Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Голландські секрети високої врожайності картоплі.

Голландська технологія вирощування картоплі в порівнянні зі звичайними агротехнічними методами вітчизняних виробників на сьогоднішній день залишається найбільш ефективною і за якістю отриманих бульб, і за рекордною врожайності.

У чому полягає голландський метод вирощування картоплі? Секрет методу проста - скрупульозне і педантичне виконання наступних правил:

  • Підготовка ґрунту для посіву - для посадки картоплі необхідна пухка, очищена від бур'янів земля, оброблена гербіцидами і препаратами від фітофторозу, з внесеними органо-мінеральними добривами, з високими характеристиками водо- і повітропроникності і міжряддями з відстанню не менше 75 см.
  • Вибір посівного матеріалу - запорукою успіху для отримання відмінного врожаю стане використання для посадки добірного насіннєвого матеріалу з високими репродуктивними властивостями, стандартним діаметром бульби 3-5 см і кількістю пророслих на 1 см очок не менше п'яти.
  • Передпосівна підготовка бульб - для запобігання захворювань необхідна ретельна обробка бульб препаратами від фітофторозу та інших можливих хвороб і шкідників.
  • Розрахунок кількості лунок - для запобігання зайвої загущенности як підземної частини рослин, так і бадилля картоплі, кількість лунок і відповідно бульб картоплі не повинно бути більше 6 штук на 1 квадратний метр.
  • Підготовка лунок для посадки картоплі - попередньо в кожну лунку бажано внести по жмені деревної золи і цибулиння, що відлякає слимаків і запобіжить можливому загнивання бульб.
  • Посадка бульб картоплі - цю теплолюбних сільськогосподарську культуру слід висаджувати в пухку, прогріту сонцем грунт глибиною не більше 4-8 см. Тепло сприяє більш активному розвитку рослин.
  • Полив висадженого картоплі - полив виконують тільки три рази за весь сезон. Перший полив проводиться перед цвітінням картоплиння, другий полив - під час розпуску квіток, третій полив - після відцвітання картоплиння.
  • Обприскування картоплиння - обов'язкова обробка рослин у вегетаційний період фунгіцидами.
  • Збір врожаю - в суху погоду не пізніше 2 тижнів після видалення картоплиння.

Найважливіший момент для досягнення успіху при вирощуванні картоплі за методом голландців - це дотримання технологічної дисципліни. Всі агротехнічні заходи повинні проводитися в строго передбачені терміни. Також не варто забувати і загальне правило агротехніки - чергування культур через 4 роки. Те, що відбувається при цьому самоочищення грунту допомагає позбутися від багатьох збудників інфекційних або грибкових захворювань.

Голландський спосіб вирощування картоплі має дуже характерну рису у вигляді мінімального використання різних механічних впливів на грунт - міжрядний обробіток включає в себе тільки розпушування та спорудження для посадки бульб високого гребеня. Ніяка механічна обробка після висадки вже не потрібно. Заздалегідь оброблена гербіцидами від бур'янів грунт не потребує прополюванні. Розпушування верхнього шару грунту теж не виробляють, щоб не пошкодити розвиваються під землею коріння і молоді бульби.

Вирощування картоплі за голландською технологією можливо не тільки у великих сільськогосподарських фермерських господарствах та підприємствах, а й на маленькому садово-городній ділянці. Голландська технологія дозволить будь-якому картоплярів домогтися підвищення рентабельності і врожайності в кілька разів.

У чому полягає голландський метод вирощування картоплі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама