Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно доглядати за трояндами, щоб не завдати шкоди їхньому здоров'ю

  1. Догляд за молодими трояндами після посадки
  2. Як доглядати за дорослими трояндами в різні пори року
  3. літо
  4. осінь
  5. зима

Багато квітникарі, в першу чергу, керуються порадами своїх знайомих щодо того, як доглядати за трояндами, і роблять при цьому поширені помилки. Але ж для того, щоб правильно розвивалася і красиво цвіла троянда садові, догляд за цим королівським квіткою повинен здійснюватися на підставі професійних рекомендацій.

Догляд за молодими трояндами після посадки

Зі статті ви дізнаєтеся, як правильно доглядати за трояндами, починаючи з самого першого року, які процедури необхідно виконувати в різні пори року, і чим відрізняється обрізка різних видів троянд.

Відразу після того, як саджанці троянд були висаджені, необхідно забезпечити їм регулярний рясний полив у вечірній або ранковий час. Поливати слід обережно під корінь саджанця, не допускаючи розмивання коренів і попадання води на надземну частину. Щоденний полив проводиться до повного вкорінення рослини, надалі досить поливати один раз в тиждень.

Відео про догляд за трояндами після зими

Дуже акуратно кожен місяць потрібно рихлити землю під кущем, намагаючись не пошкодити незміцнілу кореневу систему. З настанням холодів грунт навколо троянди ущільнюють.

При весняній посадці троянд обрізка саджанців робиться завчасно, а в разі посадки восени пагони обрізають наступної весни, залишаючи близько п'яти найміцніших. В'юнкі троянди в обрізку не потребують.

У перше літо з рожевого куща видаляють всі бутони, щоб рослина правильно розвивалося, інакше троянда просто не зможе повністю забезпечити себе всіма необхідними речовинами. Тільки при зрізку бутонів не видаляйте листя - вони рослині ще знадобляться для фотосинтезу. І стежте, щоб на листочках не з'явились шкідники.

Багато квітникарі, в першу чергу, керуються порадами своїх знайомих щодо того, як доглядати за трояндами, і роблять при цьому поширені помилки

У перше літо з рожевого куща видаляють всі бутони, щоб рослина правильно розвивалося

Як доглядати за дорослими трояндами в різні пори року

весна

Рання весна добре підходить для пересадки будь-яких видів і сортів троянд , При цьому грунт готують з осені або як мінімум за місяць до пересадки. Висаджені кущі до розпускання бруньок обприскують бордоською рідиною з метою захисту трояндочок від грибкових захворювань.

У квітні проводять обрізку троянд, видаляючи всі почорнілі і поламані пагони до сильної живий нирки. Також під час весняної обрізки приділяється увага формуванню симетричного красивого куща. Всі зрізи змазують садовим варом.

У квітні проводять обрізку троянд, видаляючи всі почорнілі і поламані пагони до сильної живий нирки

Обрізка різних видів троянд:

  • Обов'язково потрібно щорічно обрізати чайно-гібридні троянди (майже всі сорти), так як цвітуть вони на приростах, що утворилися в поточному році. При сильної обрізку видаляються всі старі пагони, середні гілки обрізають наполовину, а молоді - до трьох-п'яти нирок.
  • Сорти троянд флорибунда також утворюють квітки на молодих пагонах. Рясне цвітіння дає комбінована обрізка. Кущ в перший рік обрізають на три-п'ять нирок, а надалі вкорочують однорічні пагони на третину довжини. Трирічні гілки повністю зрізують.
  • Плетистие крупноцветковие троянди квітнуть на торішніх приростах, в зв'язку з чим слід видаляти тільки п'ятирічні гілки. Відцвілі пагони влітку обрізають до найближчого листочка.
  • Рамблери цвітуть один раз на пагонах, успішно перенесли морози. Обрізку проводять на кільце, як тільки троянди відцвітуть. Старі пагони потрібно обрізати, щоб вони не знижували цвітіння куща.
  • На пагонах поточного року також розквітають і шраби. Однорічні пагони зрізують на третину і обов'язково вирізають гілки, що ростуть усередину куща.
  • Штамбові трояндам вистачає легкої обрізки, а в разі підмерзання гілки обрізаються до здорових нирок.

Обов'язково потрібно щорічно обрізати чайно-гібридні троянди

літо

Літній догляд за трояндами зводиться до прополки, періодичному розпушування грунту, полив і підживлення. Полив трояндам потрібно рясний, але нечастий, інакше коренева система рослин почне розвиватися близько до поверхні землі, і її можна буде легко пошкодити при розпушуванні. В середньому, на один кущ троянд досить п'яти літрів води за один полив, якщо ж це плетистая троянда - може знадобитися до п'ятнадцяти літрів. При цьому не рекомендується використовувати холодну і хлоровану воду. Про те, що води трояндам не вистачає, ви зрозумієте по маленьким, швидко в'яне квіткам.

Підживлення троянд комплексними добривами проводять перед початком масового цвітіння, а в серпні підгодовують кущі фосфорно-калійними добривами. Мульчу під кущами потрібно періодично оновлювати, так як її змиває дощами.

Щоб на трояндах не з'явились шкідники і хвороби, потрібно завчасно, в липні, провести обприскування кущів препаратами з вмістом міді.

Щоб на трояндах не з'явились шкідники і хвороби, потрібно завчасно, в липні, провести обприскування кущів препаратами з вмістом міді

Щоб на трояндах не з'явились шкідники і хвороби, потрібно завчасно, в липні, провести обприскування кущів

Для стимулювання рясного цвітіння не забувайте видаляти відцвітають бутони. Також влітку слід провести обрізку молодих довгих пагонів. А до кінця літа поливи звести до мінімуму.

осінь

Основне завдання, якій присвячено догляд за трояндами восени, - це підготовка рослин до холодної зими. У зв'язку з цим поступово припиняють полив троянд, залишаючи тільки розпушування грунту і прополку. Кущі обробляють для профілактики одновідсотковою бордоською рідиною. Проводять обрізку відцвілих пагонів у плетистих троянд і основну осінню обрізку інших різновидів троянд.

З приходом нічних заморозків троянди необхідно підгорнути заготовленої сухою сумішшю з землі, піску і торфу. У троянд флорибунда стовбур, обрізаний на зиму до 30 см, має майже повністю опинитися закритим почвосмесью; грандифлора і чайно-гібридні сорти підгортають на висоту 25 см, обриваючи всі листочки і квітки. Зверху кущі вкривають ялиновим гіллям, пергаміном, картоном, плівкою або тирсою. Грунтопокривні, паркові та поліантові троянди досить небагато пріокучіть, що не обрізаючи і не вкриваючи на зиму.

Кучеряві, плетисті і кущові троянди на зиму потрібно вкоротити сантиметрів на п'ятнадцять, обірвати листя і пригнути пагони до землі, постеливши під ними плівку для ізолювання від зайвої вогкості, що йде з землі. Плівку закріпіть також поверх пригнутися троянд - лапник в такому випадку не буде потрібно. З приходом весни спочатку потрібно буде зняти верхню плівку, а потім прибрати плівку з землі і підв'язати батоги троянд до опор.

Відео про догляд за трояндами

зима

Перш ніж випаде сніг, потрібно подбати про захист троянд від гризунів, розклавши навколо кущів отруту. А коли снігу випаде достатньо - припорошити їм зверху вкриті троянди, сформувавши маленькі замети. В кінці зими сніг навколо кущів рекомендується періодично утрамбовувати, щоб миші від нестачі корму не залізли під укриття і не обгризли на трояндах кору.

З настанням відлиг кущі троянд можна починати провітрювати, піднімаючи на час лапник або поліетилен, яким вони були укриті. Повністю прибрати укриття можна буде тільки тоді, коли сильні заморозки закінчаться (приблизно в березні-квітні), і земля розмерзнеться.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама