Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Детальніше про вирощування персика з кісточки в домашніх умовах

  1. Чи варто вирощувати персик з кісточки?
  2. Як посіяти насіння персика?
  3. Як доглядати за персиками, вирощеними з кісточок?

> Як виростити персик з кісточки в умовах домашнього саду?

Щоб виростити персик, потрібно набратися терпіння. Але звичайно ж результат, у вигляді квіткового горщика з власноруч вирощеним рослиною персика буде винагороджувати ця праця.

Як вирощувати персикове дерево з кісточки і доглядати за молодими саджанцями? З яких персиків краще збирати насіння, придатні для посіву? Як стимулювати їх проростання? Все це буде темою для цієї статті. Дотримуючись деяких правил, кожен зможе виростити свій персик в домашньому саду!

Чи варто вирощувати персик з кісточки?

Перш, ніж почати займатися персиковими рослинами, ми повинні знати кілька речей Перш, ніж почати займатися персиковими рослинами, ми повинні знати кілька речей.

Імпортовані фрукти персика, які ми купуємо в магазинах, збираються на дуже ранній стадії дозрівання, щоб пережити транспортування. У таких плодах насіння не були добре розвинені. Кісточки з таких персиків НЕ будуть проростати.

Тому тільки кісточки з персиків, які вирощені в нашій місцевості, підходять для розмноження і вирощування молодих рослин з насіння.

Плід, який ми підбираємо для цього заходу, повинен бути дуже зрілим, бажано таким, який сам впав з дерева.

Слід також враховувати той факт, що персики, отримані з насіння, можуть відрізнятися від батьківських рослин, і їх плоди можуть бути іншими на смак і вигляд. Смачні плоди персиків, які ми їмо, походять від сортів, гібридів, які виведені завдяки праці селекціонерів.

І щоб зберегти сортові якості конкретного дерева, нам допоможе тільки вегетативне розмноження. Але ми не зможемо отримати ідентичне рослина материнському, якщо буде ростити персикове дерево з кісточки.

Крім того, персики, вирощені їх кісточок, зазвичай прищеплюються на карликові підщепи, тому їх природне зростання обмежений. Персикові дерева, отримані з насіння, досягнутий природного, зазвичай дуже високого зросту, якщо будуть вирощуватися без підщепи.

Остання важлива інформація полягає в тому, що персикові дерева можуть рости і повноцінно розвиватися тільки після багатьох років культивування. А весь цей час дерево може служити нам тільки як декоративну рослину.

Варто подумати, чи варто вирощувати персик з насіння, адже це дійсно тривалий і трудомісткий процес.

до змісту ↑

Як посіяти насіння персика?

Насіння, заховані в кісточці персика, здобуті відразу після збору фруктів, ще не здатні проростати Насіння, заховані в кісточці персика, здобуті відразу після збору фруктів, ще не здатні проростати. Це відбувається тому, що вони знаходяться у фазі глибокого фізіологічного відпочинку.

Тому, перш ніж ми перенесемо насіння персика в землю, необхідно провести стратифікацію, яка пробудить насіння від сну.

Кісточки персика, витягнуті з плодів влітку, ретельно промивають проточною водою і замочують. Під час цього потрібно відкидати кісточки, плаваючі на поверхні води.

Очищені від залишків м'якоті, насіння сушать і упаковують в паперові пакети, які будуть зберігатися при кімнатній температурі до кінця жовтня.

На рубежі жовтня та листопада персикові кісточки поміщають в посуд з теплою водою і витримують протягом 24 годин. Після цього часу кладуть матеріал в суміш торфу і піску в співвідношенні 3: 1. А протягом наступних 90-120 днів зберігають на холоді при температурі + 2 + 4 ° C.

Залежно від нашої ємності, підкладка викладається з паперових пакетів або фольги. Пакети з фольги можна зберігати в холодильнику або в ящиках в неопалюваних приміщеннях, де температура підтримується на належному рівні.

Протягом періоду охолодження персикові кісточки повинні бути постійно вологими. Поява перших паростків, яке зазвичай починається з квітня, є сигналом про негайне посіві насіння в горщик або землю, якщо планується продовжити вирощування молодого рослини в саду.

Інший спосіб скарификации насіння персика - посіяти їх восени, у вересні, в землю. Перед посадкою, після ретельного очищення від м'якоті, занурте в протягом декількох секунд кісточку в водний розчин фунгіциду для обробки насіння (наприклад, Каптан). Потім висушіть насіння, посадіть в грунт, полийте рясно водою і накрийте шаром торфу.

У цьому варіанті немає необхідності охолоджувати насіння, оскільки вони будуть проходити цей крок в природних умовах. Потрібно пам'ятати, що при такому способі висіву насіння персика, протягом року вони не проростають, що цілком природно.

Також, можна попутно придбати саджанець інжировим персика сорту Сатурн і посадити в той же час, коли і персикові кісточки. Якщо раптом кісточки не приживуться, то ця можливість завжди існує для молодих дерев.

Про   кизильник блискучому   ми підготували цікаву статтю Про кизильник блискучому ми підготували цікаву статтю.

Зробіть мотузяну драбину своїми руками. Дізнайтеся Детальніше у нас.

до змісту ↑

Як доглядати за персиками, вирощеними з кісточок?

Горщики з зростаючими саджанцями персика встановлюють в яскравому місці, далеко від радіаторів. У горщиках має бути дренажний отвір в нижній частині, щоб забезпечити стікання надлишкової кількості води. Також на дно укладають дренажний шар складається з дрібної гальки, керамзиту або інших придатних для цього матеріалів.

При настанні тепла, горщики з рослинами періодично виносять на вулицю. Навесні, коли є ризик виникнення сильних заморозків, горщики переносять на ніч на закритий балкон або терасу.

Кращим місцем для розташування персика буде південна частина будинку Кращим місцем для розташування персика буде південна частина будинку. Влітку найкраще помістити горщики під укриття, захищаючи їх від дощу, що зменшить ризик грибкових захворювань. У горщики з персиковими деревами регулярно підливають воду.

Грунт повинна бути завжди вологою, але коріння не повинні бути затоплені або перезволожені. Восени, коли персик міцнішає, потрібно захистити від насуваються морози.

Персик, для правильного розвитку, вимагає природного періоду спокою, і для цього йому необхідно охолодитися. Тому взимку не рухайте горщик в квартиру.

Він повинен бути захищений ізоляційним матеріалом, наприклад, агротекстилю, від морозу і залишатися на вулиці або в закритій, але неопалювальній теплиці.

Після першого року вирощування персика в горщику, потрібно пересадити дерево на новий грунт. Персик можна вирощувати в контейнерах з мінімальною глибиною до 45 см. Однак, через деякий час, коли його розмір буде перешкоджати подальшому зростанню в контейнері, дерево повинно бути пересаджено.

Молоді персики, вирощені в грунті, потрібно регулярно очищати від бур'янів, розпушувати землю. Для цього площа з проростають насінням може бути замульчувати або укрита підстилкою з листя, яка зменшить проростання бур'янів.

Молоді персикові дерева потрібно захистити від весняних опадів, побудувавши над ними невеликий намет з фольги або поліетилену. Її прибирають на початку літа. Через рік персик пересаджують в новий грунт і далі доглядають так, як за дорослими фруктовими деревами в саду до отримання очікуваного врожаю.

А для любителів знати більше пропонуємо ознайомитися з відео про те, як виростити персик з кісточки

Завантаження ...

Чи варто вирощувати персик з кісточки?
Як посіяти насіння персика?
Як доглядати за персиками, вирощеними з кісточок?
Gt; Як виростити персик з кісточки в умовах домашнього саду?
З яких персиків краще збирати насіння, придатні для посіву?
Як стимулювати їх проростання?
Чи варто вирощувати персик з кісточки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама