Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Система поливу на дачі з пластикових труб: автоматичного, краплинного, полив в теплиці своїми руками, фото і відео

  1. Що нам пропонують
  2. види поливу
  3. Як управляти зрошувальної системою
  4. Крапельне зрошення
  5. висновок

Ще зовсім недавно полив дачної ділянки для багатьох зводився до використання звичайної лійки. Але, це і зараз практикується для поодиноких рослин. Якщо ж вам доводиться займатися масовим зрошенням культур, краще придбати або зробити своїми руками поливну систему.
Ще зовсім недавно полив дачної ділянки для багатьох зводився до використання звичайної лійки

На фото - зрошення заміської ділянки

Що нам пропонують

Промисловість готова запропонувати споживачам різні види обладнання, наприклад:

  • розпилювачі, ціна залежить від матеріалу;
  • дощовики;
  • розбризкувачі;
  • шланги, а також труби для поливу на дачі.

За допомогою них ви зможете швидко створити необхідну іригаційну систему на дачній ділянці. Конструкція буде включати і інші пристосування, залежачи від обраного типу зрошення. Вам також може знадобитися ємність для поливу на дачі.

Вам також може знадобитися ємність для поливу на дачі

Як організувати полив на дачі з пластикових труб

Але спочатку слід визначитися зі способом поливу, для чого знадобитися схема ділянки.

На ній потрібно зазначити:

  • джерела води;
  • особливості території, наприклад, де стоять дачні будинки з блок контейнерів;
  • вид місця поливу - сад, газон, город або клумба;
  • як розташовані посадки - окремо один від одного або в групі.

Необхідно також підготувати поливальні шланги, без яких не можна обійтися, при створенні нашої поливної системи. Пам'ятайте, що їх структура повинна бути багатошаровою:

Зовнішній Поліхлорвінілова мембрана, яка допомагає протистояти УФ-випромінювання. Середній Перешкоджає розвитку водоростей, є чорним непрозорим Армований Надає міцність, дозволяючи користуватися виробом довгий час, і забезпечує шлангу будь-яку форму.

Порада: якщо ви замучились з частими відключеннями електрики за містом, вам допоможе вирішити проблем оренда дизель генератора для дачі.

Порада: якщо ви замучились з частими відключеннями електрики за містом, вам допоможе вирішити проблем оренда дизель генератора для дачі

Робимо автополив своїми руками на дачі

види поливу

Розрізняють чотири основні типи:

  • поверхневий;
  • крапельний;
  • дощування;
  • внутріпочвенний.

Тепер розглянемо їх докладніше:

  1. . Наприклад, це часто можна бачити на дачі, коли відбувається заливання вологолюбних культур, в тому числі, малини або огірків. У зв'язку з тим, що обладнання для поверхневого зрошення розташоване на поверхні грунту, збільшується ризик її руйнувань через дії сонця і механічних пошкоджень.
  1. . Такий тип поливу особливо актуальний для зон з високими літніми температурами, тому що безперервне подача води за допомогою крапельниць забезпечує рослинам оптимальні умови. З недоліків слід виділити можливість засмічення системи, для чого використовують фільтрацію води через спеціальні фільтри.

Як правильно робити автополив на дачі в теплиці

  1. . В даному випадку вода, проходячи через спеціальну установку, розпорошується на краплі. Устаткування може бути рухомим і нерухомим.

Недоліком системи є:

  • висока енергоємність;
  • великі витрати на установку;
  • нерівномірний полив під час вітру;
  • погане промочування важкого грунту.
  1. .

Як управляти зрошувальної системою

Полив на дачі може бути організований різними методами. Для цього можуть використовуватися автоматичні, напівавтоматичні системи, а також ручне управління. Але, про все по порядку:

Автоматичні Система автоматичного поливу на дачі може бути:

  • крапельної;
  • дощувальної;
  • комбінованої (утворення туману або дрібнодисперсний полив).

В роботі використовується компактний мікропроцесор, який забезпечує подачу вологи на ділянку, з огляду на:

  • насиченість грунту водою;
  • кількість поданої вологи;
  • часу зрошення.

Допомагають йому в цьому датчики температури і вологості, які припиняють полив у вологу і прохолодну погоду.

Напівавтоматичні В даному випадку перед зрошенням необхідно відкрутити руками кран подачі води. Ручне управління Неложними дачні система поливу, яка повинна мати напірний трубопровід і кілька вмонтованих в нього водяних розеток. Під час зрошення до них підключають гнучкі шланги.

Крапельне зрошення

Системи крапельного поливу для дачі не уявляють складності у виготовленні, тому ви зможете їх зробити самостійно, використовуючи труби і шланги з крапельницями.

З'єднати деталі можна:

  • двійниками і трійниками з цанговими зажимами;
  • металевими хомутами;
  • зганяючи.

Нижче пропонується інструкція процесу:

  1. Попередньо на центральній магістралі слід встановити кульовий кран. Він повинен бути доступним для ревізії і консервації на зиму.
  2. Відведення води від центральної магістралі слід зробити допомогою пластикової труби Ø32 мм. Закріпити її потрібно в трійник цанговим затискачем, попередньо обернувши його різьблення ущільнювальної фум-стрічкою від протікання.
  3. Зробіть позначки на трубі, де будуть встановлені поливні крани (зазвичай через 7-8 м).
  4. Застосовуйте для відводів трійники діаметром, який відповідає розмірам бічних відводів, зазвичай вони довжиною 500 мм.

Порада: використовуйте воронковідниє фітинги, якщо діаметри не збігаються.

  1. Закріпіть останніми кінцеві крани на відвідної трубі пластиковими куточками, які забезпечать полив зі шлангів, що лежать на землі. Останні прикріпіть до відвідних трубах цанговими зажимами.
  2. Роблячи крапельний полив на дачі своїми руками, з'єднайте крани зі шлангами зжене, при цьому крайній відведення з краном повинен бути розташований в кінці конструкції.

Виготовлення крапельного поливу

  1. Покладіть трубу в канаву шириною до 300 мм і глибиною 300-400 мм, засипте її землею.

Порада: встановіть в точках виходу відвідних труб металеві куточки, щоб можна було на них кріпити труби і крани.

висновок

Правильно організований полив на дачній ділянці дає можливість грамотно розподіляти воду, а також вивільняє час для відпочинку. В даній статті було розказано про типи зрошення і методах його контролювання ( див.також статтю «Які хвойні на дачі висадити і в якому місці» ).

Відео в цій статті допоможе знайти вам додаткову інформацію з цієї тематики.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама