Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гібіскус каркаде - опис і цінність квітки, правила вирощування та догляду, особливості застосування

  1. Що таке гібіскус каркаде
  2. Що любить суданська троянда
  3. Використання гібіскуса сабдаріффа в харчових і цілющих цілях
  4. Увага, супер налітав!

Гібіскус має багато різновидів, але найцінніший з них гібіскус, з якого виходить напій «каркаде». Цей чай має унікальні цілющі властивості і був відомий як «напою богів» ще в Стародавньому Єгипті.

Що таке гібіскус каркаде

Чув назву «гібіскус», кожен квітникар представляє красиві квіти, розміром з блюдце. Це один з кращих поздноцветущих чагарників.

Гібіскуси існують різних видів:

Гібіскус має багато різновидів, але найцінніший з них гібіскус, з якого виходить напій «каркаде»

Гібіскус, вирощений на підвіконні (фото)

Гібіскус сірійський. Цей різновид найчастіше вирощується як декоративний чагарник. Квіти бувають найрізноманітнішого забарвлення від синьо-фіолетових і ніжно-рожевих до яскраво-червоних. Квіти сорти Blue Bird 7,5 см в діаметрі розпускаються в липні і прикрашають кущ до вересня.

Гібіскус трав'янистий. Багаторічна рослина з прямостоячими стеблами і квітами, що розпускаються в серпні. Великі квіти мають забарвлення від білого до темно-червоного.

Гібіскус кімнатний. Ця рослина ще називають китайською трояндою і найчастіше вирощують в домашніх умовах. Невибаглива рослина добре розмножується і цвіте махровими великими червоними квітами, схожими на троянду .

Гібіскус сабдаріффа. На латинській мові назва пишеться як Hibiscus sabdariffa. Рослина це заслуговує на особливу увагу. Саме з його частин готується знаменитий чай каркаде. Є безліч інших назв чудового і цінного гібіскуса:

  • суданська троянда
  • червоний щавель
  • Роза шарон
  • Розелла

У справу йдуть такі частини рослини, як бутони і оцвітини. Цей вид гибискуса є однорічним рослиною, якщо його вирощувати в умовах відкритого грунту.

Суданську троянду можна виростити з насіння на своїй садовій ділянці або в кімнатних умовах.

Що любить суданська троянда

Зростити цю квітку не складно при дотриманні деяких правил:

Гарна освітленість. Гібіскус каркаде дуже світлолюбний. Саме тому вирощування в кімнатних умовах його можливо тільки при забезпеченні гарного освітлення протягом 12-14 годин в день. В саду висаджувати цю квітку потрібно на саме сонячне місце.

В саду висаджувати цю квітку потрібно на саме сонячне місце

Висока вологість повітря. Родина суданської троянди - Індія з її особливими кліматичними умовами. Зараз в промислових масштабах для виробництва сировини гібіскус сабдаріффа вирощується в Єгипті, Судані, Індії, Таїланді. Тільки там він росте в природних умовах без застосування додаткових витрат.

Вимогливість рослини до підвищеної вологості і температури повітря обумовлені його батьківщиною.
Тривалі позитивні температури. Насіння гібіскуса проростають при температурах близько 25 ° C.

Вирощування після сходів проводиться при температурі повітря не менше 20 ° C. Зниження температури нижче за цю позначку погано позначається на рослині. Воно не буде цвісти, а адже саме через квітів його і саджають.

Свобода. Потужна рослина гибискуса каркаде має дуже розвиненою кореневою системою. Висаджувати квітку потрібно на відкритому і сонячному місці, де його не будуть гнобити інші рослини. У кімнатних умовах для рослини потрібно дуже велика ємність для того, щоб коріння відчували себе просторо.

Захищеність від вітрів і протягів. Це одна з обов'язкових умов. В саду місце для гибискуса потрібно вибирати саме безвітряний, захищене від холодних вітрів. Найкраще його садити з південного боку будинку під захистом стіни. Вирощування в домашніх умовах ускладнюється тим, що протяги можуть позбавити рослини квітів.

своєчасний полив . Застою води ця рослина не переносить, але і пересихання також негативно позначається на його здоров'ї. При посадці потрібно обов'язково передбачити хороший дренаж. Полив проводиться у міру підсихання верхнього шару грунту.

Підживлення. Ця процедура повинна проводитися раз на два тижні. Чергування мінеральних і органічних добрив дозволяє домогтися пишного цвітіння і красивою листя. Починаючи з освіти третього справжнього листочка рослина кожні 14 днів має регулярно отримувати харчування.

З мінеральних добрив бажано вибрати ті, до складу яких входять мікроелементи:

З мінеральних добрив бажано вибрати ті, до складу яких входять мікроелементи:

Один із сортів гибискуса (фото)

З органічних добрив себе добре зарекомендував гумат калію. В умовах відкритого грунту можна підгодовувати розведеним коров'ячим гноєм або курячим послідом. Коровій розлучається в пропорції 1: 3, а курячий в пропорції 1:10.

Родюча пухкий грунт. Добре це рослина розвивається на родючих ґрунтах з великим вмістом гумусу. При посадці потрібно приготувати грунтосуміш з перегною, листової землі і піску в пропорції 2: 2: 1. Можна додати трохи торфу .

Дотримання всіх цих умов забезпечить хороше здоров'я рослини і, як наслідок, багате цвітіння і урожай цінної сировини.

Використання гібіскуса сабдаріффа в харчових і цілющих цілях

У харчових цілях рослину використовують для приготування:

Напоїв. У кожній південній країні, де вирощується гібіскус сабдаріффа, є свої традиції з приготування з нього напоїв. Рецепти з приготування гарячих і холодних напоїв із суданської троянди передаються у спадок. Дуже відомо властивість рослини прекрасно втамовувати спрагу. Напою, приготованого з сухого або свіжого сировини, потрібно в два рази менше ніж звичайної рідини. У жарких країнах це якість доводиться як не можна до речі.

Варення або повидла. З соковитих чашолистків виходить дуже смачне і гарне варення. Воно в міру солодке з приємною кислинкою.

Соусів. Бутони рослини збирають до початку дозрівання і додають в соуси. Кислинка і яскравий колір добре підходять до м'ясних страв. Вишуканий ансамбль виходить при приготуванні м'яса кролика або індички з додаванням невеликої кількості соковитих дрібно порубаних чашелістніков.

Вина. В Африці з цієї рослини готують прекрасні вина.

В Африці з цієї рослини готують прекрасні вина

Сушені суцвіття каркаде (фото)

Начинки для пирогів. В якості сировини для цього беруть тільки свіжі прилистники або чашечки оцвітин. Їх подрібнюють вручну в дерев'яному посуді, а потім протирають через сито.

Сік. З листя цієї рослини виходить дуже смачний сік, який чудово втамовує спрагу африканців.

Салатів. Молоде листя і стебла рослини в подрібненому вигляді додаються до овочевих або рибних салатів.

Цілющі властивості гібіскусу каркаде були відомі ще в Стародавньому Єгипті, де настій з сухих пелюсток називався «напоєм богів». Настій або чай з пелюсток суданської троянди :

  • Володіє антиоксидантними властивостями
  • Зміцнює стінки кровоносних судин
  • Володіє жарознижуючі властивості
  • Зміцнює організм після захворювань
  • Має проносний ефект

Напої і настої з гібіскусу можна вживати в холодному і гарячому стані. У холодному вигляді вони знижують артеріальний тиск, а в гарячому - підвищують.

Під час перегляду відео ви дізнаєтеся про вирощування гибискуса каркаде.

Різноманітність застосування гібіскуса каркаде привертає увагу квітникарів і садівників, які люблять поєднувати приємне і корисне.


Увага, супер налітав!

Лікарські рослини

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама