Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за герберою - правила вирощування в домашніх умовах + відео

  1. Грунт, місце проживання і оптимальна температура Як тільки ви придбали герберу, потрібно вибрати...
  2. Гербери - догляд під час цвітіння
  3. Розмножуємо і пересаджуємо герберу
  4. Як боротися з хворобами і шкідниками?
  5. пропонуємо Вам ознайомитися

Грунт, місце проживання і оптимальна температура

Як тільки ви придбали герберу, потрібно вибрати для неї постійне місце проживання - від цього залежить вирощування квітки. Бажано вибирати підвіконня під вікнами на схід чи захід. Якщо вікна виходять на південь, то влітку герберу доведеться ховати від сонячних променів, а на північній стороні квітка потрібно додатково підсвічувати фітолампи. Одне з важливих правил - вирощування рослини не повинно супроводжуватися протягами, які можуть його застудити. Перші пару тижнів не слід поливати і пересаджувати рослину - воно повинно трохи звикнути, адаптуватися до нових умов: зайвий стрес погано позначиться на гербер.

Гербера прибула до нас з Південної Африки - континенту, де завжди зберігається тепла погода. Саме тому ця рослина так потребує тепла. Краща температура для квітки - +20 ° C ... + 25 ° C влітку, і взимку - як мінімум + 12 ° C. Також пам'ятайте, що температурні коливання вдень і вночі рослина переживає з працею. Тому на день квітка можна винести на балкон, а ввечері його слід віднести назад в квартиру. Повітря в кімнаті, де живе гербера, потрібно періодично зволожувати, щоб рослина не втратило свій яскравий колір.

Гербера з Південної Африки

Грунт для гербери, в тому числі і для насіння, в горщику повинна бути легкою і повітряної. Можна використовувати один з наступних варіантів грунту:

  • суміш з торфу і дрібного перліту в співвідношенні один до одного;
  • розмочений кокосова кора і верхній торф в пропорції 1: 2;
  • чистий верхній торф;
  • листова земля, пісок і торф у пропорції 2: 1: 1.

Через 2 тижні після придбання приступайте до пересадження. Виберіть відповідний по ємності горщик з глини або кераміки, які пропускають повітря; вниз засипте дренаж і підготуйте будь-яку грунтову суміш з тих, що ми перерахували.

Правильно доглядаємо за кімнатної герберою

Як ми вже сказали, гербера прийшла до нас із субтропіків - ця квітка любить вологість і потребує її. Поливають рослину близько двох разів на тиждень, влітку - три рази. Слідкуйте за тим, що грунт в горщику не пересихала, але і постійно грунт не повинен бути занадто мокрим.

Для цієї рослини волога може бути згубна, якщо потрапить в листову розетку. Це викличе появу кореневої гнилі або грибка.

Коренева гниль квітки

Поливати домашню герберу потрібно через піддон, обов'язково прогрівайте воду до кімнатної температури. Не забувайте обприскувати герберу, роблячи це максимально обережно - бризки повинні потрапляти тільки на зелену частину квітки. Деякі садівники обприскують не саму герберу, а грунт біля неї. Влітку можете просто поставити невелику ємність з водою поблизу горщика - випаровується волога буде позитивно впливати на рослину.

Успішне вирощування квітки залежить і від підгодівлі. Найкраще застосовувати спеціальні добрива для квітучих рослин - оптимальніше купувати добрива, які перед використанням розводять у воді. Підгодовують герберу приблизно три рази в місяць.

Гербери - догляд під час цвітіння

Щоб догляд за кімнатної квітучої герберою в горщику мав правильний результат, потрібно знати, як поводитися з квітками цієї рослини. Наприклад, нові квітконоси будуть утворюватися швидше, якщо вчасно прибирати зів'ялі квіти - їх слід повністю видалити з «гнізда». У зворотному випадку залишилися шматочки квітконосу загинє і можуть заразити всю рослину.

У зворотному випадку залишилися шматочки квітконосу загинє і можуть заразити всю рослину

Догляд за кімнатної квітучої герберою

Цвітіння гербери зазвичай триває з середини лютого до початку червня і з кінця серпня до жовтня. У такі періоди обов'язково підгодовуйте її двічі в тиждень. Якщо створити необхідне освітлення і правильно удобрювати герберу, вона може цвісти і взимку, однак постійне цвітіння може вимотати і послабити квітка, тому в червні і липні, а також в період з грудня по лютий рослині краще дати відпочинок. Взимку Гербері не потрібні добрива, а поливають її максимум раз на тиждень.

Розмножуємо і пересаджуємо герберу

Розмножується гербера в домашніх умовах трьома способами: вирощування з насіння в горщику, живцювання і ділення куща. Необхідно пам'ятати, що в цей час молоді рослини потребують дуже ретельного догляду. Розводити герберу за допомогою насіння найдовше. Спочатку потрібно виростити розсаду: в домашніх умовах це можна зробити на балконі. Процес досить простий: наповніть відповідні горщики повітряною сумішшю з торфу, дрібного піску і листової землі. Зверху кладуть трохи насіння і злегка присипають землею. Поверхня сприскують пульверизатором і прикривають всі поліетиленовою плівкою. Приблизно через місяць з насіння з'являться нові пагони, які вже можна висаджувати в горщики або у відкритий грунт. До появи перших квіток у такий розсади може пройти близько 8-10 місяців.

Вирощування методом живцювання вважається найпростішим варіантом - воно не вимагає так багато часу, як розмноження за допомогою насіння. Від маточного квітки потрібно відокремити держак з невеликою частиною кореневища і двома листочками. Висаджують держак в окрему ємність, наповнену вологим ґрунтом.

Вирощування методом живцювання

Якщо ви вирішили скористатися методом ділення куща, то пам'ятайте, що їх вік повинен бути як мінімум 4 роки - інакше є ризик погубити рослина.

Обраний рослина ділять на 2-3 деленки з декількома точками росту. У деленок варто трохи підрізати коріння, прибрати квітки, а зрізи обробити вугіллям. Відразу ж висаджуйте рослини в горщики, щоб точка росту залишалася над грунтом. Такий же метод можна використовувати при пересадці винограду .

Як боротися з хворобами і шкідниками?

Правильно доглядаючи за рослиною, в домашніх умовах ви навряд чи зіткнетеся з шкідниками або хворобами. А ось надмірний полив або порушення інших рекомендацій можуть призвести до появи борошнистої роси, білокрилки, павутинного кліща. Як з ними слід боротися? Якщо ваше рослина вразила борошниста роса, відразу потрібно видалити уражені листя і обробити герберу Фітоспорін або іншим засобом від борошнистої роси.

Якщо ваше рослина вразила борошниста роса, відразу потрібно видалити уражені листя і обробити герберу Фітоспорін або іншим засобом від борошнистої роси

Борошниста роса гербери

А боротьба з павутинним кліщем може затягнутися на більш довгий час. Це дрібна комаха може навіть погубити рослина, якщо не вжити заходів. Перше, що потрібно робити - обприскувати герберу водою, оскільки павутинний кліщ не любить вологу. Можна скористатися спеціальними хімічними препаратами. Деякі квітникарі говорять, що комаха не любить вплив ультрафіолетової лампи - тому спробуйте включати її хоча б один раз на добу на 10-15 хвилин.

пропонуємо Вам ознайомитися

Щоб вирощування рослини в домашніх умовах проходило без зараження будь-яким комахою або хворобою, потрібно правильно підбирати грунт - грунт потрібен якісний. Не слід висаджувати рослину в грунт, взятий на вулиці.

Белокрилка - ще одне небезпечне комаха. Вона дуже швидко розмножується і може привести до загибелі квітки. Першою ознакою появи комахи можуть стати почорнілі листя рослини. З цим шкідником вам допоможе впоратися будь-який хімічний засіб проти білокрилки - уважно вивчіть інструкцію по застосуванню, щоб не спалити рослина. До слова, точно такі ж шкідники зустрічаються і у квітки гарденії .

Як боротися з хворобами і шкідниками?
Як з ними слід боротися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама