Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сараї на дачній ділянці і фото облаштування сараю всередині, розташування сараю на дачі

  1. Облаштування сараю на дачі і присадибній ділянці
  2. Розташування сараю на дачній ділянці
  3. Внутрішнє облаштування сараю на дачі
  4. Перебудова сараю на дачній ділянці

Сараї на дачі, як і інші господарські споруди - атрибути необхідні, адже саме тут дачники зберігають інвентар для садових робіт і посадкові матеріали Сараї на дачі, як і інші господарські споруди - атрибути необхідні, адже саме тут дачники зберігають інвентар для садових робіт і посадкові матеріали. Сарай на присадибній ділянці, оформлений в одному стилі з іншими будовами, може стати органічним елементом ландшафтного дизайну .

Облаштування сараю всередині важливо так само, як і зовні. Адже від того, наскільки внутрішнє облаштування сараю функціонально, буде залежати, як швидко ви зможете необхідну річ серед непотрібного, але часом такого дорогого серцю мотлоху, з яким просто неможливо розлучитися.

Ну і, нарешті, розташування сараю на ділянці теж має бути оптимальним, щоб кожен раз не бігати за кожним предметом в інший кінець саду.

Облаштування сараю на дачі і присадибній ділянці

Якщо у вас не багато господарських об'єктів, а хозблок не передбачений, то на ділянці цілком може бути окремий сарай. При раціональної організації і оформленні він не зіпсує дизайн саду, а може, навіть додасть декоративності.

Сараї для дачі рідко бувають величезними: в сараї площею 20 кв. м можна розмістити не тільки все необхідне, але і те, чим рідко користуєтеся. Сарай може мати односхилий дах з невеликим нахилом або двосхилий. Як правило, сарай не має другого поверху, але може мати невеликий горище. Серйозний фундамент сараю навряд чи потрібен, достатньо буде столбчатого.

Розташування сараю на дачній ділянці

По можливості, потрібно ставити сарай поблизу тих об'єктів, для обслуговування яких потрібно вміст сараю: поруч з городом, плодовим садом, можливо також поруч з майстерні. Тоді не потрібно буде ходити через весь сад. А оскільки і город, і сад - це окремі зони на ділянці, що не парадні, як правило, знаходяться в глибині саду, то і сарай буде прихований від очей.

Як видно на фото, сарай на ділянці і будь-які інші господарські споруди можна заховати за якимись іншими будівлями. Звичайно, цей варіант вийде тільки в тому випадку, якщо будови ці знаходяться поблизу огорожі і між ними і забором є трохи місця. Тобто сенс всього цього в тому, щоб сарай знаходився на задньому плані і межував з парканом, тоді його можна буде обійти і побачити з іншого боку. Але на ділянках маленькій площі сарай, як правило, виявляється на увазі, так як і «далекі» кути такого саду добре проглядаються. Також існують і певні норми: ладу сарай, ми повинні враховувати відстань до сусідського паркану. В цьому випадку сарай просто потрібно стилізувати, декорувати.

Наприклад, під маленький літній будиночок. Сараю можна зробити красиві віконця, справжні або чисто декоративні, ганок, навіть «верандочку», ошатно пофарбувати, підвісити горщики з квітами, садові панно, сонячні підвісні ліхтарики.

Панно-віконця можуть бути надзвичайно красивими, якщо яскраво пофарбувати «рами», забезпечити їх занавесочками зі строкатої клейонки і прикріпити до них розписні горщики, в які потім можна посадити невибагливі літники.

Можна прикрасити «будиночок» колонами зі стовбурів дерев і притулити до нього драбинку, у якій замість ступенів - ящики з суницею . А ще можна замостити майданчик біля сараю, поставити робочий стіл, скласти все рідко використовуються в господарстві речі, зайві цеглини, блоки, метал під цей стіл і закрити всі яскравою фіранкою з клейонки. Ну а на паркан в цьому місці підвісити гарний інструмент і також квіти в горщиках.

В якості квіткових контейнерів , Які можна поставити біля входу в сарай, можна використовувати старі оцинковані відра, корзини, пластикові ящики для овочів, діряві лійки. У них добре виглядатиме звичайна календула. І ваш сарай перетвориться в затишну зону відпочинку.

Внутрішнє облаштування сараю на дачі

Найраціональніший метод внутрішнього облаштування сараю - пристрій стелажів або полиць. Це збільшить його корисний об'єм мінімум в два рази. Для садового інвентарю - лопат, грабель і тому подібного - краще влаштувати на стіні кріплення. На стіну також можна повісити великі гачки, вони будуть служити для розміщення парникових дуг, мотків дроту, скручених шлангів.

Полиці в сараї повинні бути досить великими, маленькі непрактичні. У сараї можна зробити відкидний стіл, що кріпиться до стіни. У разі необхідності його можна буде використовувати для розкладання коренеплодів, сушки лука. Не забудьте про електричні розетки. Вони повинні бути на будь-якому «господарському» об'єкті.

При облаштуванні сараю на дачі пам'ятайте, що прохід всередині приміщення повинен бути максимально вільний. Що стосується особистих речей - можна задіяти і стелю. Візьміть прозорі банки з закручуються кришками, кришки прибийте до стелі. У цих банках добре зберігати цвяхи, шурупи та інші дрібниці, попередньо відсортувавши. Все добре видно, і досить просто відкрутити банку, щоб узяти потрібне.

Перебудова сараю на дачній ділянці

Якщо ваш старий сарай перестав задовольняти вашим потребам, то його можна перебудувати. Перебудова сараю на дачній ділянці - найбільш практичне рішення в більшості випадків. Не завжди ж є можливість побудувати новий. До того ж, якщо щось вже є на ділянці, чому б це не вдосконалити? Справжній господар саме так і поступає. Припустимо, у вас є достатньо міцний, добре зроблений сарай, але він перестав вас влаштовувати з практичної точки зору: виявився замалий, і внутрішнє його пристрій недостатньо раціонально продумано. Дійсно, заздалегідь важко передбачити, яка площа буде в самий раз і що в майбутньому доведеться зберігати в цьому сараї. Здається, що буде досить невеликого приміщення: адже інвентарю не так вже й багато. Але через деякий час ви виявляєте, що вільного місця немає зовсім, і в сарай не те що скласти щось потрібне, але і просто увійти в нього практично неможливо. До того ж при будівництві сараю часто ставиться двері, знята при ремонті будинку, тобто та, яка вже була в господарстві. А це часто міжкімнатні двері, з ДСП і оргалита, і її досить скоро на відкритому повітрі починає «вести». Так що в результаті доводиться підпирати сарай сходами, бочкою або брусом.

Маленький сарай, що став незручним, можна добудувати. Тоді старий сарай стане просто частиною нового. Це набагато більш швидкий і економічний варіант, ніж повністю зносити будівлю і будувати нову «з нуля», адже і матеріалів, і роботи буде потрібно менше. Потрібно просто розібрати передню стінку з дверима, продовжити старі стіни і побудувати нову передню стіну, поставити нові двері. Дах можна перекрити заново або накрити тільки прибудовану частину, зістикувавши покрівлі.

До того ж, якщо щось вже є на ділянці, чому б це не вдосконалити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама