Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за гліцинією: посадка, пересадка, добриво - Садові квіти - Пелюсток - Любительське квітникарство

У культурному квітникарстві і вертикальному озелененні найчастіше використовують два види: гліцинію китайську і гліцинію обільноцветущая - флорибунда У культурному квітникарстві і вертикальному озелененні найчастіше використовують два види: гліцинію китайську і гліцинію обільноцветущая - флорибунда. Обидва ці види дуже швидко ростуть, є витривалими рослинами (витримують короткочасні морози до -20oС). Особливо по інтенсивності розростання відрізняється гліцинія китайська. У флорибунди суцвіття більш виразні і великі, а розміри ліани не на багато поступаються китайської - всього на п'ять метрів.

Як вдалося з'ясувати, стандартні саджанці гліцинії для посадки повинні мати близько 1-1,5 м заввишки. Моя гліцинія, як уже писала вище, при покупці була зовсім крихтою - і якби я про це знала, то можливо втрималася б від покупки. Далі я вже її кілька разів подумки поховала, але це окрема історія.

Грунт для посадки гліцинії може бути навіть не зовсім окультуреній, але краще використовувати родючий, вологоємний і дренований грунт. Основна умова для вирощування гліцинії флорибунди - тепло. Сумарна температура влітку не повинна опускатися нижче +20 градусів, щоб глициния успішно розцвіла. До світла ліана не дуже вимоглива, однаково добре переносить і пряме сонце, і легку півтінь. Після посадки гліцинії дуже важливо замульчувати саджанець вище кореневої шийки на 10 см, в якості мульчі підійде торф, суха компостувати трава. Шар мульчі не слід прибирати ні влітку, ні взимку. Влітку він зберігає кореневу шийку і коріння від перегріву і пересихання. Взимку і зовсім знадобиться укриття аналогічне плетистими трояндам.

Садити гліцинію необхідно біля дуже потужних опор - розростаючись, під своєю масою вона легко може розпластати і розчавити плодові дерева, слабку стару огорожу. Найнадійніші опори для десятирічної гліцинії - залізобетонні конструкції або кам'яні будинки, і це не жарт, стовбури гліцинії в міру одревесневанія можуть досягати іноді 15 см у діаметрі. Металеві сітки-решітки, а також альтанки з шпалер легко складаються під такою вагою. Хоча, у дорослої і навіть старої ліани можна підтримувати обрізанням потрібну форму і заданий обсяг крони, але це окрема розмова.

Моя гліцинія (історію покупки я описала в статті Виноградні грона суцвіть гліцинії ) Була посаджена ранньою весною - в квітні, замульчувати, як і годиться. Але довгі місяці з квітня до середини червня не подавала ніяких ознак життя. Я вважала, що вона перемерзла, раз купила я її взимку і до того ж з відкритою кореневою системою. Сто раз подумала про те, що мабуть, у продавця вона не зимує у відкритому грунті. Не міг же він її відколупнути з землі посеред сніжної і морозної зими, щоб привезти на виставку? І зовсім зневірилася, що даремно витратила гроші на екзотику, якою мої умови вирощування не підійдуть. Кілька разів протягом весни поливали її, пухкими грунт. Одного разу навіть не витримали і сковирнул тонку шкірку втечі, щоб подивитися - чи жива глициния? Всередині, під шкірою виявилися цілком живі тканини лубу, яскраво-зелені з вологим блиском. Тому надія, що гліцинія оживе, знову з'являлася. І ось рівно в середині червня мама повідомила по телефону радісну новину: у гліцинії набрякли нирки з листочками! Це була перша перемога, тепер я вірю, що вона не вимерзла і ще себе покаже у всій красі. А ми постараємося її не тільки зберегти, але і довести до цвітіння.

Як дізналася пізніше, читаючи форуми, такий довгий стан трансу і занадто пізніше пробудження типово для всіх гліциній, які перенесли пересадку Як дізналася пізніше, читаючи форуми, такий довгий стан трансу і занадто пізніше пробудження типово для всіх гліциній, які перенесли пересадку. Квітникарі пишуть, що вона може спати майже все літо безперервно, займаючись відновленням своєї кореневої системи, але згодом вистрілює за сезон пагони довжиною до 1-1,5 метрів. Іноді вони не встигають одревесневать, тому на зиму їх знімають з опор і обов'язково добре вкривають від морозів. На другий рік гліцинія вже дасть пагони і від стебла, і від кореня. За сезон щороку пагони дають приріст близько 1 метра.

Удобрювати гліцинію треба дуже обережно. Як вже зазначалося вище, ця ліана може рости навіть на НЕ окультурених грунтах, тому внесення азоту сильно впливає на неї і може викликати затримку цвітіння. А все тому, що не варто забувати про родовід гліцинії з сімейства бобових. У неї, як і у відомій нам квасолі, на кореневищах утворюються бульби, які містять азотфиксирующие бульбочкові бактерії . Ось вони-то і допомагають їй добувати азот з навколишнього середовища (з грунту, і навіть з повітря), тому підживлення для гліцинії досить давати з калію і фосфору .

Не міг же він її відколупнути з землі посеред сніжної і морозної зими, щоб привезти на виставку?
Одного разу навіть не витримали і сковирнул тонку шкірку втечі, щоб подивитися - чи жива глициния?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама