Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Google показав, як змінилася планета за три десятиліття (відео)

Користувачі сервісу Timelapse можуть спостерігати, як змінювалося те чи інше місце з 1984-го по 2016 год / Скріншот

Якщо раніше інструмент дозволяв простежити зміни, що відбулися з планетою з 1984-го по 2012 рік, то тепер автори завантажили нові супутникові знімки, зроблені вже в 2016-му, передає Bird In Flight .

Інструмент оформлений у вигляді інтерактивної карти, що дозволяє користувачам спостерігати, як змінювалося те чи інше місце протягом останніх 32 років. Її можна масштабувати, вивчаючи найбільш явні зміни.

Читайте також За останнє десятиліття Земля "ввібрала" більше 3 трильйонів тонн води - вчені

Також на сайті окремо виділені 25 регіонів, які автори вважають найбільш вражаючими прикладами змін: на них можна спостерігати зростання міст, висихання морів і танення льодовиків . Деякі з них Google опублікувала у вигляді коротких таймлапсов.

Так, наприклад, виглядає процес висихання Аральського моря, яке колись вважалося четвертим за величиною озером в світі.

А так виглядають зміни, що відбулися з Дохою, столицею Катару, за останні три десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама