Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати картоплю: кращі нестандартні методи

Редакція Smak.ua підготувала для вас 7 незвичайних способів вирощування картоплі на дачній ділянці, які здивують своєю практичністю. Зберігайте собі в замітки, щоб не втратити.

Читай також: Картопля: користь і шкода самого популярного коренеплоду

Мінімум прополок і захворювань, а також зручність збору рясного врожаю - ось основні переваги вирощування картоплі в бочках . Цей спосіб підходить тим, у кого обмежена площа городу.

Цей спосіб підходить тим, у кого обмежена площа городу

Також можна вирощувати картопля під соломою . При мінімальних затратах дачники отримують пристойний урожай. Не дивно, що даний метод набуває все більшої популярності.

Не дивно, що даний метод набуває все більшої популярності

Багатьох неприємностей, пов'язаних з хворобою картоплі, можна уникнути, якщо вирощувати його НЕ бульбами, а з насіння . Виділяють два методи: розсадний і посів насіння у відкритий грунт. Їх недоліками є, то що навіть при наявності гарного грунту і правильного догляду не варто очікувати в перший рік великої кількості врожаю.

Читай також: Найсмачніші сорти картоплі в Україні

Однак є і пріоритети, вирощений з севка урожай буде цілком повноцінним: не нижче, а, може бути, і вище, ніж при посадці бульбами, оскільки багато рослин будуть вільні від вірусів. Через три-чотири роки при щорічному відборі в результаті у вас з'являться два-три власних сорти, які найбільше сподобалися.

Через три-чотири роки при щорічному відборі в результаті у вас з'являться два-три власних сорти, які найбільше сподобалися

Ще один цікавий варіант - вирощування картоплі в мішках . Цей спосіб рекомендується в тих випадках, коли місця для посадки овочів вкрай мало. Полягає він у використанні поліетиленових мішків для отримання відмінного врожаю. Мішки можна встановлювати в будь-якому місці: в саду, на терасі або навіть у себе вдома біля стіни. Просто і зручно.

Просто і зручно

Нетрадиційним є також вирощування картоплі "в папері". Паперовий пакувальний світлонепроникний матеріал викладають на підготовлений грунт по всій довжині і ширині грядок. У картоні роблять отвори завглибшки близько 15 см, потім висаджують бульби і зверху присипають їх землею. Догляд за такою "грядкою" мінімальний - лише видалення бур'янів і полив.

Читай також: Картопля для посадки - ранні сорти: 10 новинок

Вирощування картоплі в автомобільних покришках - ще одна знахідка. Спочатку викопують круглу площадку, яку засипають шаром керамзиту (щебеню) і піском. На підготовлену площадку кладуть один на одного дві шини, і заповнюють їх сумішшю землі і перегною (в співвідношенні 1: 1). Відмінна технологія, що застосовується на обмеженому просторі.

Крім цього, можна спорудити з землі піраміду і висадити в неї картоплю (лунки робляться з усіх боків піраміди)
Крім цього, можна спорудити з землі піраміду і висадити в неї картоплю (лунки робляться з усіх боків піраміди). Перевага методу в тому, що відпадає потреба в окучивании.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама