Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проект дачного туалету

  1. Конструкція з вигрібною ямою
  2. Пудр-клозет
  3. біотуалет
  4. Поєднаний з душем

Влітку на дачі більшу частину часу доводиться проводити поза приміщенням, тому, навіть якщо ваш дачний будиночок обладнаний санвузлом з каналізаційною системою, вуличний туалет все одно необхідний. Побудувати його своїми руками без попереднього проекту складно, і потрібно зробити мінімум замальовки з приблизними розмірами габаритів будівлі. Складання креслень допоможе продумати всі деталі і почати будівництво, маючи конкретний план робіт.

За своєю конструкцією наземна частина туалету може відрізнятися в чому, все залежить від фантазії і можливостей забудовника, але в кінцевому результаті це завжди невеликий будиночок з дощок, цегли або іншого стінового матеріалу.

За принципом дії вуличні туалети для дачі поділяються на три види:

  1. Туалет з вигрібною ямою.
  2. Пудр-клозет без ями.
  3. Біотуалет.

Часто дачники зводять дачний туалет з душем. Такий будиночок має габарити трохи більше, а всередині розділений перегородкою, що відокремлює душ від туалетного місця.

До змісту ↑

Конструкція з вигрібною ямою

Такий пристрій зручно тим, що його не потрібно постійно спорожняти. Спочатку викопується яма (див. Зливна яма своїми руками ), А над нею споруджується туалетний будиночок. Якщо конструкцію встановити над половиною ями, а другу половину залишити зовні і накрити кришкою, то це вирішить проблему вилучення відходів, коли простір буде заповнено.

Їх можна відкачати самостійно насосом (див. Зважених насоси для брудної води ) Або запросити асенізаторів. Якщо яма викладена цеглою всередині не герметично, то рідка частина відходів просочується в землю, що може бути негативною причиною забруднення залягають поблизу грунтових вод і навколишнього середовища в цілому.

У проекті туалету потрібно передбачити вентиляційну трубу над тією частиною ями, яка знаходиться зовні. Воздухоотвод повинен бути досить високий, а його нижній кінець не стикався з вмістом ями, щоб добре здійснювалася вентиляція.

Воздухоотвод повинен бути досить високий, а його нижній кінець не стикався з вмістом ями, щоб добре здійснювалася вентиляція

До змісту ↑

Пудр-клозет

В такому проекті передбачено об'ємний стільчак, під яким розміщується посудину для збору фекалій. Виходячи з досвіду дачників, краще зробити два контейнери різного розміру. У меншій ємності проробляються дірочки для дренажу, і вона вставляється в більший за обсягом компактний контейнер. У ньому робиться відведення через шланг в дренажну систему, через який рідкі відходи будуть йти самопливом.

Поруч зі стульчаком розташовується ящик з наповнювачем (тирсою, торфом або сухою землею), якими засипаються випорожнення кожен раз після відвідування туалету. Незручність полягає в тому, що після наповнення контейнера його вміст потрібно виносити.

Є два конструктивних рішення пудр-клозету для вилучення ємності з відходами:

  1. Сидіння стільчака робиться знімним і через нього дістається резервуар з відходами.
  2. У задній частині будиночка влаштовується дверцята, через яку виймається резервуар-накопичувач.

Також присипання фекалій тирсою або землею не позбавляє повністю від запаху, тому в проект дачного туалету потрібно включити пристрій вентиляції: труба одним кінцем розташовується в стульчаке, а інший її кінець виводиться через дах будівлі, як це видно на фото внизу.

До змісту ↑

біотуалет

Його можна поставити в дачному будинку або побудувати для нього окрема будівля. Встановивши біотуалет поза житлового приміщення, ви позбавите себе від незручностей, пов'язаних зі сторонніми запахами, та й не завжди в будинку знайдеться відповідна кімната для розташування такого делікатного предмета. Конструкція будівлі для біотуалету нічим не відрізняється від звичайного клозету, а вентиляція приміщення може проводитися через віконце.

Якщо вікно зробити для вас складно, можна вентилювати туалет через двері. Для цього зробіть її трохи вище, щоб між дверним полотном і підлогою залишилася щілину, і у верхній частині дверей залиште отвір. Через нижній просвіт в приміщення буде проникати свіже повітря, а через верхній будуть йти неприємні запахи.

До змісту ↑

Поєднаний з душем

Якщо дачний туалет будується з вигрібною ямою, його легко поєднати з душовою кабінкою, розділивши два приміщення перегородкою. Але для цього буде потрібно, щоб на підлозі в душі була зроблена цементна стяжка з ухилом і стоком, а на дах встановлюється пластикова або металева ємність з подачею води.

Користуючись душем тільки в літній час, буває досить, щоб вода нагрівалася тільки променями сонця, але якщо до дачній ділянці проведено електрику, можна обладнати бак електротеном, а заодно провести електрику і в туалет.

Вибираючи проект туалету для дачі, необхідно передбачити ще кілька важливих факторів, а саме: облаштування фундаменту, теплоізоляцію (на випадок користування в холодний період), рівень залягання ґрунтових вод.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама