Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Детальніше про вирощування ананаса із зеленої розетки листя

  1. Ботанічний опис
  2. Де купити саджанці ананаса?
  3. Як вирощувати саджанці ананаса?
  4. Догляд за ананасом
  5. Як вирощувати фрукти з ананаса?

> Як вирощувати ананас в домашніх умовах з «хвостика»?

Ананас - один з найпопулярніших улюблених екзотичних фруктів. У наших умовах він не росте, але може вирощуватися в власному домашньому саду. Але питання про те, як виростити ананас в домашніх умовах, з огляду на те, що його батьківщина знаходиться в Південній Америці, хвилює багатьох любителів і професіоналів садівничого справи.

Але не такий страшний вовк, як його малюють. Якщо потренуватися, то можна навчитися отримувати молоді паростки прямо у себе вдома, без дорогих вкладень. Трошки старання й терпіння і знань - можуть дати в майбутньому задоволення від власної виконаної роботи. Хоча це вже не робота, а справжнє мистецтво - виростити ананас у себе вдома.

Ботанічний опис

Ананас (лат Ананас (лат. Ananas comosus) належить до сімейства бромелієвих (лат. Bromeliaceae). Це багаторічна рослина надзвичайно стійке до посухи та спеки.

Ананас є представником тропічної Бразилії. Саме всім відомий Христофор Колумб вперше приніс ананас в європейський світ садівництва.

Зрештою, вирощування ананаса перемістилося головним чином на Гаваї, де сьогодні його вирощують у великих кількостях, використовуючи як продовольчу культуру. Плоди дозрівають там цілий рік, тому ананаси в магазинах доступні в будь-якому сезоні.

Листя ананаса є поздовжніми і вузькими, утворюють розетку. На їх кінчиках є колючі придатки. Між аж 10-им та 20-им місяцями зростання з середини розетки зростає м'ясистий втечу, на вершині якого утворюється суцвіття з численними фіолетовими квітами. Плоди ананасів зазвичай формують приблизно сотня маленьких квітів.

до змісту ↑

Де купити саджанці ананаса?

Ананас найкраще вирощувати з саджанців, які ми можемо легко отримати з фруктів, куплених в магазині, за 3-4 долари. Плоди ананаса продаються з листової розеткою, яка знаходиться у верхній частині плоду. Ця розетка може вкоренитися, що дозволить виростити з неї повноцінне ананасове рослина.

При виборі ананаса в магазині переконайтеся, що фрукти виглядають свіжими і зрілими, а розетка не ушкоджена, не обрізана, без ознак гнилі або цвілі.

Для формування ананасового саджанця необхідно відрізати листову розетку з верхньої частини плода так, щоб ще залишилося 2-3 см м'якоті. Деякі просто рекомендують однією рукою обхопити плід, інший - розетку, а потім відокремити розетку, шляхом викручування її з плоду. Але це потрібно робити, якщо плід достатньо зрілий.

Потім обережно видаляють м'якоть і нижнє листя з розетки до тих пір, поки не буде виявлений голий стовбур до 2-3 см в діаметрі, на якому іноді можна побачити невеликі коріння.

до змісту ↑

Як вирощувати саджанці ананаса?

Якщо коріння видно, рослина вже можна посадити Якщо коріння видно, рослина вже можна посадити. Якщо коріння ще не видно, то корисно буде укоренити саджанець.

Спочатку його потрібно трохи підсушити протягом 2-3 діб. Така сушка сушки запобіжить розвитку грибкових захворювань і гниючої розетки після посадки.

Потім нижній кінець розетки ананаса потрібно поглибити у вологу, легкий грунт з нейтральною реакцією. Це може бути земля, змішана з піском, в співвідношенні 1: 1.

Горщик, повинен бути досить великий, щоб після посадки рослини навколо залишалося близько 2 см до краю ємності. Зазвичай підходять горщики діаметром від 12 до 14 см.

Потім саджанці поміщають в тепле місце з температурою + 21 + 27 ° C, а субстрат постійно підтримують вологим, але тільки злегка. Також краще розпилювати на листя м'яку воду з пульверизатора, так як ананас любить трохи вологи всередині розетки.

Коли нові листя з'являються в центрі розетки, ананас добре вкорінений і починає активно рости. Рослина переносять в саме сонячне місце в будинку. В цей час не потрібно турбуватися про полив. Субстрат може час від часу висихати.

Один раз на рік, на початку літа, необхідно пересаджувати ананас в більший за розміром горщик.

При пересадці пам'ятайте, що потрібно залишити в новому квітковому горщику запас на 2 см навколо рослини.

до змісту ↑

Догляд за ананасом

Ананас не є надмірно вимогливим рослиною. Зволожувати його потрібно помірно, дозволяючи грунті добре просихати між поливами.

Влітку, кожні два тижні, в грунт вносять рідке комплексне добриво можна, а також його можна додати в листову розетку, так як ананас також може приймати поживні речовини і через листя. Не перестарайтеся з кількістю добрива. Зазвичай використовують половину дози, рекомендованої виробником.

Влітку рослина любить тепло + 20 + 30 ° C - це оптимальна температура. Нижче +20 ° C зростання відзначено зниження. Взимку температура ніколи не повинна опускатися нижче +15 ° C. У холодному повітрі, рослина гине.

Про   парканах для дачі з фотографіями   читайте в нашій статті Про парканах для дачі з фотографіями читайте в нашій статті.

Робимо дачну битовку своїми руками. тут Детальніше.

до змісту ↑

Як вирощувати фрукти з ананаса?

Як правило, ананаси починають цвісти через 1,5-2 роки після посадки. Однак, якщо квіти не з'являлися в цей час, потрібно трохи допомогти ананасу. Для цього беремо одне добре зріле яблуко і розрізаємо його навпіл.

Розміщуємо одну половину на землю (відрізаною частиною притуляє до землі). Другу половину - на листову розетку. Покриваємо рослина поліетиленовим пакетом.

Етилен, який виділяється яблуком, повинен стимулювати ананас випустити квіти. Через 2-4 тижні повинні з'явитися перші квітки. Коли помічені перші квіти ананаса, пакет знімають і витягають яблуко. Повний період цвітіння займе 4-6 місяців. На самій сонячній стороні рослини виросте ананас.

Разом з Анансі можна виростити банани з насіння , Таким чином через деякий час в домашньому саду цілком можуть з'явиться екзотична група рослин.

А для любителів знати більше пропонуємо ознайомитися з відео про вирощування Анансі

Завантаження ...

Як вирощувати саджанці ананаса?
Gt; Як вирощувати ананас в домашніх умовах з «хвостика»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама