Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полікарбонат для теплиць який краще вибрати

  1. вибір матеріалу
  2. Види полікарбонату. Їх переваги і недоліки.
  3. Монолітні пластини полікарбонату
  4. стільниковий полікарбонат
  5. Товщина панелі стільникового полікарбонату
  6. Тип і розміри листа стільникового полікарбонату
  7. Колір і захист від ультрафіолетового випромінювання
  8. Теплиця з стільникового полікарбонату: відео

Полікарбонат широко поширюється в аграрній промисловості в різних регіонах Полікарбонат широко поширюється в аграрній промисловості в різних регіонах. Його використовують як кращий на сьогоднішній день світлопроникний і теплозберігаючі матеріал для виготовлення парників. Завдяки високій міцності і довговічності агрономи нашої країни і вибирають полікарбонат для будівництва теплиць. Який краще вибрати, ви зможете дізнатися, прочитавши нашу статтю.

вибір матеріалу

Вирощування теплолюбних культур в холодних регіонах передбачає створення для них певних умов. Саме тому фермери і створюють парники і теплиці. Основним завданням при їх будівництві є правильний вибір матеріалу для покриття. Основними матеріалами є:

  1. Скло. Досить поширений матеріал. Для дачних теплиць використовують скління старих вікон, які з'являються при зміні склопакетів. Теплиця з такого матеріалу здатна прослужити дачнику кілька років без проведення профілактичних і ремонтних робіт. Такий вид покриття теплиці підходить в основному для маленьких дачних теплиць, а не великих агропромислових закладів.

    Теплиця зі скла

  2. Плівка. Це дешевий, але що володіє низькою міцністю матеріал для покриття парників і теплиць. Термін служби плівкового покриття становить не більше року. Плівка швидко приходить в непридатність від сильних поривів вітру, впливу опадів і сонячного світла.
  3. Полімери. Такий вид покриття має перевагу лише над плівковим. Використовують прозорий полівінілхлорид для створення полімерної теплиці. Служить не довше одного сезону.
  4. Полікарбонат. Високоміцний матеріал з хорошою світлопроникністю. Останнім часом став досить популярним завдяки невисокій вартості. Застосовується як в особистих маленьких теплицях, так і у великих аграрних комплексах.

Полікарбонат відмінно пропускає сонячне світло

Багато досвідчених агрономи у виборі матеріалу для виготовлення теплиці, віддають перевагу полікарбонату. На відміну від інших матеріалів він є найбільш довговічним. Дерев'яні рами зі склом, піддаючись механічним і кліматичним атакам, приходять в непридатність вже через 3-5 років, а якісний полікарбонат може прослужити більше 10 років.

Види полікарбонату. Їх переваги і недоліки.

В наш час відомі три види полікарбонату:

  • монолітний;
  • профільований;
  • стільниковий.

Якщо розглянути кожен з них більш детально, можна виділити велику кількість їх переваг і недоліків.

Якщо розглянути кожен з них більш детально, можна виділити велику кількість їх переваг і недоліків

монолітний полікарбонат

Монолітні пластини полікарбонату

Матеріал неї користується попитом через високу вартість. Однак має низку безсумнівних переваг:

  • висока прохідність світлових променів (90-93%);
  • малу вагу конструкції;
  • легкий монтаж;
  • екологічна безпека;
  • підвищена міцність.

Профільований полікарбонат не має широкого поширення. У нашій країні він виготовляється не так давно, і на даний момент, не велика кількість споживачів знає про його існування. Профільований полікарбонат називають пластиковим шифером. І найчастіше його використовують як перекриття даху на теплиці або інших будівлях.

стільниковий полікарбонат

стільниковий полікарбонат

Це найбільш поширений матеріал для покриття теплиць. Вартість його знижується через наявність в листах повітряних каналів. Але саме вони володіють однією з головних переваг у виборі цього матеріалу - теплозбереженням. Єдиний мінус такого полікарбонату - менший ступінь прозорості, але і вона не є критичною. Якщо врахувати всі плюси і мінуси даного матеріалу, то стане зрозуміло, що стільниковий полікарбонат ідеальний матеріал для покриття теплиць в будь-якому регіоні.

Товщина панелі стільникового полікарбонату

Від товщини листа стільникового полікарбонату залежать подальші характеристики теплиці. Листи товщиною від 10 мм прекрасно зберігають тепло і дозволяють заощадити на обігріві приміщення, але рівень прозорості такого листа зменшується. Він поглинає від третини до половини одержуваного світлового потоку, що може стати причиною зниження врожаю висаджених культур.

Він поглинає від третини до половини одержуваного світлового потоку, що може стати причиною зниження врожаю висаджених культур

Вибираючи полікарбонат, враховуйте його товщину - від неї буде залежати міцність вашої теплиці

Практика використання показала, що оптимальною товщиною є панелі із стільникового полікарбонату товщиною 4-8 мм. Листи меншої товщини володіють недостатньою міцністю і при сильному вітрі, або підвищеної засніженості місцевості, можуть не витримати навантаження. А якщо використовувати панелі більш товсті, то знижується світлопропускання і збільшується вага покриття, створюючи підвищене навантаження на каркас теплиці.

Важливо! При виборі товщини покриття обов'язково слід врахувати кліматичну зону регіону.

Тип і розміри листа стільникового полікарбонату

Основною відмінністю стільникового полікарбонату є його структура. За рахунок цієї особливості легкі панелі мають високу міцність і теплоізоляціей.Состоят листи матеріалу з декількох (в залежності від типу структури) паралельних пластин, з'єднаних вертикальними ребрами пружності. Камери (стільники), що утворилися внаслідок з'єднань, порожнисті, вони дозволяють зберегти більшу кількість тепла в конструкції виробленої із стільникового полікарбонату.

Існує кілька основних типів структури листа:

  1. Стандартний однокамерний. Товщина такого листа може варіюватися від 4 до 10 мм.

    Стільниковий полікарбонат 10 мм

  2. Стандартний двокамерний. Складається з 3-х паралельних пластин, утворюючи 2 повітряні камери. Товщина такого типу листа складає 14-16 мм.

    Двокамерний полікарбонат 16 мм

  3. Посилений. Однокамерний лист, жорсткість якого посилюється похилими перемичками. Міцність зростає, але знижується коефіцієнт пропускання світла. Товщина листа 4-6 мм.

    посилений полікарбонат

  4. Чотирикамерний. Не використовується в аграрному справі за рахунок малої світлопроникності. Товщина від 25 мм.

Найбільш поширені в сільському господарстві 1-й і 3-й типи структури листа стільникового полікарбонату. Вони є оптимальним варіантом для вирощування сільськогосподарських культур.

При будівництві теплиці слід усвідомити, що листи полікарбонату випускаються стандартних розмірів - 2100 х 6000 мм і 2100 х 12000 мм. Це необхідно враховувати з метою зменшення втрат при обрізанні матеріалу.

Порада! Щоб уникнути великих втрат матеріалу при будівництві, слід проектувати довжину силової конструкції кратної 3 м. Це дозволить уникнути поперечного з'єднання окремих листів.

Колір і захист від ультрафіолетового випромінювання

Виробники даного матеріалу пропонують споживачеві великий асортимент листів різних кольорів і розмірів. Забарвлення панелі залежить від її призначення. Якщо матеріал використовується для зведення парника або теплиці, то доцільніше вибрати прозорий полікарбонат, який володіє максимальним коефіцієнтом світлопропускання. Саме такий вибір дозволить рослині нормально розвиватися, отримуючи весь спектр світлового променя.

Саме такий вибір дозволить рослині нормально розвиватися, отримуючи весь спектр світлового променя

Для будівництва теплиці краще вибрати безбарвний полікарбонат

При тривалому впливі ультрафіолетового випромінювання, змінюється структура полікарбонату, руйнується полімер і матеріал стає більш крихким. Для запобігання протікання фотохімічних процесів, на зовнішню сторону листа наносять шар захисного речовини. Найчастіше це плівка товщиною не більше 0,005 мм.

Порада! При покупці матеріалу уважно ознайомтеся з паспортними даними. Захист від ультрафіолетового (в паспорті UV) випромінювання дозволить значно продовжити термін експлуатації теплиці.

Виробники, які відповідають за якість виготовляється товару, приділяють особливу увагу довговічності і ступеня захисту матеріалу від механічного та ультрафіолетового впливу. Нанесення плівки виробником відбувається із застосуванням підвищених температур, внаслідок чого відбуваються дифузійні процеси. Молекули захисної плівки проникають в основу полікарбонату. За рахунок цього матеріал не розшаровується і продовжується термін експлуатації. Саме тому краще відразу купити більш дорогий полікарбонат, але оброблений належним чином, ніж самостійно захищати матеріал і рослини в теплиці від руйнівної дії ультрафіолету.

Теплиця з якісного полікарбонату прослужить вам довгі роки

Важливо! Скористайтеся пропозиціями відомого перевіреного бренду. Якісний і захищений полікарбонат служить більше 10 років.

Також ультрафіолет згубно впливає на молоду розсаду, а панелі з полікарбонату, оснащені фотостабілізірующей плівкою нададуть надійний захист від випромінювання.

Теплиця з стільникового полікарбонату: відео

Дачні теплиці з полікарбонату: фото

Дачні теплиці з полікарбонату: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама