Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Часник: вирощування, збирання врожаю, зберігання

  1. зберігання часнику
  2. Часник: вимога до грунтів
  3. Часник: посадка

Часник використовується в медицині, в кулінарії, при солінні, маринуванні і в ковбасному виробництві.
Часник є складною для вирощування на вашому городі культурою. Часник більш реагує на зміну умов середовища ніж інші культури. Особливо часник сприйнятливий в критичні періоди росту і розвитку. Важливо пам'ятати, що при переміщенні в інші кліматичні зони часник різко змінює свої біологічні властивості. Іноді загибель висаджених зубків, завезених з інших місць, тільки з цієї причини може скласти 40 - 50%.

зберігання часнику

Важливе значення мають умови зберігання цибулин часнику. За результатами досліджень було встановлено, що після зберігання при температурі + 6 ... + 12 градусів часник росте швидше, а цибулини дозрівають на місяць - півтора раніше, ніж при +20 градусах і більш.

+ 12 градусів часник росте швидше, а цибулини дозрівають на місяць - півтора раніше, ніж при +20 градусах і більш

часник при зберіганні в "косі"

При вирощуванні часнику треба враховувати, що його сорти діляться на озимі і ярі. Озимі сорти часнику - скоростиглі, урожайні, але погано лежать. Їх висаджують восени і отримують продукцію в червні - липні, яка використовується в літньо-осінній час. Ярові сорти пізньостиглі, менш урожайні, але добре зберігаються, їх продукція може бути використана в зимово-весняний період.
У зв'язку з цим рекомендуємо на власному городі вирощувати, як озимий так і затяті сорти часнику. У стрілки часнику (озимого) з центру цибулини виходить стрілка, що несе на собі тарообразное суцвіття, яке складається, з повітряних цибулин і недорозвинених квіток. Зубки розташовані радіально навколо стрілки, великі. Яровий - нестрелкующийся, має більш дрібні зубки.
Для вирощування на присадибній ділянці, враховуючи біологічні особливості часнику, треба купувати місцевий посадковий матеріал поліпшених сортів: озимих - Старобільський, Одеський 13, Сакський, ярих - Миргородський, Тянь-Шаньской 320.

Часник: вимога до грунтів

Кращими грунтами для часнику є високородючі супеси і суглинки, розташовані на підвищених ділянках рельєфу. На подових землях часник вимокает і випріває, а зубки і цибулини подрібнюються. Важливо - ділянку вашого городу обраний для вирощування часнику не підживлюють свіжим гноєм. Не можна часник розміщувати по свіжому гної, садити по цибулі і картоплі. Найкраще обробляти після бобових, гарбузових, зеленних. Грунт для часнику потрібно готувати заздалегідь, за 1,5 - 2 місяці. Зубки слід розділяти напередодні посадки, відбираючи тільки зовнішні, так як вони дають більший урожай і швидше ростуть. На 1 м треба витрачати 100 - 120 м Озимий часник на півдні УРСР висаджується в 2 - 3 декаді жовтня, щоб зубки до настання стабільних морозів вкоренилися (їх довжина досягла 15 - 20 см), вегетативна маса не рушила в ріст.

Часник: посадка

Найкраще часник садити з відстанями між стрічками 45 - 50 см, між рядками в стрічці 20 см, між великими зубками - 7 - 8, дрібними 5 - 6 см.

Найкраще часник садити з відстанями між стрічками 45 - 50 см, між рядками в стрічці 20 см, між великими зубками - 7 - 8, дрібними 5 - 6 см

фото - ярої часник на грядці

Бажано на зиму гряду, де посіяно часник, замульчувати перегноєм, листям, бадиллям картоплі, томата, тирсою. Навесні подрихліть граблями поперек посадки і тричі підгодувати, як і ріпчасту цибулю.
У першій половині вегетації часник потребує частих поливах (на 10 м2 30 - 40 відер води), для отримання великих зубків і збільшення врожайності необхідно систематично видаляти стрілки. Збирання стрілки часнику починають, коли обгортка суцвіття розтріскується, покривні луски стають сухими і набувають колір, характерний для сорту. Нестрелкующіхся або часнику, де стрілки віддалялися, при пожелтении і всиханні нижнього пера. Запізнюватися зі збиранням часнику не можна, так як при перетримці зовнішні луски розтріскуються і зубки залишаються в грунті. Зберігати часник краще всього в косах, підвішених на перекладині на горищі сараю.

No related posts.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама