Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонтантна суниця з насіння - посадка, вирощування

  1. Як виростити ремонтантні суницю зі своїх насіння

Насіння суниці можна починати висівати в січні. Помічено, що насіння має хорошу схожість тільки перший рік, а потім вона різко знижується. Тому звертайте увагу на дату на упаковці, або, якщо з вами поділилися насінням сусіди, не відкладайте вирощування суниці ще на рік.

Грунт для вирощування суниці з насіння потрібна легка і пухка. Підходить суміш компостної землі (перегною), крупного піску і торфу в рівних частинах. Сіяти насіння треба у вологий грунт і далі підтримувати вологість.

Потім зробіть мініпарнічок - обов'язково накрийте посадки плівкою або скляним ковпаком. Зручно для цього використовувати пластмасові касети з осередками, яких найчастіше буває по 6 штук. Після посіву насіння застроміть в кожну клітинку по паличці і вкладіть всю касету в поліетиленовий мішок - палички не дадуть опуститися плівці і ви отримаєте дешевий, але відмінно працює маленький парник для насіння суниці.

Деякі дачники застосовують такий спосіб: із стінок морозильника наскобліть снігу, розсипати його по поверхні грунту і насипати насіння - на сніговому покриві вони будуть добре видні. Зав'язати плівкою і поставити в холодильник на верхню полицю. Тижнів через три насіння проклюнутся. Тоді треба поставити контейнер на підвіконня, не забираючи зовсім плівку.

Насіння суниці проростає тільки в світлому місці, тому поставте контейнери на підвіконня (без протягів) і при необхідності досвічувати. Якщо можливості досвечивать немає, то краще відкласти посадку насіння на березень, коли вже буде вистачати тривалості світлового дня.

Поливати краще за допомогою пульверизатора - так ви часом не «розмиє» насіння. Періодично треба відкривати вашу мінітеплічку, щоб дати насінню «подихати» - спочатку це можна робити на пару хвилин, поступово цей час можна збільшувати.

перші сходи ремонтантної суниці з насіння можна очікувати приблизно через місяць після посіву, причому з'являтися паростки можуть не всі відразу, поступово. Продовжуйте регулярно поливати їх, але помірно, не допускаючи затоки - намагайтеся підтримувати верхній шар грунту злегка вологим.
перші сходи   ремонтантної суниці   з насіння можна очікувати приблизно через місяць після посіву, причому з'являтися паростки можуть не всі відразу, поступово
Пікіровка розсади суниці проводиться, коли на паростках з'явилося по два справжніх листочка. Приготуйте окремі горщики або контейнери, виберіть найбільш міцні рослини і пересадити акуратно їх в нові окремі ємності. Решта паростки поки залиште - нехай ростуть «в ясельках» до появи 3-4 листочків. З них ви потім знову відберете найкращі.

Момент коли садити ремонтантні суницю визначається готовністю ( «фортецею») розсади. Кращі терміни посадки - весна (кінець квітня - початок травня) і літо (кінець липня - початок серпня).

Як виростити ремонтантні суницю зі своїх насіння

Можна виростити розсаду суниці і іншим способом Можна виростити розсаду суниці і іншим способом. У червні-липні, коли дозрівають перші ягоди, зірвіть їх і висушіть на тарілках, на свіжому повітрі. Коли вони стануть сухими - потріть їх, насіння висипляться вам на долоні. Складіть їх в паперові пакетики для зберігання .

Оскільки сіяти насіння суниці ви будете не в умовах квартири, а на дачі, то можна робити це в великих контейнерах, в ящиках, дно і боки яких можна вистелити спанбондом. Приготувати грунт за вищевказаною складу. Або можна взяти в рівних частинах торф і садову землю, додавши на відро пару стаканів золи і добрива (2 ст.л. сечовини, 1 ст.л. нітрофоски, 2 ст.л. суперфосфату).

Посіявши в ящики насіння, накрити світлим спанбондом. Поливати можна через нього, прибирають покривний матеріал, коли розсада суниці стане висотою в 3 см. При висоті приблизно в 5 см розсаду проріджують, пересаджуючи зайві паростки в інші ящики.
Підгодовують комплексними добривами, можна використовувати для цього власні трав'яні настої (перебродивший настій трави, до якого додані сечовина і нітрофоска, деякі дачники додають до таких настоям навіть дріжджі, сухий хліб і залишки варення!)
Посіявши в ящики насіння, накрити світлим спанбондом
На початку осені кущики вже стануть висотою 10-12 см. Тут потрібно дивитися за обставинами - можна посадити їх у грунт, якщо ваші кліматичні умови дозволяють і рослини встигнуть прижитися. Якщо немає, то можна залишити зимувати суницю в ящиках, залишивши їх на землі. В цьому випадку добре накрийте їх спанбондом, поверх якого покладіть траву, гілки, солому.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама