Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Забір дачний: від дерева до профнастилу

  1. Дерев'яні паркани як традиційний варіант
  2. Металеві дачні огорожі
  3. Паркани з профнастилу
  4. Декорування дачного огорожі

Будь-яку земельну ділянку, де знаходиться житлове будова, потребує захисту від цікавих сусідів і проникнення. Допомогти в цьому може установка огорожі, яке легко зробити самостійно. Будь-яку земельну ділянку, де знаходиться житлове будова, потребує захисту від цікавих сусідів і проникнення

Види зборів: дерев'яний, з сітки-рабиці, з профнастилу.

Сьогодні сучасні паркани вражають своїм різноманіттям, їх роблять з різних матеріалів, в тому числі з дерева і металу, сітчасті конструкції часто прикрашають кучерявими рослинами. Але паркан повинен бути не тільки красивим, але і міцним, а таким якостям відповідають дерев'яні огорожі, металеві сітки і профільовані листи.

Бетон, цегла і натуральний камінь для дачних ділянок застосовуються рідко, так як установка такого паркану своїми руками досить складна, для цього необхідно мати спеціальні знання.

Установка надійного і міцного паркану на дачі виконує такі завдання, як:

  • захист ділянки від несанкціонованого проникнення на його територію;
  • позначення меж ділянки;
  • захист від поривів вітру - деякі типи огорож здатні захистити від шуму (наприклад, профнастил та інші суцільні секційні конструкції);
  • паркан є досить важливим декоративним елементом всієї ділянки, він повинен бути не тільки практичним, але і привабливим.

Монтаж своїми руками огорожі для дачі може здійснюватися різними способами, залежить це від обраного матеріалу і конструкції. Єдиним залишається тільки підготовка: розмітка по периметру ділянки і установка опорних стовпів. Для деяких варіантів паркану потрібно додатково монтаж фундаменту, для інших достатньо заливки опор бетонним розчином.

Дерев'яні паркани як традиційний варіант

Дерево - це першочерговий матеріал для виготовлення парканів, який відрізняється практичністю, привабливістю, простим монтажем. Сьогодні своїми руками можна зібрати найрізноманітніші конструкції дачних зборів з дерева, серед яких:

Сьогодні своїми руками можна зібрати найрізноманітніші конструкції   дачних зборів   з дерева, серед яких:

Схема монтажу дерев'яного паркану.

  1. Огорожа з паркану - це найпопулярніший тип дерев'яного паркану, що складається з окремих штакетин, які розташовуються з різним кроком. Верхня частина конструкції при цьому може бути прямою, хвилеподібною, дугоподібної - все залежить тільки від фантазії власника. Паркан не вимагає фундаменту, стовпи для нього виготовляти з дерев'яного бруса. Після установки огорожу бажано пофарбувати, щоб захистити дерев'яні планки від негативного впливу погодних умов.
  2. Ранчо. Такий тип заборів робиться з необрізної дерев'яної дошки або з брусів. До опорним масивним стовпів такі бруси кріпляться горизонтально.
  3. Тин - це найпростіший і дешевий варіант виготовлення дерев'яного дачного забору своїми руками. Виходить він шляхом переплетення лозин між собою і прикріплення таких секцій до опорних стовпів. Це дає можливість створити надзвичайно чарівну огорожа в сільському стилі.
  4. Гратчаста огорожа не менш поширена серед дерев'яних парканів, які можна зробити самостійно. Подібна конструкція складається з окремих рейок або неотесаних жердин. Установка відрізняється низькою вартістю, вона дуже проста, не вимагає фундаменту.

Металеві дачні огорожі

Найчастіше установка парканів для дачі здійснюється з металу, так як він досить стійкий до різних погодних явищем, вітрових і снігових навантажень, легко монтується. Найчастіше це такі матеріали, як:

Найчастіше це такі матеріали, як:

Схема монтажу паркану з сітки рабиці.

  1. Сітка-рабиця оцинкована або з полімерним захисним покриттям. Її використання в якості огорожі продиктовано відмінними експлуатаційними особливостями і низькою ціною. Монтаж таких зборів дуже простий: спочатку необхідно розмітити територію і встановити опорні металеві стовпи, після чого сітка просто розмотується з рулону і кріпиться до стовпів різними способами. Такий паркан своїми руками можна зробити дуже високим, він не затінює сонця, його важко подолати, хоча сітка і може бути розрізана за допомогою спеціального пристрою.
  2. Рифлена сітка робиться з вигнутою дроту з діаметрів в 5-7 мм. Переплетення її складне, перпендикулярний. Такий паркан дешевший, ніж з сітки-рабиці, опорні стовпи для нього можна ставити набагато рідше, приблизно з кроком в 4-5 м замість 2,5-3 м.
  3. При монтажі забору часто використовується і зварна металева сітка. Такий варіант трохи дорожче, але огорожа виходить більш практична і надійна.

Щоб надати металевої огорожі з сітки велику привабливість, можна висаджувати біля нього в'юнкі рослини.

Паркани з профнастилу

Найчастіше можна зустріти будівництво дачних зборів з профнастилу. Вони можуть мати різну висоту, бути суцільними і немає, комбінованими, але незмінно залишаються дуже надійними і привабливими. Будівництво таких огорож виконується в наступній послідовності:

Будівництво таких огорож виконується в наступній послідовності:

Дуже важливо, щоб лаги йшли паралельно рельєфу землі.

  1. Для початку необхідно вибрати профлист , Який повністю відповідає вимогам для парканів. Для цього підходить стіновий профлист з маркуванням «С» і з товщиною від 0,5 мм. Найкраще брати матеріал з полімерним покриттям з одного боку, це збільшить терміни служби, зробить огорожу більш привабливим. Оптимально для цього підходить матовий поліестер.
  2. Слід приготувати саморізи для профлиста з гумовими прокладками. Деякі фахівці рекомендують додатково використовувати заклепки, але тут підходять тільки сталеві, алюмінієві брати не можна, вони не витримають навантаження. Сварка для профнастилу застосовується рідко, так як є ризик пошкодити покриття листа, різати його також треба акуратно, не використовуючи болгарку, краще взяти ножиці по металу.
  3. Далі монтаж своїми руками припускає розмітку території за допомогою шнура і дерев'яних кілочків, які встановлюються на місці майбутніх опор. Відстань між таким опорами має бути не більше 3 м, так як під впливом вітрових навантажень більш широке полотно буде деформуватися. Рекомендований крок становить від 1,5 до 2,5 м.
  4. Як опори можна використовувати металеві труби або цегляні стовпи.
  5. Після установки стовпів необхідно приступити до кріплення лаг. Це можуть бути металеві профільні труби або куточки, кількість їх зазвичай становить від одного до чотирьох в залежності від висоти паркану. Металеві труби повинні мати товщину стінки в 2 мм, рекомендований перетин становить від 60 до 80 мм.
  6. Профнастил кріпиться за допомогою саморізів, його рекомендована висота становить 2-2,5 м. Ворота також можуть споруджуватися з профнастилу, кріпляться вони зазвичай за допомогою петель.

Декорування дачного огорожі

Дачний паркан можна декорувати, це додасть йому велику привабливість. Робити це допускається всілякими способами. Головне, щоб це не позначилося на його міцності і функціональності. Однією з різновидів такого декорування є використання зелених насаджень. При цьому по поверхні огорожі з металевої сітки зазвичай пускаються в'юнкі рослини, які приховують основну конструкцію. Зробити це дуже просто своїми руками, зазвичай з боку вулиці або самої ділянки висаджуються березка або виноград, які створюють дуже привабливий і незвичайний дачний паркан.

Огорожі навколо земельних ділянок зводяться людиною з незапам'ятних часів. Вони служать для захисту ділянки від несанкціонованого проникнення зловмисників, від хижих звірів. Але це далеко не всі функції забору, він зазначає межі ділянки на дачі, служить в якості декоративного елемента ландшафтного дизайну. будувати паркани можна з різного матеріалу, самим традиційним є дерево, але останнім часом зустрічаються паркани з профнастилу, металевої сітки-рабиці або бетону.

Цегляні огорожі, як правило, використовуються разом з іншими матеріалами, з червоного або білої силікатної цегли, а в якості секцій застосовується профільований лист або стільниковий полікарбонат. Але є і такі, нині майже забуті, екзотичні огорожі, як очеретяні паркани, тин. На дачних ділянках можна зустріти і зелені огорожі, які всередині приховують каркас з металевого або дерев'яного паркану (зазвичай це сітка-рабиця).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама