Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ялина в горщику і догляд за нею.

Думаєте, що новорічна ялинка в горщику краще зрубаної або штучної? Ми згодні з вами і готові розповісти про вибір такої їли і догляд за нею, адже питання, як доглядати за деревцем, неодмінно постане перед вами, коли стихне святкова метушня.

Жива ялина хороша тим, що вам не доведеться її викидати. Навесні ви зможете висадити її в сад, на дачу або у двір. Однак, щоб ялинка дожила до весни, необхідно створити для неї певні умови.

Є досить багато видів і сортів ялини , Як новорічну найчастіше використовують ялину звичайну, ялину сербську, ялину колючу (її ще називають в просторіччя блакитний ялинкою) і ялина канадську, вона ж ялина канадська. Для початку визначтеся, яка з них асоціюється у вас з новорічним деревом і здається самої сімпатічной.Далее постає питання, де ж купити живі ялини в горщиках. У великих містах зробити це можна в садових центрах, які торгують посадковим матеріалом. Там часто продаються дерева і чагарники з закритою кореневою системою. Звертайте увагу на країну, в якій були вирощені хвойники. З іноземних постачальників краще вибирати Польщу, клімат цієї країни ближче до російського, і ввезені звідти рослини у нас краще приживаються.

Голландським, італійською та іспанською смерек акліматизуватися буде набагато складніше. Польські розплідники взагалі спеціалізуються на вирощуванні якісного посадкового матеріалу хвойних із закритою кореневою системою (тобто в горщиках).

Польські розплідники взагалі спеціалізуються на вирощуванні якісного посадкового матеріалу хвойних із закритою кореневою системою (тобто в горщиках)

Ялина колюча 'Еріх Фрам'

Незмінним високою якістю славляться і німецькі хвойні рослини, що відповідають всім наявним на сьогоднішній день стандартам в цій галузі. Причому в Німеччині вирощують досить великі екземпляри, тоді як голландські розплідники пропонують в основному молоді рослинки.

Ялина звичайна в горщику

Живі їли в горщиках досить сильно розрізняються за ціною. В першу чергу це залежить від розміру дерева. Наприклад, ялина канадська висотою 40 см коштує близько 700 рублів, а сербська ялина заввишки 3 м коштує вже близько 14500 руб.

ялина сербська

До речі, необов'язково вибирати новорічну ялинку стандартної конусоподібної форми. Дуже незвично і цікаво виглядають кулясті їли в горщиках, прикрашені маленькими кульками і бантиками. Таку крону має, наприклад, ялина канадська (сиза) 'Альберта Глоб' - див. Фото нижче. Коштує вона близько 1500 руб ..

Ялина канадська 'Альберта Глоб'

Коли будете вибирати ялина в горщику, зверніть увагу на її хвою. Вона повинна виглядати здоровою: без жовтизни, бурих плям. Не купуйте рослини, які покрили штучним снігом або блискітками. При огляді деревця принюхайтесь. Іноді ялинки підфарбовують зеленою фарбою, щоб приховати неналежний вигляд.

Ялина колюча 'Глаука Глобоза'

Наступний момент - коренева система. Вона повинна бути з земляною грудкою і складатися не тільки з товстих, але і з безлічі дрібних коренів, які пронизують всю грунт (див. Фото нижче).

Ялина в горщику - коренева система

Якщо у ялинки тільки великі коріння, з яких легко обсипається земля, значить, її просто грубо викопали і встромили в горщик. Така ялина не приживеться після висадки в грунт, а швидше за все засохне ще до весни.

Але ось вибір зроблено. Привізши живу ялину в горщику додому, не вносьте її відразу в теплу кімнату. Залиште на лоджії або на терасі при температурі близько + 6 ° С. Однак стежте, щоб не промерзала грунт в горщику, в іншому випадку, рослина загине. Якщо в приміщенні негативні температури, то можна спробувати укутати чимось кореневу систему, але в сильні морози це навряд чи допоможе.

У кімнатних умовах тримати ялина годі й більше двох тижнів. При цьому виберіть для неї світле місце, далеко від батарей і обігрівачів. Не можна вішати на живу ялинку гірлянди, їх лампочки сильно нагріваються і зашкодять хвою.

Догляд за ялиною полягає в поливі теплою відстояною водою (приблизно два рази на тиждень, земляний кому не повинен пересихати, але і перезволожувати його не варто). Крім того, деревце потрібно обприскувати кілька разів в день. Хвойні сильно страждають від сухості повітря в приміщенні.

Коли свята закінчаться, винесіть ялина в горщику в прохолодне приміщення і залиште там до весни. Поливайте в міру необхідності. На ялина не повинні потрапляти прямі сонячні промені, інакше прокинулися молоді прирости почнуть жовтіти. Навесні висаджуйте дерево у відкритий грунт. Робити це потрібно обережно, не пошкоджуючи коріння, їли важко переносять пересадку. Детальніше про посадку їли читайте тут .

Ялина приживається досить довго: близько трьох років. Весь цей час вона потребує регулярних поливах. Зате в майбутньому ви зможете наряджати цю живу ялинку у себе на ділянці і не хвилюватися через покупки новорічного дерева.

Живі їли в горщиках на Новий Рік - це, звичайно, класичний варіант. Але можна і поекспериментувати і народити араукарію (Перейдіть за посиланням, ми раніше вже писали про догляд за цим деревцем). Араукарія - одне з небагатьох хвойних рослин, яке може вирощуватися в кімнатних умовах, оскільки родом воно з субтропічних регіонів.

Крім того, замінити живу ялину зможуть кипариси і кипарисовики. Коштують вони зазвичай дешевше, а в кімнатних умовах відчувають себе краще, ніж ялинки. Кипарис (Cupressus) взимку, правда, також вимагає прохолодного змісту (при +5 - 10 ° С), а ось кипарисовик (Chamaecypris) нормально зимує при 18 - 20 ° С і потребує лише в регулярному поливі і обприскуванні.

Кипарис (Cupressus) взимку, правда, також вимагає прохолодного змісту (при +5 - 10 ° С), а ось   кипарисовик   (Chamaecypris) нормально зимує при 18 - 20 ° С і потребує лише в регулярному поливі і обприскуванні

кипарисовик Лавсона

Таким чином, жива ялина в горщику (або її замінник) - це досить екологічний варіант прикраси будинку або квартири напередодні Нового Року, хоча і трохи клопіткий.

Думаєте, що новорічна ялинка в горщику краще зрубаної або штучної?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама