Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити гранат в домашніх умовах: вибір сорту сорту, особливості посдки і догляду

  1. Опис і особливості рослини
  2. Галерея: дерево гранат (25 фото)
  3. Як правильно посадити гранат
  4. Умови для вирощування в домашніх умовах
  5. Догляд за кімнатним гранатом
  6. способи розмноження
  7. живцювання
  8. метод щеплення
  9. Сорти домашнього граната

Дерево гранат належить до роду чагарників або невеликих дерев сімейства дербеннікових, до недавнього часу називався гранатовими Дерево гранат належить до роду чагарників або невеликих дерев сімейства дербеннікових, до недавнього часу називався гранатовими. Латинська назва граната Punicia походить від слова «пунічний» (карфагенский), оскільки рослина найбільш поширене на території колишнього Карфагена (нинішнього Тунісу). Звичне нам назву гранат походить від латинського granatus, що означає зернистий. Взагалі, гранат має безліч назв як древніх, так і застосовуваних і до цього дня.

В італійській традиції саме гранат є тим яблуком, через якого Бог вигнав Адама і Єву з Раю. Дикий гранат сьогодні найбільш поширений в країнах Західної Азії і Південній Європі, культурне ж вирощування рослини можна здійснювати будь-де, навіть у власній квартирі!

Опис і особливості рослини

Гранатове дерево в домашніх умовах виростає в середньому до 2 метрів у висоту. Його гілки тонкі і покриті голками. Листя граната мають овальну форму, світло-зелений колір і глянцеву поверхню, їх середня довжина становить близько 3 сантиметрів.

Цвісти гранат будинку починає в кінці весни, цвітіння триває все літо. Квіти діляться на два типи: дзвонові квітки (які переважають на дереві) є пустоцвіти, і рідкісні двостатеві кувшинообразную квіти, на них і зав'язуються плоди. Незалежно від типу все квіти граната мають багату гаму від жовто-помаранчевої до червоно-бурого.

Кожна ягода граната містить до 1200 насіння, розташованих в двоярусних камерах Кожна ягода граната містить до 1200 насіння, розташованих в двоярусних камерах. Плодоношення починається, коли рослина досягає трирічного віку. Плодоносити дерево може у віці до 40 років. Вирощування граната в домашніх умовах сьогодні за популярністю може зрівнятися з такими культурами, як лимон, кава і фінікова пальма . Але перш ніж приступити до вирощування граната в домашніх умовах, потрібно врахувати ряд умов, при дотриманні яких ви отримаєте гарне дерево і смачні плоди.

Галерея: дерево гранат (25 фото)

Вибір посівного матеріалу

Найпростіше використовувати для посадки свіже насіння звичайного стиглого граната, купленого в магазині. Правда, варто враховувати, що магазинні гранати найчастіше виростають з рослин-гібридів. Тому вирощені з них плоди можуть втратити смакові якості батьківського насіння. На красу дерева гибридность батьків не впливає ніяк.

Якщо ж ви поставили перед собою завдання обов'язково виростити смачні плоди граната у себе вдома - потрібно шукати плід кімнатного граната. Насіння для посадки тверді, кремового кольору. Якщо насіння має зеленуватий відтінок або м'яку структуру, воно непридатне для посадки.

Перед посадкою кісточку граната очищають від м'якоті і замочують на 12 годин у воді з додаванням пари крапель Епін або циркону. Важливо, щоб вода не покривала кісточку повністю, насіння граната для проростання потребують кисню.

Як правильно посадити гранат

Для граната підійде звичайний універсальний грунт для квітів, який без проблем можна придбати в будь-якому квітковому магазині. Правильна висадка граната виглядає наступним чином:

  • Підготовлені насіння заглиблюють в грунт на 1-1,5 см і трохи поливають водою.
  • Горщик накривають покривним матеріалом (в ідеалі склом або поліетиленом) і ставлять на добре освітлене сонцем місце.

Швидше за все сходять гранати, посаджені на початку весни, перших пагонів в цьому випадку можна очікувати вже через два-три тижні після посадки. Рослини, посаджені в іншу пору року, можуть сидіти в грунті по кілька місяців.

Умови для вирощування в домашніх умовах

Гранат - рослина теплолюбна, воно потребує постійної температурі повітря близько +25 ºC, регулярному обприскуванні і провітрюванні Гранат - рослина теплолюбна, воно потребує постійної температурі повітря близько +25 ºC, регулярному обприскуванні і провітрюванні.

Після формування перших листочків сіянці необхідно розсадити по окремих горщиках, при цьому скоротивши на третину корінь. Грунт в горщиках повинен бути покладений на дренажну подушку.

Розсада повинна стояти на самому освітленому місці в квартирі, гранату необхідні прямі сонячні промені не менше 2 годин на день. Якщо паростки проклюнулися взимку, варто подумати про придбання додаткового освітлення.

Щоб гранатове дерево було пишним і пухнастим, коли на розсаді з'являться три пари листя, їх потрібно прищипнуть, те ж саме потрібно зробити, коли три пари листя з'являться на пагонах вдруге.

Догляд за кімнатним гранатом

Перше цвітіння кімнатного граната настає зазвичай через 10-11 місяців після появи перших сходів. Гранат любить свіже повітря, тому в теплу пору року по можливості розташуйте дерево на балконі. Слідкуйте, щоб температура повітря в приміщенні, де росте гранат, не опускалася нижче +20 ºC.

Восени гранат скидає листя і засинає. Щоб забезпечити деревцю комфортний відпочинок, його краще помістити в приміщення з середньою температурою повітря + 10-12 ºC, припинити підживлення і скоротити полив.

Коли на деревце почнуть з'являтися нові листочки, його можна виносити на сонце і продовжувати доглядати, як зазвичай. Грунт, в якій росте гранат, завжди повинна бути трохи вологою, на відміну від листя. Вони повинні залишатися сухими. Поливайте гранат під корінь, використовуючи лійку з вузьким носиком.

Коли гранат цвіте, полив рекомендується зменшувати, але не припиняти повністю Коли гранат цвіте, полив рекомендується зменшувати, але не припиняти повністю. Грунт як і раніше повинна залишатися злегка зволоженою. Вода для поливу використовується відстояна і тепла (на 1-2 ºC тепліше, ніж температура в приміщенні).

Скорочення поливу під час цвітіння можна компенсувати обприскуванням листя теплою кип'яченою водою.

Як бачите, догляд за гранатом в домашніх умовах не вимагає особливих садівничих навичок або спеціальної апаратури. Але є декілька хитрощів, які допомагають виростити по-справжньому красиве дерево з багатим урожаєм, до них відноситься правильна пересадка і розмноження дерева.

Важливо: не купуйте гранатовому дереву великий горщик. Живучи у великій ємності, рослина утворює більше пустоцвітів. Щоб плодоносити, дереву ніжний тісний горщик.

Перша пересадка граната здійснюється через рік після висадки. Наступна - після повного заповнення горщика корінням рослини. Кожен раз пересаджують рослину в горщики на 2-3 см перевершують в діаметрі попередні. Після досягнення гранатом чотирирічного віку його перестають пересаджувати.

способи розмноження

Рослина гранат в домашніх умовах розмножується наступними способами:

  • насіннєвим;
  • щепленнями;
  • Живцями.

Насіннєвий гранат не завжди зберігає якості сорту, однак такого саджанця можна прищепити племінної держак, а він, у свою чергу, повністю зберігає властивості батьківського рослини.

живцювання

Живці для майбутніх дерев нарізають з приростів поточного року або з прикореневої порожнини. Оптимальна довжина живців для розмноження - 10 см. Живці для майбутніх дерев нарізають з приростів поточного року або з прикореневої порожнини Відповідні живці нижнім зрізом поміщають в розчин стимулятора коренеутворення і залишають на шість годин. Потім промивають і висаджують в торф'яно-піщаний грунт, заглиблюючи на 2-3 см.

Посаджений матеріал накривають пластиковою пляшкою з відрізаним горлечком і ставлять на саме освітлене місце в будинку на 6-10 тижнів (поки рослина не дасть коріння). Молоду поросль розсаджують по горщикам і доглядають за описаною вище схемою.

метод щеплення

Сьогодні існує понад 150 способів щеплення граната в домашніх умовах. Який з них вибрати - вирішувати вам. Найпоширенішими на сьогоднішній день методами є методи простий копулировки, копулировки з язичком, щеплення в розщепів, за кору, в приклад і бічний зріз.

Варто відзначити, що правильно прищеплене рослина здатна дати перше цвітіння вже через 3-4 роки.

Сорти домашнього граната

На сьогоднішній день налічується більше 500 сортів граната для вирощування в домашніх умовах. Найцікавіші з них:

Кімнатний гранат - це екзотичне прикраса, яке не потребує особливих зусиль з утримання та догляду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама