Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розбираємося, як виростити інжир в саду

  1. опис виду
  2. Де посадити інжир?
  3. Вибір сорту і посадка інжиру у відкритий грунт
  4. Як укрити інжир в саду на зимовий період?

Рослина інжир відомо багатьом завдяки своїм солодким і смачним плодам. Але мало кому відомо, що інжир і кімнатний фікус родичі, а як виростити інжир в саду постараємося розібратися в статті.

зміст:

опис виду

Інжир - представник роду Фікус. Завдяки своїм плодам має кілька назв:

  • смоква
  • фіга
  • фігове дерево
  • винна ягода
  • смоківниця

У дикій природі росте в субтропічному кліматі:

  • Африки
  • Азії
  • Кавказу
  • Середземномор'я

Інжир є сильнорослий листопадний чагарник або дерево. Листя великі, розділені, жорсткі. Квітки двох типів:

  • фіги, жіночі квітки
  • капріфігі, чоловічі квітки

Розвиваються в пазухах листків різних дерев. Після запліднення, на місці жіночих квітів утворюються плоди. Форма у плодів інжиру грушоподібна, м'якоть дуже солодка, а нагорі розташовується вічко, прикритий лусочками. Забарвлення найрізноманітніша:

  • чорно - синя
  • жовта
  • жовто - зелена

Свіжі плоди фіги містять до 12 грам цукрів, а сушені - до 70. Тому вони є висококалорійним продуктом харчування.

У регіонах Росії з холодним кліматом інжир вирощують як кімнатна рослина з кінця 18 століття. При кімнатному вирощуванні, рослина так само скидає листя і може навіть зав'язати плоди. Але виявляється, можна виростити теплолюбна рослина в умовах відкритого грунту. Важливо лише правильно вибрати місце.

Де посадити інжир?

Де посадити інжир

В умовах теплого клімату інжир дає до трьох врожаїв на рік. Але і в тих регіонах, де взимку негативні температури доходять до мінус 25 градусів він може витримати зимовий період і навіть дати урожай солодких фіг. Основна умова - правильно вибране місце. Головна вимога - це максимальне сонячне освітлення. До 10 - 12 годин на добу рослина має перебувати під сонячними променями.

З південного боку від рослини мають бути відсутні природні або штучні перепони, такі як рослі посадки, будинки та споруди. А ось з півночі, заходу і сходу такі перешкоди, додатково захищають інжир від холодного повітря, повинні бути обов'язково. Такий захист, з дерев і будівель, створює певний мікроклімат і підвищує температуру на два, а то і три градуси. Що покращує умови вирощування інжиру в саду. На наступному етапі треба правильно вибрати сорт і підготувати місце для посадки рослини.

Вибір сорту і посадка інжиру у відкритий грунт

При виборі сорту смоковниці для посадки в саду, слід пам'ятати, що для отримання врожаю потрібно запилення жіночих суцвіть. У природних умовах теплого субтропічного клімату з цим завданням справляється теплолюбний рід ос. Замінити його більш стійкими до холоду комахами - запилювачами практично неможливо. Це пов'язано з будовою квіток фіги. Тому, для посадки в російських регіонах з більш прохолодним кліматом, підійдуть такі самоплодние сорти:

  1. Турецький коричневий, з червонувато - коричневими плодами, які починають достигати вже в останній декаді серпня.
  2. Фініковий неаполітанський, з фіолетово - червоними фігами, що дозрівають у вересні.
  3. Сабруція рожева, частково Самоплідна, рання.
  4. Кримський чорний, має розтягнутий термін плодоношення, плоди придатні для різної переробки і консервації.

для посадки саджанця потрібна правильно організована посадкова траншея. Ширина транш має бути до одного метра, але не менше 70 см. Траншея викопується так, що б вийшов невеликий схил з півдня, оптимальна глибина 120 - 150 см. При викопуванні канави, верхній родючий шар не змішувати з нижніми шарами грунту.

Перемішуємо зняту верхню грунт з:

  • листової землею
  • перепрілим гноєм
  • компостом

Поверх дренажу на дні канави, насипаємо горбки з отриманої грунтової суміші. При цьому глибина посадкової траншеї зменшується приблизно на 1/3 частину. Саджанець треба встановити на горбок, розправити всі корінці. Засинаючи траншею, кореневу шийку можна трохи поглибити в грунт.

Пристовбурні кола, особливо з півдня, потрібно прикрити плівкою , Дошками, для запобігання зростанню бур'янів під молодим інжировим деревцем. Траншейний спосіб посадки інжиру дозволить вберегти його на зиму і створити умови для успішної зимівлі.

Як укрити інжир в саду на зимовий період?

Як укрити інжир в саду на зимовий період

Після того, як інжир скине все листя восени, але до настання стійких заморозків, прилеглі гілки рослини об'єднати в пучки по дві - три штуки і пришпилити до високої стороні траншеї спеціальними дротяними гачками.

Зверху їх треба укрити:

  • соломою
  • ялиновим гіллям
  • кукурудзяної бадиллям

Поверх всього потрібно покласти додатково:

  • картон
  • руберойд
  • дошки

В покривним матеріалом варто передбачити отвір для вентиляції і надходження свіжого повітря, але якщо морози опустилися нижче 15 - 20 градусів, то отвір слід закрити.

Навесні не варто поспішати з відкриттям рослини. У південних районах прибрати покривний матеріал можна в середині квітня, в північних - на 15 днів пізніше.

Інжир - рослина декоративне зовні зі смачними плодами і листям, використовуваними в народній та офіційній медицині. Тому варто спробувати і виростити його в саду самостійно.

Відео про тонкощі роботи з саджанцями інжиру:

Де посадити інжир?
Як укрити інжир в саду на зимовий період?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама