Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Півонії: посадка і догляд у відкритому грунті, розведення і поділ кущів і правила поливу і обрізки

  1. опис квітів
  2. Як садити півонії?
  3. Вирощування півоній в своєму саду
  4. підживлення
  5. Обрізка кущів і догляд після цвітіння
  6. пересадка квітів
  7. Розмноження за допомогою насіння і живців
  8. Підготовка до зимівлі
  9. На що хворіють півонії і як з цим боротися
  10. Види півоній і їх сорти
  11. висновок

Сьогодні мова піде про красивому квітці роду трав'янистих багаторічників - про півонії Сьогодні мова піде про красивому квітці роду трав'янистих багаторічників - про півонії. Більше 2000 років тому ці прекрасні квіти почали вперше розводити в Китаї. Свою назву вони отримали на честь лікаря Пеана, який лікував рани у богів і жителів міста.

У півонії є кілька видів:

  • трав'янисті,
  • деревовидні ,
  • вид, який об'єднує в властивості перших двох видів.

У наших садах найчастіше висаджується трав'янистий півонія. Особливо він популярний в Підмосков'ї. Він так любимо садівниками завдяки своїм шикарним, ароматним бутонам, які цвітуть починаючи з травня до середини липня.

опис квітів

Півонія - напівкарликовий або чагарникова рослина, яке у висоту не більше 1 метра. Коренева система велика і потужна. Листя порістораздельние, різноманітні в своїх відтінках. Бувають зелене листя, фіолетові і навіть сизі. За стеблу вони розташовані по черзі.

Бутони поодинокі, діаметром до 20 сантиметрів. Вони прекрасно поводяться і на кущі і підходять для зрізання. Півонія не вимагає до себе особливої ​​уваги і копіткої догляду, тому він так любимо садівниками. Навіть зів'яле рослина прекрасно виглядає за рахунок своєї красивою і пишною листя.

Ці квіти можуть прожити на одному місці посадки більше десятка років. Сучасні селекціонери вивели понад п'ять тисяч сортів півоній. Схрещування було засновано на молочноцветковий і лікарському півонії. Всі вони відрізняються між собою забарвленням пелюсток, розміром квітки і іншими ознаками.

Як садити півонії?

Вирощування цих красивих квітів не вимагає від квітникаря знань ботанічної науки або копіткої праці Вирощування цих красивих квітів не вимагає від квітникаря знань ботанічної науки або копіткої праці. Але важливою умовою у вдалому вирощуванні є місце посадки, так як на цьому місці півонія буде знаходитися велика кількість років.

Так як коріння рослини досить масивні і в довжину можуть досягати одного метра, пересадка дорослого півонії - непросте завдання. Ідеальним місцем для квітів буде сонячне місце, яке висвітлюється близько шести годин в день. Вєтров і протягів потрібно уникнути, тому добре якщо місце посадки оточують чагарники або дерева. Не можна садити рослина в низині, тому що великий запас води просто призведе до гниття коренів.

Півонії люблять грунт з кислотністю близько 6 pH. Якщо грунт глинистий, то на місці посадки її потрібно змішати з торфом або перегноєм. Якщо грунт торф'яна, тоді потрібно додати золу, пісок та іншу органіку.

Садити кущі і пересаджувати їх можна починаючи з кінця серпня. Процедура посадки виглядає приблизно так:

  • За 7 днів до висадки рослини потрібно вирити яму, розміром 60 × 60.
  • На дні лунки потрібно зробити дренаж з піску або щебеню.
  • Потім на дренаж викладається підгодівля. Це може бути органічний перегній або компост.
  • Через деякий час, грунт в ямі просяде і це буде той самий момент, коли потрібно висаджувати квіти. Акуратно розташовані коріння потрібно засипати землею і прим'яти верхній шар, щоб уникнути утворення пустот і псування коренів.

Важливим є те, що півонії можна занадто сильно поглиблювати в грунт, інакше вони не будуть цвісти Важливим є те, що півонії можна занадто сильно поглиблювати в грунт, інакше вони не будуть цвісти. Садити кущ потрібно так, щоб верхня брунька залишалася над грунтом на чотири сантиметри. У перший рік цвітіння не буде, але переживати не варто, тому що рослина просто зріє. Якщо цвітіння не настало і на другий рік - це теж норма.

Навесні півонії, висаджувати і пересаджувати не прийнято, але, може трапитися так, що це стане необхідним, наприклад, з квіткарем поділяться якимось особливим сортом.

Рекомендується в такому випадку висадити квітка в контейнер і доглядати за ним до самої висадки на постійне місце. Така рослина має міститися в темному, прохолодному місці і при цьому активно зволожувати. Але необов'язково використовувати саме полив. Можна класти на грунт шматки льоду, які поступово будуть танути і при цьому давати рослині воду. В кінці квітня квітка висаджується у відкритий грунт і залишається там до осені.

Вирощування півоній в своєму саду

основи догляду

Осінь - ідеальний час для того, щоб зайнятися посадкою квітів. Якщо квітникар не планує розводити півонії і розсаджувати їх, то тоді восени потрібно тільки лише зайнятися обрізанням рослини, при якій віддаляються всі погані листя і стебла. Причому обрізані частини необхідно ліквідувати на багатті, щоб позбавиться від вірусів і захворювань, які могли вразити рослина. Решта стебла рослини присипаються золою. Ось і весь догляд за рослиною восени.

Догляд за квітами навесні полягає виключно в поливі. Він повинен бути не дуже активним, але і не мізерним. Це приблизно три відра води на один кущ. Навесні квітка вступає в фазу активного росту і формування бутонів, в кінці літа рослина формує на собі нові нирки. Тому рослина потребує воді. Після кожного поливу грунт потрібно трохи розпушити. До речі кажучи, навесні поливати рослину потрібно обережно, щоб вода не потрапляла на листя.

Літній догляд за квітами полягає в якісному поливі, а також в підгодівлі після відцвітання. Не завадить і розпушування грунту під кущем, а також навколо нього.

підживлення

Як тільки з грунту зійде сніг, грунт під рослинами потрібно обробити слабо-рожевим розчином марганцю (на один кущ потрібно 1 грам марганцю і 5 літрів води) Як тільки з грунту зійде сніг, грунт під рослинами потрібно обробити слабо-рожевим розчином марганцю (на один кущ потрібно 1 грам марганцю і 5 літрів води).

Коли рослина починає активно рости, застосовується добриво з аміачної селітри.

З початку травня листя куща необхідно один раз на місяць поливати мінеральними добривами.

В період формування бутонів необхідно провести підгодівлю грунту мінеральним розчином з суперфосфату і селітри.

Після того як квіти відцвітуть, через два тижні потрібно також удобрити грунт мінеральних розчином.

Важливо пам'ятати, що підгодівля повинна здійснюватися виключно ввечері.

Обрізка кущів і догляд після цвітіння

Як правило, обрізка півоній здійснюється перед самими морозами, тобто пізньою осінню Як правило, обрізка півоній здійснюється перед самими морозами, тобто пізньою осінню. Але якщо потрібно обрізати рослину раніше, то не варто занадто низько обрізати стебло. Потрібно залишити над грунтом 3-4 листочка. Пояснюється це тим, що в кінці літа рослина формує нирки і їх правильне формування знаходиться в прямій залежності з наявністю листя на пагонах. До речі кажучи, це правило актуально і для зрізання квітів. Завжди потрібно залишати на стеблі кілька листочків.

Ось закінчився травень і на початку червня квіти відцвіли, що ж робити далі? Потрібно прибрати всі квітки, здійснити добриво фосфатами і забезпечити регулярний полив. На стадії формування нирок рослина має особливу потребу в воді.

пересадка квітів

Дикі квіти півонії можуть виростати на одному місці посадки довше п'ятдесяти років. Що ж стосується гібридних сортів, то ці рослини можуть перебувати на одному місці посадки не довше десятиліття і при цьому не вимагають пересадки, але після 10 років, півонія слід пересадити на іншу ділянку.

Розподіл і розсадження куща допоможуть в розмноженні квітів, але для цього, як правило, придатні 4-5 літні рослини, які кілька разів цвіли. Вся справа в тому, що через свою активно розвивається кореневої системи, квіти легше ділити й пересаджувати молодими. Для якісного і рясного цвітіння кущів, рекомендується виконувати пересадку півоній раз в 3-4 року. Зазвичай цим займаються в вересні.

Пересадка виглядає наступним чином:

На зиму деленки мульчують шаром торфу (близько семи сантиметрів). прибирати мульчу можна при першій появі червоних пагонів півоній. Два роки після посадки потрібно не допускати цвітіння, так як всі сили повинні йти на розвиток кореневища.

Розмноження за допомогою насіння і живців

Вирішивши вирощувати півонії за допомогою насіння квітник повинен бути готовий до того, що квіти не будуть відповідати заявленим описами сорти. Та й цвісти такі квіти почнуть тільки через чотири - п'ять років. Але якщо хочеться експериментів з виведенням нового сорту, то потрібно посіяти насіння в кінці літа - в серпні у розпушений грунт і вже на наступний рік з'являться перші паростки.

Найкращий спосіб розмноження цих квітів - живцевих. Для цього потрібно відокремити від дорослого куща маленький відрізок хоча б з однією сплячою брунькою, після чого висадити в окреме місце. Це робиться в липні, а у вересні рослина вже візьметься. Але швидкий побачити цвітіння при такому способі не вийде. Черенкова пагони досить повільно ростуть і зацвітають через п'ять років.

Підготовка до зимівлі

Коли листя рослини пожовтіє, полив потрібно стримати, а при настанні заморозків, обрізати кущ до самого рівня землі Коли листя рослини пожовтіє, полив потрібно стримати, а при настанні заморозків, обрізати кущ до самого рівня землі. Якщо восени півонії були пересаджені, то це місце мульчують торфом. Це забезпечить слабким рослинам комфортну зимівлю. Мульча забирається при появі перших паростків.

Півонії, які сидять на одному і тому ж місці багато років, взагалі не бояться морозів, ну, а молоді укриті рослини прекрасно перезимують незважаючи навіть на самі люті морози.

На що хворіють півонії і як з цим боротися

Найпоширенішою хворобою у півоній є сіра гниль. Вона проявляється ураженням будь-якій частині рослини зовні нагадує сіру цвіль. З'являється ця хвороба, зокрема, при великій концентрації азоту, а також якщо рослині тісно або занадто волого. При виявленні цієї хвороби, уражені ділянки потрібно видалити і спалити. В якості профілактики можна обприскувати листя куща і грунт розчином мідного купоросу (50 грам на 10 літрів води).

Також півонії хворіють борошнистою росою - це грибок, що вражає листя рослини і залишає на них білий наліт. Допоможе в боротьбі з цією недугою звичайний мильний розчин (200 грам мила, 20 грам мідного купоросу і 10 літрів води).

Види півоній і їх сорти

Всього є 7 груп півоній:

висновок

Завдяки цій статті будь-квітникар розбереться з такими питаннями:

  • як садити півонії;
  • як доглядати за півоніями;
  • коли садити півонії;
  • правила посадки півоній навесні;
  • догляд за півоніями після цвітіння і перед ним.

Якщо будуть виконані всі рекомендації, то рослина нагородить свого власника пишним, шикарним цвітінням. Будь сорт півонії буде чудово виглядати в ландшафтному дизайні ділянки. Також він ідеально підходить для складання букетів, вони теж будуть відрізнятися незвичністю, красою пишних квіток і дизайном.

Посадка і догляд за півоніями

Як садити півонії?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама