Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кріп на підвіконні будинку: технологія вирощування і правильний догляд, відео та фото

  1. Вибір сорту і підготовка насіння
  2. Як посіяти кріп
  3. Які особливості та нюанси вирощування
  4. Який догляд передбачає вирощування кропу

Кріп на підвіконні - явище досить часте. Це ароматне пряна рослина є незамінним в приготуванні салатів, перших і других страв. Кріп містить в своєму складі безліч вітамінних речовин, мікроелементів, які здатні не тільки стати прекрасним доповненням до раціону, але і оздоровити.

Незайвим буде знати, як виростити кріп на підвіконні в домашніх умовах, як проводиться посадка і вирощування вдома пахучих насіння і зеленої маси, а також який догляд потрібен рослині після посадки в квартирі.

Вибір сорту і підготовка насіння

Для успішного вирощування кропу в домашніх умовах взимку важливо підібрати відповідні сорти рослини, здійснювати грамотний догляд за ними. Вирощування починають з вибору сорту. Посадковий матеріал для вирощування в домашніх умовах можна вибрати з будь-якого сорту, тільки тимчасові проміжки між посадкою і отриманням врожаю взимку будуть відрізнятися.

При виборі ранньостиглого сорту насіння для вирощування вдома, краще зупинитися на Грибовський, гренадери. Ці сорти принесуть рясну зелень з насіння вже через місяць-півтора після посадки. Найбільш невибагливим для вирощування вдома взимку є сорт Грибовський.

Єдиним важливим вимогою для успішного вирощування вдома є наявність родючого субстрату.

Також догляд за ним полягає в усуненні можливих бур'янів. Догляд також передбачає своєчасний полив рослини. Перевагою даного сорту є його стійкість до захворювань і шкідників.

Перевагою даного сорту є його стійкість до захворювань і шкідників

Під час вирощування середньостиглої або пізньостиглої сорти будинку з насіння взимку, рекомендується зупинити свій вибір на сорті Рішельє. Він має синьо-зелені ароматні листочки і свої позитивні сторони, до яких можна віднести:

  • рясне кустованіе рослини;
  • рясний урожай листяної зеленої маси;
  • прекрасний естетичний вигляд, прикраса підвіконня будинку (якщо кріп вирощується в гірше, то він прекрасно може стати заміною квітам на підвіконні).

Перед тим, як посадити, зерна важливо правильно підготувати. Для цього їх опускають в підігріту воду на цілий день, регулярно змінюючи воду протягом дня. Скільки приблизно триває вимочування? - близько 9 годин.

Іноді таке вимочування триває до 24 годин. По закінченню процедури вимочування насіння, їх опускають в несильно розбавлений розчин перманганату калію, це допоможе знезаразити матеріал. Далі набряклі насіння для вирощування вдома розкладають на чисту суху тканину або на вату, щоб вони обсушилися перед тим, як посадити.

Безнадійні під час процедури замочування насіння на дно ємності потрібно відразу бракувати, вони порожні.

Як посіяти кріп

Як виростити кріп на підвіконні правильно? Щоб отримати в подальшому хороший урожай, потрібно не тільки правильно підібрати насіння, а й правильно їх посадити, здійснювати грамотний догляд вдома.

Ємності для посадки кропу вибирають найбільш підходящі (дерев'яні, пластмасові ящики або горщики для квітів). Потрібно просвердлити в ємностях отвори для дренажу, а також для запобігання застійні явища в грунті і кореневій системі. На дні ємності облаштовують дренажну систему, дно засипають щебенем, камінчиками.

На дні ємності облаштовують дренажну систему, дно засипають щебенем, камінчиками

Зверху на шар дренажу засипається пісок, далі насипають грунтовий субстрат. Часто городники вважають за краще використовувати готовий куплений грунт, щоб сіяти, але можна зробити грунтосуміш і вручну, використовуючи городній грунт, компост і торф.

Садити насіння будинку можна будь-яким зручним способом, посадка здійснюється як борознами, так і рядками. Беруть насіння, опускають їх в зволожений грунт, присипають сухим ґрунтом або торфом. Посадка передбачає збереження відстані між зернами, не менше двох сантиметрів.

Дотримуватися відстань потрібно, щоб сходи в міру свого зростання не затінювали один одного, тому сіяти матеріал потрібно уважно.

Ємності з висадженими насінням необхідно укрити поліетиленом, це забезпечить парниковий ефект, далі ємності переставляють в тепле місце. Коли саджанці проростуть, їм знадобиться велика кількість сонячного світла. Таким сходам оптимальною температурою буде 18 градусів.

Скільки часу знадобиться, щоб з'явилися паростки? Коли проводиться посадка, через 7 днів з'являться перші паростки, все посаджені в домашніх умовах зерна проростуть протягом двох тижнів.

Які особливості та нюанси вирощування

Догляд за зеленими насадженнями в домашніх умовах і вирощування передбачає своєчасний полив, зрошення, вилучення бур'янів. Полив проводиться за допомогою відстояної води кімнатної температури.

Рослина любить вологий грунт, але не допускати застою, щоб не викликати захворювань і гниття кореневої системи, появою цвілі. Якщо в приміщенні переважає сухість повітря, зелену масу рекомендується часто обприскувати. Кожен день слід повертати ємності з кропом на іншу сторону.

Такий догляд забезпечить рівномірне зростання зелені, не дасть надмірно витягнутися до сонця.

Витягується зелена маса і в тому випадку, якщо рослинам не вистачає освітлення. Для рослин потрібно встановити систему додаткового освітлення. Для цього використовують лампи, які включають на кілька годин.

Для цього використовують лампи, які включають на кілька годин

У зимовий час лампа повинна включатися не менше ніж на 5 годин. Раз на кілька тижнів рекомендується проводити підживлення рослин за допомогою комплексних добрив. Якщо посадка насіння проводилася в живильний родючий грунт, підгодівля не потрібно занадто часто.

Такий догляд в домашніх умовах дозволяє рослинам правильно рости і розвивати свою лиственную масу.

Якщо кліматичні показники перевищують 20 градусів нарівні з недоліком освітлення, кріп, як правило, витягується, зелень зростатиме нерівномірно, а зелень буде блідого відтінку. Якщо в приміщенні, де вирощується кріп, надмірно жарко, вирощування передбачає регулярне обприскування.

Зрошувати зелену масу необхідно щодня, особливо в тому випадку, якщо в приміщенні занадто висока температура. Такий догляд і вирощування допомагає виростити соковиту і смачну зелень.

Який догляд передбачає вирощування кропу

Вирощування кропу передбачає правильний догляд за насадженнями. Після появи всіх посіяних сходів, плівкове укриття знімається, тару з саджанцями переносять на найтепліше і добре освітлюється вікно. Дана городня культура потребує велика кількість сонячного світла, температура повинна бути не менше 19 градусів.

Якщо умови будуть несприятливими - занадто висока температура, але при цьому катастрофічна нестача світла, зелень буде витягуватися, колір її буде неяскравим.

Щодня ємності з насадженнями повертають до сонця різної стороною. Так пагони будуть рости рівномірно, не будуть нахилятися більше в будь-яку сторону. Полив повинен бути систематичним, але не слід допускати застійних явищ. Молода зелень повинна зрошуватися чистою водою кімнатної температури.

Після того, як з'являться перші сходи, вночі рекомендується знижувати температуру повітря, так насадження будуть зміцнюватися і стає соковитими. Через півтора місяці можна буде ласувати свежесрезанной зеленню. Не потрібно зрізати гілочки під корінь, так вони можуть більше не відрости.

Вирощування кропу в горщику на підвіконні справа нескладна, досить тільки озброїтися певними знаннями.

Скільки приблизно триває вимочування?
Скільки часу знадобиться, щоб з'явилися паростки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама