Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Заміський будинок з цегли

Будівельний цегла - довговічний і міцний матеріал, тому заміський будинок з цегли при надійному фундаменті і правильно виконаній кладці може простояти необмежений термін Будівельний цегла - довговічний і міцний матеріал, тому заміський будинок з цегли при надійному фундаменті і правильно виконаній кладці може простояти необмежений термін. Стіна товщиною 25 см (виконана в одну цеглину) може нести практично будь-яке навантаження, що виникає в один і двоповерхових будинках від верхніх конструкцій, включаючи і залізобетонні перекриття.

Цеглини в стіні зв'язуються за допомогою будівельних розчинів, які складаються з трьох компонентів: води, заповнювач і в'яжучого компонента. В'яжучий компонент - це найчастіше цемент і вапно, іноді додається до нього гіпс або глина. Як заповнювач використовують чистий річковий або кар'єрний пісок, який має мінімальну кількість домішок. Для використання піску в розчині для кладки його просівають через сито. Іноді використовується керамзитний пісок або пісок з пемзи для поліпшення теплоізоляційних властивостей кладки.

Взагалі стіни заміського будинку будують з різних матеріалів і вони діляться на:
- цегляні (з звичайного, силікатної та ефективного цегли),
- монолітні (з легких бетонів),
- мілкоблочною (з дрібних блоків, саману),
- рубані і брущаті (з колод або бруса),
- панельні (щитові),
- каркасні (з внутрішнім утеплювачем і двосторонньою обшивкою).

Тут мова йтиме про цегляних стінах.
За своїми механічними властивостями цегла, особливо повнотіла, має високу міцність, проте за своїми теплоізоляційним показниками поступається іншим стінових матеріалів, наприклад, дерева майже в 3,5 рази.
Звичайний глиняна цегла - це найпоширеніший цегла. Для стін підійде і біла силікатна цегла, але тільки не для фундаменту, печі або каміна. Для облицювання використовують і жовта цегла.

Цеглини бувають повнотілими і порожнистими (ефективними). У цегли широкі межі називаються верхня і нижня ліжко, довга бічна - ложок, коротка - стусан.
Ряд цеглин, покладений довгою стороною уздовж стіни, називають ложкових, а ряд поперек стіни - тичковим.

Ряд цеглин, покладений довгою стороною уздовж стіни, називають ложкових, а ряд поперек стіни - тичковим

Зовнішні стіни будинків викладають товщиною в один, півтора, два з половиною і більше цегли. Міцність стін досягається перев'язкою швів кладки, яка буває многорядной і однорядной. При однорядною перев'язці чергують ложковие і точкових ряди кладки або комбінації з них. При багаторядній перев'язці на один тичковий ряд доводиться від трьох до п'яти ложкових. Така кладка виконується швидше і простіше.

Викладати стіни з повнотілої цегли при суцільний кладці товщиною в 1,5 цегли невигідно, так як виходить велика витрата будматеріалів і посилюється навантаження на фундамент. У цьому випадку вибирають один з двох варіантів. Або робити кладку пустотілих цеглою, або будувати зі звичайної цегли, застосовуючи спрощену кладку.

Варіанти полегшеної кладки.
- У стінах роблять повітряні проміжки шириною 4-6 см. Сама стіна складається з зовнішнього ряду в півцеглини, повітряного проміжку і основної стіни в один або півтора цегли. Уклавши 4-6 рядів обидві кладки перев'язують точкових поруч цегли по всій довжині.
- Зсередини стіни облицьовують плитних утеплювачем. Для цього до звичайної суцільний кладці, використовуючи розчинні маяки (при цьому утворюється повітряний зазор в 2-4 см), кріпляться теплоізоляційні плити.
- Виконують колодцевой кладку. При такій кладці влаштовують поперечні стінки по довжині через три цегли .. У міру зведення стіни роблять засипку дрібним шлаком, керамзитом шарами по 10-15 см. Через кожні 2-3 шари засипку поливають розчином вапна сметаноподібної консистенції. Завершують колодцевой кладку суцільною кладкою в 3-4 ряди.

Правила цегляної кладки.
• Шви при будь-якій системі перев'язки повинна бути приблизно 10 мм.
• Через 2-3 ряди перевіряють рівнем горизонтальність кладки, при необхідності її коректують.
• Шви заповнюють повністю, поки розчин не висох, розшивають їх, надаючи потрібну форму.
• Якщо стіну будуть штукатурити, шви залишають порожніми на глибину 1 см.
• Починають роботу з тичкового ряду лицьовій кладки від рогу будинку.
• Для установки коробок по краях віконних і дверних прорізів закладають з кожного боку по дві дерев'яні пробки розміром в півцеглини і обертають руберойдом.

Будинок, стіни якого виконані з цегли, має велику теплову енертность: він повільно прогрівається і також повільно остигає. І ця інертність тим більше, чим більше товщина стін. І це є перевагою в будинках з постійним проживанням людей, так як добова температура в таких будинках коливається незначно.

У будинках же періодичного проживання (дача, садовий будинок) така властивість цегляних стін в холодну пору року небажано. Щоразу для прогріву маси охолоджених стін потрібно багато палива, і від перепаду температур на стінах з'являється вогкість. У таких будинках стіни рекомендують обшивати дошками.

Тому, якщо ви освоюєте дачну ділянку і збираєтеся будувати будинок, то будувати заміський будинок з цегли або іншого матеріалу багато в чому залежить від того, як ви будете жити в ньому - тимчасово або постійно.

Сподобалася стаття - залиш коментар і розкажи друзям в соціальних мережах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама