Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильно вирощувати кавуни

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИРОЩУВАТИ кавуни В СЕРЕДНІЙ СМУЗІ

Привіт, шановні читачі Привіт, шановні читачі!

Про те, як правильно вирощувати кавуни навіть там, де звичайне літо не відрізняється південним спекою, я спробую вам сьогодні розповісти.

На півдні всякий сорт кавуна прекрасно росте. А що ж потрібно зробити нам - представникам більш північних районів проживання? Найголовніше - підібрати сорт і створити для нього відповідні умови.

Звичайно ж, величезні астраханські, майже пудові смугасті кавуни, якими по осені торгують на ринках Росії, нам «жителям півночі» садити не варто. Вони не для нашого клімату, їм дуже багато треба тепла і сонця. Так що насіння, здобуті з цих кавунів, краще віддати взимку синичка. Зупинимо свій вибір на ранньостиглих і не дуже великих, але не менш ласих вітчизняних сортах.

Наприклад, для вирощування кавунів в середній смузі я рекомендую такі сорти:

  • "Підмосковний Чарльстон F1"
  • "Крімстар F1"
  • "Рожеве шампанське F1"
  • "Подарунок північ F1"

Деякі любителі вирощують також американські сорти, скоростиглі, дрібноплідні, з чорними насінням, які трохи крупніше пшениці. Врожайні і солодкі.

А ще поширені кавуни з жовтою, як у стиглої дині шкіркою.

Який би не був сорт, потрібно максимально забезпечити його сонцем і теплом. Якщо вирощуємо в теплиці, витягнутої зі сходу на захід, перший ряд від сонця віддаємо низькорослим перцям, другий ряд - томатам, а вздовж північної стіни якраз посадимо розсаду кавунів. Саме при такому порядку висадки всім вистачить світла, сонечка і його тепла. Розсаду виростимо заздалегідь так само, як огіркову. До моменту висадки розсада повинна бути в фазі так званого «шатрики», це означає з листям до виходу батоги.

Висаджувати розсаду кавунів на постійне місце

Щоб правильно вирощувати кавуни в відкритому грунті, слід добре підготувати грядку. Для цього вириємо траншею, на два багнети лопати глибиною. На дно покладемо подрібнену траву товстим шаром, приблизно 15 сантиметрів (порубані лопухи, снить, кропиву, торішнє сіно). Закидаємо сантиметрів на десять землею і перемішаємо з трав'яний січкою. Тепер засиплемо все доверху родючою землею і висадимо розсаду з грунтовим грудкою з інтервалом в половину метра.

Поливати будемо теплою водою. У міру зростання батоги будемо підв'язувати до шпалери, як огірки . Підживлення такі ж, як для огірка ( Див. Статтю ). Хіба що з початком зростання плодів потрібно дати настій золи в дозі: півлітрова банка на відро теплої поливної води.

Штучне запилення кавунів

У кавуна квіти бувають жіночі та чоловічі. Щоб плід зав'язався напевно, проведемо штучне запилення. Для цього зірвемо чоловічий квітка, обірвемо пелюстки і тичинкові центром проведемо по маточці тільки що розпустилася жіночого квітки (у нього під пелюстками добре помітний зачаток майбутньої ягоди).

Формування батоги кавуна

При правильному вирощуванні кавунів на одній батоги залишають рости При правильному вирощуванні кавунів на одній батоги залишають рости   дві-три ягоди, всі інші квіти зазвичай вищипують дві-три ягоди, всі інші квіти зазвичай вищипують. У самому гнізді можна залишити дві-три батоги. Коли наші арбузики підростуть, потяжелеют, кожен кавун можна помістити в сітку-авоську і прив'язати її до шпалери міцним шпагатом, а то незабаром батоги не витримають вантажу і впадуть на грунт.

Верхівки батогів треба прищипнуть приблизно над восьмим листом вище останнього плода. Ці листи будуть наливати соком, годувати ці гігантські ягоди солодкістю.

Коли наші кавуни достигнуть, плодоніжка почне підсихати, а шкірка стане глянсовою. Поплескати такий кавун долонькою - він відгукнеться тугим гулом. Значить прийшла пора зрізати і дегустувати.

Маю велику надію, що стаття про те, як правильно вирощувати кавуни в умовах середньої смуги і більше північних районах буде вам корисна. До зустрічі!





А що ж потрібно зробити нам - представникам більш північних районів проживання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама