. У нашому випадку OSB плита. Одночасно можна вставляти заздалегідь приготовані вікна.

Таким же чином, обшиваються стеля і стіни. Єдина відмінність - необхідність вирізання віконних і дверних прорізів.

Наступний етап - електрику

Якщо ви плануєте проводити електрику, то це необхідно робити перед утепленням стін, поки є доступ до всіх внутрішніх місцях стін і стелі.

Визначте для себе такі місця як:

  • кількість розеток
  • Розташування розеток
  • кількість вимикачів
  • Розташування вимикачів
  • Кількість світильників і їх розташування
  • Можливе розташування обігрівачів, якщо вони знадобляться
  • Розташування розподільної коробки

Після цього розрахуйте необхідну кількість дроти. Перетин мідного дроту 2х2,5. Детальніше про вибір перетину і матеріалі проводу .

Плануючи розетки, вимикачі та освітлення, позначайте на стінах олівцем їх розташування, і за цими мітками зробіть отвори в OSB плиті. Простягніть дріт по всій конструкції, згідно вашої схемою. Кінці дроту витягніть так, що б з ними потім зручно було працювати.

Утеплення битовки своїми руками

Притуляє утеплювач до OSB, і скобами кріпимо його до плити. Чим частіше - тим краще.

Для утеплення, як вище сказано, ми будемо використовувати мінеральну вату ISOVER товщиною 50 мм. Якщо є необхідність, можна 100мм.

Просто беремо матеріал, розрізаємо по необхідних розмірах і вставляємо в кожну клітинку каркаса. При цьому, відразу ж пристрілюємо його монтажним степлером до заздалегідь змонтованої нами OSB плиті. На скобах рекомендую не економити, якісно виконаєте цей етап.

Зовнішня обшивка профнастилом

І так, після того як електрику проведено і конструкція утеплена, можна приступити до обшивки стін зовні профнастилом.

І так, після того як електрику проведено і конструкція утеплена, можна приступити до обшивки стін зовні профнастилом

Профнастил - самий підходящий матеріал для зовнішньої обшивки битовки

Ви можете використовувати як пофарбований , Так і просто оцинкований профнастил. Рекомендуємо використовувати профлисти з висотою від 8 мм. до 20мм. На покрівлю беремо висоту хвилі не менше 35мм.

Зніміть розміри від нижньої точки конструкції до верхньої у кожної сторони окремо.

На лицьову частину листи будуть трохи довше, через те що покрівля має ухил. По бічних сторонах краще замовляти листи тієї ж довжини, що і на фасадну сторону. Їх необхідно буде підрізати у верхній частині під кутом, що б була можливість одягнути зверху торцеву планку .

Виставляючи перший лист обшивки, прикладіть його до каркасу і виставте максимально точно по - низу і верху. Коли ви переконаєтеся, що лист варто правильно, наживите його на 2-3 самореза. Після цього, візьміть рівень і відзначте олівцем лінію по всій ширині аркуша (по нижнім хвилях), де буде відбуватися зіткнення профнастилу і горизонтальної профільної труби. Таким чином, ви розмітити лист, в який вкрутите саморізи строго по горизонталі і не промахнетеся повз труби.

Що стосується віконних прорізів, то тут необхідно спочатку докласти лист, потім розмітити з внутрішньої сторони отвір, і вирізати частину профнастилу по вашим оцінкам.

Що стосується віконних прорізів, то тут необхідно спочатку докласти лист, потім розмітити з внутрішньої сторони отвір, і вирізати частину профнастилу по вашим оцінкам

Завершальний етап виготовлення битовки своїми руками

Після зовнішньої обшивки, необхідно вставити вікна і двері, надійно їх закріпити, а так же утеплити за допомогою монтажної піни.

Піною варто користуватися дуже акуратно, що б вона не потрапила на внутрішню або зовнішню обшивку, інакше зовнішній вигляд буде зіпсований. Засохла піна дуже погано видаляється з поверхні профнастилу.

Коли ви закінчите установку дверей і вікон, змонтуйте всі гнучкі елементи зовні на внутрішніх і зовнішніх кутах, дверних і віконних отворах і покрівлі.

Після виконання всіх цих дій повинна вийти побутівка, побудована для дачі своїми руками, як на фото нижче.

Ось ми і розібрали по кроках, як робиться побутівка своїми руками. Якщо ви все правильно зробили - у Вас повинна вийти така побутівка, як на фото.

Що б побутівка, яку ми тільки що виготовили, після установки на ділянці служила вам якомога довше - заздалегідь виконайте фундаментні роботи. Більш докладніше про те, який фундамент краще підійде для дачного будиночка ви зможете прочитати в цієї статті .

Сподіваюся, дана покрокова інструкція вам допомогла, і тепер ви знаєте як побудувати дачну або будівельну битовку своїми руками. І пам'ятайте - якщо ви підійдете до всіх етапів максимально відповідально, то отримаєте дуже гідний результат, який не поступиться покупної битовки.

Вступайте в групу ВКонтакте

І отримуйте раз в день цікаві матеріали по темі побутівок в свою соціальну мережу.

vk.com/bitovkiinfo

Але як побудувати битовку своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама