Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

посадка абрикоса

Наскільки хороша погода за вікном визначається наявністю ясного неба і сонця Наскільки хороша погода за вікном визначається наявністю ясного неба і сонця. Чудовий настрій з'являється, як тільки ми побачимо через вікно перші яскраві промені сліпучого світила, але як зарядитися позитивними емоціями, якщо жовтого кружечка на небесному полотні немає? Відповідь проста: виростити на своїй ділянці маленькі сонечка, якими можна милуватися навіть в пізній час. Посадка абрикоса відмінно впорається з цим завданням :)

  • Посадка абрикоса восени починається на початку жовтня. Посадочні котловани готують мінімум за 1-2 тижні до висаджування саджанця в грунт. Час простою забезпечує усадку землі в котловані, в результаті чого буде набагато простіше правильно розмістити молодняк (так, щоб коренева шийка була трохи вище рівня грунту).
  • Посадка абрикоса навесні проводиться з квітня до настання вегетації. Ями готуються з осені. в грунт вносяться мінеральні добрива. За час зимового «простою», земля присмачується необхідними мікроелементами. Також відбувається рівномірна усадка грунту.

При бажанні заощадити сімейний бюджет і в той же час обзавестися абрикосовим садом, можна піти злегка «хитрим» шляхом. Не обов'язково купувати саджанці. Посадка абрикоса цілком може пройти безкоштовно за допомогою сусідського двору :)

План дій такий: заходимо до сусіда в гості і відносимо з собою кілька абрикос, вирощених у нього на ділянці. Після поїдання м'якоті плодів, приступаємо до наступного етапу - посадка абрикоса кісточкою. Правда, варто враховувати, що відсоток прижилися рослин буде відрізнятися від плодоносних. На жаль, але серед абрикос, вирощених з насіння, в майбутньому плодоносить приблизно половина. Тому придбайте у сусіда або на ринку більше плодів :)

Зібрані насіння добре промивають і висушують. Посадка абрикоса насінням починається восени. До весни вони проходять природну стратифікацію. Якщо ж планується висадити кісточки навесні, доведеться провести стратифікацію «штучним» методом: замочити сухі насіння не 3-4 дня в талій воді, після чого помістити їх у вологий пісок і поставити в прохолодне місце. Найкраще для подібних маніпуляцій підходить друга декада березня. На час пересадки в землю (кінець квітня) насіння почнуть проростати.

Вибір саджанця грунтується на смакових (наскільки соковитий і солодкий плід) і естетичних (зовнішній вигляд розрослося рослини) перевагах кожного. Проте, при відборі посадкового матеріалу велику роль відіграє його приживлюваність в даних кліматичних умовах. Не дарма ж вчені виводили спеціалізовані сорти під кожну широту:

  • Посадка абрикоса в Білорусі: тут селекціонери відмінно попрацювали: вони не тільки домоглися приживлюваності південного дерева в місцевому кліматі, але і вивели нові сорти, що ідеально підходять для даної територіальної зони. Сьогодні в Білорусі швидко поширюються Знаходка і Спандича. Російські сорти також добре приймаються і плодоносять, але вони краще приживаються в Брестської і Гомельської областях.
  • Посадка абрикоса на Уралі: мабуть, найважливіша характеристика для рослин в настільки холодних краях - зимостійкість. Чим більше витривалість до температурних перепадів у дерева, тим вище шанси на життя рослини. Чудові результати по морозостійкості показали сорти Амур, Серафим і Академік. Ці три види среднерослих дерев відмінні приживаються і плодоносять кисло-солодкими плодами.
  • Посадка абрикоса в Сибіру: левова частка селекційних заслуг належить І.Л. Байкалова. Спеціаліст добився високих результатів: в Сибіру поширені не тільки істинно північні сорти абрикоса (Сибірський або Даурский, Східно-Сибірський, Північне Сяйво, Хабаровський і ін.), А й вид, люблячий помірний клімат (Манчжурский). Максимально стійким до низьких температурних режимів є сорт, виведений самим ученим - Сибіряк Байкалова. Вже друге покоління цього абрикоса швидко пішло в ріст і принесло величезну кількість врожаю (в середньому - 17 кг / дерево).
  • Посадка абрикоса в середній смузі: далекосхідні сорти не особливо приживаються в цій зоні. Зате непогані результати приносять такі види, як Едельвейс, Іноходець, Княгинин. Добре проходять вегетаційні процеси у щеплених сортів Альоша, Царський, Графиня, Фаворит і ін. Проте варто пам'ятати, що купувати посадковий матеріал бажано в довколишніх розплідниках. Це забезпечить високі шанси приживлюваності і врожайності в майбутньому.
  • Посадка абрикосового дерева в Україні: розплідники в наших широтах також повні істинно місцевими сортами. Серед них останнім часом особливої ​​популярності набирають медовий, Чорний оксамит, Мелітопольський, Красень Київ і Червонощокий. Відмінно живуть і плодоносять Фелпс, Чорний принц, Суперіор, Шалах Ананасовий і Буревісник.

Ми розглянули типові сорти кожної широти. Однак варто пам'ятати, що і інші види абрикосового дерева можуть прижитися в різних смугах. Головне, щоб посадковий матеріал був проведений в спеціалізованих розсадниках, що знаходяться якомога ближче до місця посадки. Прижилися рослини в прилеглому садівничому розпліднику цілком можуть проростати і плодоносити у вас у дворі. Така посадка абрикоса просто зобов'язана бути успішною.

Більшість доступних в інтернеті схем посадки непридатні для використання на невеликих ділянках, це плани для розсаджування саджанців в виробничих масштабах. Спеціалізовані садівничі ферми мають в своєму розпорядженні спецтехніку і висококваліфікований персонал, тому дістати плоди з гілок на рівні «неба» не складе особливих труднощів. Відстань між абрикосами при посадці у дворі або на невеликій ділянці землі повинно бути «зручним» для садівника-любителя: до кожного втечі і плода можна дістати з табуретки або невеликий драбини. Тому ідеальним вважається відстань яка дорівнює загальній кількості висот дорослих дерев.

Перед тим, як настане час посадки абрикос, бажано провести заміри ділянки та обчислити скільки і де рослин ви можете посадити. Складіть схематичний план двору, відзначте на ньому точки, де будуть розташовані котловани, і ще раз перевірте, чи відповідає відстань ідеального кроку між рослинами.

Всі вимірювальні та обчислювальні роботи ви можете провести самі. Однак, не знаючи як розростеться дерево в подальшому, прикинути не так вже й просто без наявності великого досвіду. Тому посадка абрикоса на обраних квадратних метрах може так і не увінчатися успіхом. Ми пропонуємо провести всі роботи за вас. Наші професійні садівники допоможуть скласти схему майбутнього саду, а досвідчений погляд з точністю до міліметра вирахує оптимальні місця, з урахуванням економії простору. Також вони з задоволенням вимажуть в землі та добривах, щоб провести посадкові роботи замість вас. Підсумок: нам - робота, вам - задоволення від результату.

Перш, ніж приступити до висаджування молодняка, необхідно визначити майбутні місця під саджанці Перш, ніж приступити до висаджування молодняка, необхідно визначити майбутні місця під саджанці. Як обчислити мінімальний крок між рослинами описано вище. Терміни посадки абрикоса залежать від кліматичних умов. У північних широтах посадочними роботами найкраще займатися в весняний період, оптимальний час для південних зон - осінь. У середній смузі можна садити молодняк як в весняне, так і в осінню пору.

Основні особливості посадки абрикоса:

  • Вибір посадкового матеріалу. Найпростіше посадити абрикосове дерево з саджанця, купленого в прилеглому розпліднику. Такий спосіб посадки абрикоса найбільш ефективний: при правильній посадці, молодняк з розплідника показує високий відсоток приживлюваності і починає швидко плодоносити. Купувати саджанці на ринку у незнайомих людей не бажано (не факт, що посадковий матеріал виріс неподалік, можливо його привезли з-за кордону і він просто не переживе місцеві зими).
  • Місцезнаходження. Місце посадки абрикоса має відповідати наступним критеріям: висока ступінь освітленості сонячними променями (як ніяк, а це південне дерево); максимальна захищеність від поривів вітру; без застоїв холодного повітря.
  • Грунт. Сімейство Сливові негативно відноситься до кислих грунтів. Забезпечити нормальні умови для проживання молодняку ​​можна, присмачивши грунт звичайної вапном, вона служить відмінним нейтралізатором. Глибина посадки абрикоса - не менше 60 см. При викопуванні посадкового котловану зверніть увагу, щоб всі верстви землі були відносно легкими. Абрикос просто «обожнює» суглинні і легкосуглинкові грунти.

Посадочні роботи принесуть позитивні результати тільки в разі, якщо всі умови посадки абрикоса і технологічні процеси були виконані практично «ідеально». Розглянь всі етапи посадки дерева:

  • Підготовка котловану. Зразкові розміри ями - 60х60х70, в залежності від розмірів коренів, габарити можуть бути збільшені. У дно вбивається кілок для підв'язки і встановлюється дренаж з гравію (щебеню). Котловани готуються мінімум за 1-2 тижні до посадки абрикоса.
  • Внесення добрив. На дно посадкової ями вводиться торф (перегній), земля. Також можна додати трохи спеціалізованих мінеральних сумішей. Компоненти змішуються в пропорції 1: 2 і висипаються в назад котлован. В результаті посадкова яма повинна бути повністю засипана цією сумішшю, а над рівнем грунту виступати невисока «гірка».
  • Посадка абрикоса. Після усадки грунту, викопуємо в котловані невелику ямку, куди розміщуємо кореневу систему саджанця. Молодняк встановлюється так, щоб коренева шийка була вище рівня грунту на 5-7 см. Після чого акуратно прикопують деревце і притискаємо грунт ногою.
  • Підв'язка і полив. Після установки саджанця, підв'язуємо його до кілочка і поливаємо. На одну рослину в середньому доведеться витратити близько 3-х відер води.
  • Насолода від виконаної роботи. Відходимо від дерева, ходимо навколо нього і милуємося.

Ось власне і весь план дій. Любіть свій сад і нехай він відповість вам взаємністю, приносячи відмінний урожай!

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Чудовий настрій з'являється, як тільки ми побачимо через вікно перші яскраві промені сліпучого світила, але як зарядитися позитивними емоціями, якщо жовтого кружечка на небесному полотні немає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама